کد خبر : 126953
تاریخ انتشار : شنبه 2 نوامبر 2024 - 21:57
0 بازدید

کشفیات تازه از داخل گوشته زمین که تا به حال چیزی درباره آن نشینده‌اید

کشفیات تازه از داخل گوشته زمین که تا به حال چیزی درباره آن نشینده‌اید

تصور کنید اقیانوسی بزرگ‌تر از تمام آب‌های روی سطح زمین در ۷۰۰کیلومتری زیر پای ما پنهان شده یا قاره‌ای کشف شده که در ۳۷۵سال گذشته پنهان شده بوده است. به اینها کشف اکوسیستم جدید زیردریایی را هم اضافه کنید؛ اینها کشفیات حیرت‌انگیزی هستند که دانشمندان اخیرا از آنها پرده برداشته‌اند و درک ما را درباره


تصور کنید اقیانوسی بزرگ‌تر از تمام آب‌های روی سطح زمین در ۷۰۰کیلومتری زیر پای ما پنهان شده یا قاره‌ای کشف شده که در ۳۷۵سال گذشته پنهان شده بوده است.

کشفیات تازه از داخل گوشته زمین که تا به حال چیزی درباره آن نشینده‌اید






به اینها کشف اکوسیستم جدید زیردریایی را هم اضافه کنید؛ اینها کشفیات حیرت‌انگیزی هستند که دانشمندان اخیرا از آنها پرده برداشته‌اند و درک ما را درباره آنچه درون زمین از چشم ما پنهان است، تغییر داده‌اند. حالا باید با این تصور ادامه بدهیم که هنوز ناشناخته‌های زیادی وجود دارند که از آنها بی‌خبر هستیم.

در دل گوشته زمین

محققان دانشگاه نورث وسترن به رهبری ژئوفیزیکدان استیون یاکوبسن موفق به کشف اقیانوسی در زیرزمین شده‌اند که درک ما را از اینکه منبع آب زمین کجاست متزلزل می‌کند. آنها به‌طور تصادفی به یک مخزن آب عظیم که در گوشته زمین محبوس شده بود، برخوردند. این اقیانوس پنهان، ۳برابر بزرگ‌تر از همتایان خود روی سطح زمین، درون ماده معدنی به نام رینگ وودیت قرار دارد.

41

اقیانوس پنهان چطور کشف شد؟

دانشمندان شبکه‌ای متشکل از ۲هزار لرزه‌نگار را در سراسر ایالات‌متحده مستقر کردند تا به زمزمه‌های درون‌زمین گوش دهند. با تجزیه و تحلیل لرزش‌های خفیف بیش از ۵۰۰زمین لرزه، آنها متوجه کاهش عجیبی در امواج لرزه‌ای در هنگام عبور از مناطق خاصی از گوشته شدند.

این کاهش سرعت، به‌وجود آب اشاره داشت که مانند یک اسفنج در داخل سنگ عمل می‌کند. یاکوبسن با تأکید بر اهمیت این مخزن گفت: «این نشان می‌دهد که آب فقط یک پدیده سطحی نیست، بلکه به‌طور بالقوه در گوشته وجود دارد و از طریق شکاف‌ها حرکت می‌کند. بدون این منبع آب داخلی، سطح زمین احتمالا یک چشم‌انداز بایر خواهد بود و تنها قله‌های کوهستانی از یک اقیانوس وسیع بیرون می‌آیند.»

دانشمندان اکنون مشتاق جمع‌آوری داده‌های لرزه‌ای در سراسر جهان هستند تا ببینند آیا این اقیانوس پنهان یک پدیده جهانی است یا باز هم تکرار شده یا خیر. پاسخ به این سؤال می‌تواند درک ما از نحوه حرکت آب در سیاره را متحول کند؛ فرایندی اساسی که تاریخ زمین را شکل می‌دهد و به‌طور بالقوه بر وجود حیات تأثیر می‌گذارد.

42

اکوسیستم جدید

این تنها کشف مهمی نیست که اخیرا انجام شده است. درواقع، محققان در هنگام چرخاندن پوسته آتشفشانی با کمک یک روبات زیر آب، یک اکوسیستم کاملا جدید پیدا کردند که نشان می‌دهد طبیعت رازهای بیشتری برای کشف کردن دارد. این کشف در اعماق اقیانوس آرام، می‌تواند چشم‌انداز ما از حیات دریایی را به میزان قابل‌توجهی گسترش دهد. این سیالات زیرسطحی در حالی زیر زمین یافت شدند که دانشمندان همچنین اکوسیستمی از کرم‌ها، حلزون‌ها و باکتری‌های شیمیایی را پیدا کردند.

43

قاره‌ای زیر آب

از لحاظ تاریخی، حدس و گمان‌های زیادی در مورد اینکه آیا قاره‌ای به نام زیلاندیا وجود دارد، زده می‌شود. زیلاندیا بیش از ۵۰۰میلیون سال پیش، بخشی از یک ابرقاره به نام گندوانا بود که بیشتر قطب جنوب‌غربی و استرالیای شرقی را شامل می‌شد. نخستین‌بار گفته شد که در سال۱۶۴۲ توسط تاجر و ملوان هلندی، آبل تاسمان که ناامید از کشف «قاره بزرگ جنوبی» بود، کشف شد.

در سال۲۰۱۷ بود که زمین‌شناسان گفتند این قاره در تمام مدت از معرض دید پنهان بوده است. بیشتر قاره تازه کشف شده زیر آب است و زمین‌شناسان مؤسسه تحقیقاتی نیوزیلند از آن به‌عنوان نمونه‌ای استفاده کرده‌اند که نشان می‌دهد چگونه چیزی بسیار بدیهی می‌تواند مدتی طول بکشد تا کشف شود.

چالش کشف منبع آب

سال‌هاست که دانشمندان درباره منشأ آب زمین بحث کرده‌اند. کشف‌های قبلی دانشمندان حاکی از این دارد که آب در داخل سنگ گوشته زمین در حالت اسفنج مانند ذخیره می‌شود که مایع، جامد یا گاز نیست، بلکه در حالت چهارم است. برخی دیگر از محققان دنباله‌دارها را مظنون اصلی منبع آب اقیانوس‌ها می‌دانستند که محموله‌های یخی خود را از طریق برخوردشان به زمین می‌فرستند.

چند سال پیش مشاهدات دنباله‌دار هارتلی ۲ نشان داد که این دنباله‌دار متشکل از آب منجمدی است که ترکیب شیمیایی‌اش مشابه با آب اقیانوس‌های زمین است. این امر، این ایده را تقویت می‌کرد که دنباله‌دارها منشأ آب اقیانوس‌های زمین هستند، اما با کشف این اقیانوس پنهان، روی تمام این فرضیات خط بطلان کشیده شد.

منبع: همشهری

+

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.