ماجرای ٢ مراسم توپ طلا در آسیا و جهان

ماجرای ٢ مراسم توپ طلا در آسیا و جهان

فوتبال دنیا در ٢٤ ساعت گذشته، شاهد برگزاری دو مراسم مهم بود؛ شصت و هشتمین دوره توپ طلا که توسط فرانس فوتبال برگزار می‌شود و بیست‌وهشتمین دوره انتخاب برترین‌های سال فوتبال آسیا در محوطه دانشگاه مشهور کیونگ هی سئول در کره جنوبی برگزار شد.

در مراسم اول، در حالی که همه فکر می‌کردند وینیسیوس جونیور فاتح توپ‌طلا خواهد بود، رودری، بازیکن تیم منچستر سیتی و تیم ملی اسپانیا، این جایزه را تصاحب کرد. در مراسم برترین‌های آسیا نیز مهدی طارمی پشت سون هیونگ‌مین ماند و نتوانست عنوان برترین لژیونر را از آن خود کند. همچنین سعید احمدعباسی، صاحب کفش طلای آسیا و بهترین بازیکن جام ملت‌ها به عنوان مرد سال قاره کهن در سال ٢٠٢٣ برگزیده شد و توپ طلا را به خود اختصاص داد.

ماجرای رودری و وینی
مراسم شصت و هشتمین دوره توپ طلا به ‏یکی از جنجالی‌ترین دوره‌های برگزاری این جایزه تبدیل شد و در نهایت، این ‏جایزه بزرگ به رودری رسید. هافبک اسپانیایی ‏منچسترسیتی که جلوتر از رقیب سرسختش وینیسیوس جونیور و ‏دیگر رقیب مهمش جود بلینگام که از قضا رئالی بود، به توپ طلا رسید. ‏ رودری تا یک سال بعد که اینجا در تئاتر دو شاتله شهر پاریس شاهد ‏برگزاری دوره جدید توپ طلا خواهیم بود، سلطان دنیای فوتبال و ‏بهترین بازیکن جهان است. ‏تا ظهر دوشنبه همه گمانه‌زنی‌ها حاکی از رسیدن توپ طلا به ‏وینیسیوس جونیور بود.

ستاره برزیلی که مهمترین نقش را در ‏قهرمانی دوباره رئال در چمپیونزلیگ بازی کرده بود. مشخص بود که ‏رئال مادرید و خود وینی هم منتظر توپ طلا بودند. اما ناگهان ‏خبر‌هایی منتشر شد حاکی از اینکه از فرانس فوتبال به رئال و ‏وینیسیوس اطلاع داده شده که او توپ طلا نخواهد برد. ‏ رئال مادرید از این موضوع آنقدر خشمگین بود که مراسم را بایکوت ‏کرد و هیچ رئالی‌ حتی فلورنتینو پرز و کارلو آنچلوتی به ‏پاریس نرفتند. تلویزیون رئال هم از پخش مراسم خودداری کرد.

 اما فارغ از این اعتراض خاموش رئال مادرید، مراسم توپ طلا با ‏شکوه همیشگی‌اش برگزار شد. در ابتدا لامین یامال ستاره هفده ‏ساله بارسا جایزه کوپا را به دست آورد. جایزه یاشین به عنوان بهترین ‏دروازه‌بان سال هم به دیبو مارتینز آرژانتینی رسید. تیم زنان بارسا به ‏عنوان بهترین تیم زنان و تیم مردان رئال مادرید به عنوان تیم مردان ‏سال انتخاب شدند.

