کد خبر : 126985
تاریخ انتشار : شنبه 2 نوامبر 2024 - 22:57
0 بازدید

شاه روباه؛ ثبت یک گونه کمیاب‌ جانوری ایران

شاه روباه؛ ثبت یک گونه کمیاب‌ جانوری ایران

به گزارش پارسینه به نقل از ایرنا،  شاه روباه، گونه‌ای کمیاب و در خطر انقراض از گوشتخواران ایران، در منطقه حفاظت‌شده سفیدکوه خرم‌آباد مشاهده و ثبت شد. این اتفاق به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان با همکاری عکاسان حیات‌وحش و برای حمایت و پایش تنوع زیستی این استان انجام شده‌است. علی سالاروند، اعلام کرد

به گزارش پارسینه به نقل از ایرنا،  شاه روباه، گونه‌ای کمیاب و در خطر انقراض از گوشتخواران ایران، در منطقه حفاظت‌شده سفیدکوه خرم‌آباد مشاهده و ثبت شد.

این اتفاق به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان با همکاری عکاسان حیات‌وحش و برای حمایت و پایش تنوع زیستی این استان انجام شده‌است.

علی سالاروند، اعلام کرد که عکاسان حیات‌وحش با هماهنگی کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست، موفق به مشاهده و ثبت حضور یک قلاده از گونه کمیاب شاه‌روباه در منطقه حفاظت‌شده سفیدکوه خرم‌آباد شدند.

این گونه پیش از این تنها دو بار در لرستان (در مناطق رومشکان، تنگ هفت و سفیدکوه خرم‌آباد) به ثبت رسیده بود و این سومین مشاهده رسمی این جانور کمیاب است.

سالاروند در توضیحات خود گفت که شاه‌روباه یکی از نادرترین گوشتخواران ایران محسوب می‌شود و به‌دلیل ویژگی‌های زیستی خاص خود، در فهرست گونه‌های در خطر انقراض قرار دارد.

او اعلام کرد که شاه‌روباه به‌صورت انفرادی زندگی می‌کند و عمدتاً شبگرد است، به‌طوری‌که مشاهده آن در روز بسیار نادر است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان با تأکید به اینکه شاه‌روباه همه‌چیزخوار است و از حشرات، گیاهان، جوندگان، پرندگان و گاهی خزندگان تغذیه می‌کند، تأکید کرد که این استان با داشتن زیستگاه‌های مناسب و تنوع زیستی، بیش از ۳۰ درصد تنوع زیستی کشور را در خود جای داده‌است.

شاه‌روباه (Vulpes cana) یکی از کمیاب‌ترین گونه‌های روباه در ایران است که از نظر جثه کوچک‌تر از سایر انواع روباه‌ها است و گوش‌های بزرگ و دمی بلند دارد که آن را از دیگر گونه‌ها متمایز می‌سازد.

این گونه عموماً در زیستگاه‌های بیابانی و کوهستانی یافت می‌شود و در مقایسه با دیگر گوشتخواران، نسبتاً انعطاف‌پذیر است و قادر به زندگی در مناطق خشک و سخت می‌باشد. یکی از دلایل نادر بودن شاه‌روباه زیستگاه‌های محدود و تغییرات اقلیمی تهدیدکننده است که به کاهش زیستگاه‌های طبیعی این گونه منجر شده‌است.


+

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.