در رده مربیان هم، اما هایس آمریکایی بهترین ‏مربی زن و کارلو آنچلوتی بهترین مربی مرد سال شدند. ‏ در نهایت نوبت به جوایز توپ طلا رسید. توپ طلای زنان به آیتانا ‏بونماتی اسپانیایی رسید. این ستاره بارسلونا مثل سال گذشته توپ ‏طلا را به دست آورد تا مشخص شود ملکه بی، چون و چرای فوتبال ‏زنان است. ‏حالا نوبت به جایزه اصلی بود. توپ طلا. همانطور که در چند ساعت ‏قبل از شروع مراسم گفته می‌شد رودری فرا خوانده شد تا روی صحنه ‏برود. ستاره مصدوم سیتی با چوب‌های زیر بغلش روی صحنه رفت و ‏توپ طلا را به دست گرفت و بوسید. هافبک دفاعی محبوب پپ ‏گواردیولا که مهمترین نقش را در قهرمانی سیتی در لیگ برتر و سپس ‏قهرمانی اسپانیا در یورو داشت جلوتر از رقیب قدری مثل وینیسیوس ‏به بزرگترین جایزه انفرادی دنیای فوتبال دست پیدا کرد. ‏

طارمی مچ سون را نخواباند، عفیف فاتح توپ طلای آسیا
مراسم برترین‌های آسیا در کاخ صلح بزرگ دانشگاه کیونگ هی شهر سئول کره‌جنوبی برگزار شد. جانی اینفانتینو، رئیس فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا)، شیخ سلمان بن‌ابراهیم آل‌خلیفه رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) و رئیس فدراسیون فوتبال کره جنوبی در این مراسم حاضر بودند. جایزه تقدیر از میزبانی جام ملت‌های آسیا، اولین عنوان اهدا شده بود که نصیب فدراسیون فوتبال قطر شد.

همچنین جایزه ویژه رئیس AFC نیز به فدراسیون فوتبال عربستان تعلق گرفت. بعد از اهدای این جایزه نوبت به برترین فدراسیون‌ها در چهار بخش متفاوت رسید و پس از آن، در بخش بهترین لژیونر آسیا، سون هیونگ مین، بازیکن کره‌ای تاتنهام، بالاتر از طارمی برنده جایزه بهترین بازیکن آسیا در خارج از قاره در سال ۲۰۲۳ شد.

در نهایت اکرم عفیف بازیکن تیم ملی فوتبال قطر نیز توانست برای دومین‌بار توپ طلای آسیا را به دست بیاورد. این بازیکن بالاتر از یزن النعیمات از اردن و سئول یونگ‌وو از کره جنوبی به این عنوان دست پیدا کرد.

توپ طلای فوتسال در ایران ماند
در بخش فوتسال، همانند همیشه یک ایرانی توپ طلا را به خانه برد و این بار سعید احمدعباسی، فوق ستاره تیم گیتی پسند اصفهان و تیم ملی فوتسال ایران برجسته‌ترین بازیکن سال قاره کهن لقب گرفت. این جایزه طلایی در شرایطی از پیش به احمدعباسی تعلق گرفت که آمار و ارقام این بازیکن نسبت به دو نامزد دیگر کاملا پیشتاز، متمایز و فوق‌العاده بود.

سعید، در سال ٢٠٢٣ با پیراهن تیم ملی در تورنمنت‌های مختلف ٢٠ گل به ثمر رساند و همچنین ١٥ بار در لیگ ناسیونال لالیگای اسپانیا برای تیم وینا البالی والدپیناس موفق به گلزنی شد و این اعداد و روند ثابت می‌کرد که او با اختلاف از دو کاندیدای دیگر یعنی رخماتوف ازبک و فیضعلی سردوروف تاجیکستانی پیشی بگیرد. سال گذشته، مسلم اولاد قباد دیگر فوق ستاره ایرانی به عنوان مرد سال آسیا شناخته شد و احمدعباسی یکی از کاندیدا‌های آن به شمار می‌رفت که حالا پس از یک سال، او موفق به تصاحب بزرگترین جایزه انفرادی قاره کهن شد.

عنوان مرد سال آسیا در فوتسال به سال ٢٠٢٣ مربوط می‌شود و عملکرد سحرآمیز سعید احمدعباسی در سال ٢٠٢٤ با آقای گلی در جام ملت‌های آسیا و همچنین بهترین بازیکن رقابت‌ها، تاثیری در امتیازات این دوره نداشته است. با این تفاسیر، پیش‌بینی می‌شود احمدعباسی برای سال آینده نیز کاندیدای اصلی دومین توپ طلا خواهد بود.

منبع: روزنامه شهروند

+

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn