ترامپ یا هریس؛ سیاست خارجی آمریکا یکی است

ترامپ یا هریس؛ سیاست خارجی آمریکا یکی است

زمان کمی تا برگزاری و اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده و آخرین نظرسنجی‌ها حکایت از این دارد که رقابت تنگاتنگی میان کامالا هریس و دونالد ترامپ وجود دارد. 

به نظر می‌رسد تحولات بین‌المللی از جمله بحران اوکراین، غزه، لبنان و … در آراء رأی دهندگان آمریکایی بی‌تاثیر نخواهد بود، گرچه مسائل داخلی بیش‌تر برای جامعه آمریکا اهمیت دارد. در حالی که زمان زیادی تا انتخابات باقی نمانده نظرسنجی‌ها حکایت از این دارد که نامزد دموکرات‌ها با اختلاف کمی از کاندیدای رقیب خود عقب افتاده و اگر این میزان تا زمان انتخابات افزایش یابد احتمال پیروزی دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان وجود خواهد داشت. 

خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در گزارشی نوشت که «دونالد ترامپ»، نامزد ریاست جمهوری حزب جمهوریخواه آمریکا در واپسین مهلت تبلیغات برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ به دیدار گروهی از رای‌دهندگان مسلمان عرب آمریکا در شهر «دیربورن» ایالت «میشیگان» که بیشترین تعداد رای‌دهندگان عرب‌تبار آمریکایی را دارد رفت تا بتواند از فرصت نارضایتی این رای‌دهندگان از سیاست‌های «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا و معاونش «کامالا هریس»، که رقیب انتخاباتی او است به نفع خود استفاده کند.

به نوشته این خبرگزاری، دونالد ترامپ روز جمعه در آخرین تلاش‌هایش برای جلب آرای رای دهندگان در ایالت کلیدی میشیگان با استقبال جمعیت نسبتا کمی از خود در رستوران Great Commoner در شهر دیربورن مواجه شد.

 اما اخیرا بسیاری از رای‌دهندگان مسلمان آمریکا که زمانی به حزب دموکرات این کشور در واکنش به سیاست‌ها و مواضع اسلام‌ستیزانه دونالد ترامپ گرایش پیدا کرده‌اند از این حزب و دولت جو بایدن در پی اعتراض و مخالفت شدید خود با سیاست‌هایی که بایدن در حمایت از رژیم صهیونیستی در جریان جنگ غزه در پیش گرفته روی گردان شده و اکثر آنها گفته‌اند که در انتخابات امسال نه به ترامپ رای خواهند داد و نه به هریس.

این وضعیت نگرانی دموکرات‌ها را نیز از اینکه رای‌دهندگان وفادار به خود را از دست داده و شاهد روی آوردن آنها به ترامپ یا نامزد‌های احزاب ثالث همچون «جیل استاین» نامزد ریاست جمهوری حزب سبز آمریکا یا تحریم انتخابات از سوی آنها باشند افزایش داده است. رای‌دهندگان عرب مسلمان در ایالت میشیگان حالا تبدیل به عنصری محوری در این ایالت کلیدی برای تعیین برنده نهایی انتخابات ریاست جمهوری هستند.

سیاست خارجی ۲ حزب جمهوری‌خواه و دموکرات به لحاظ بنیادی تفاوت زیادی پیدا نمی‌کند

«نوذر شفیعی» در تحلیل خود از آخرین نظرسنجی‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: سیاست خارجی ۲ حزب جمهوری‌خواه و دموکرات به لحاظ بنیادی تفاوت زیادی پیدا نمی‌کند، در واقع حمایت آمریکا از اسرائیل ادامه می‌یابد و همچنین فشار به کشور‌هایی مانند ایران نیز تداوم خواهد داشت و پیروز انتخابات آمریکا هر شخصی که باشد تلاش می‌کند میان اعراب و اسرائیل صلح ایجاد کند. 

وی تصریح کرد: بنابراین سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا نه تنها شدت و ضعف دارد بلکه بسیار متغیر هم است؛ به‌عنوان مثال چنین تصور می‌شد که اختلاف میان بایدن و نتانیاهو موجب شود آمریکا در موضوعات حاد به رژیم صهیونیستی کمک نکند، اما دیدیم که در جنگ غزه، بایدن عالی‌ترین درجه کمک‌های نظامی و مالی را در اختیار اسرائیل قرار داد. 

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: منابع مالی و تسلیحاتی که بایدن در اختیار صهیونیست‌ها قرار داد، در جهت سرکوب فلسطینیان به کار گرفته می‌شود، در حالی که بایدن همواره مدعی اختلاف نظر و مشکل با نتانیاهو بود. علاوه بر این ترامپ به‌عنوان کاندیدای حزب جمهوری‌خواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا علیرغم این‌که ارتباط خوبی با نتانیاهو دارد، اما اعلام کرده اسرائیل باید بحران در خاورمیانه را خاتمه دهد، بنابراین باید دید با مشخص شدن انتخابات آمریکا چه تغییری در سیاست‌ها و برنامه‌های آمریکا اتفاق خواهد افتاد.

شفیعی افزود: در هر حال روسای جمهور آمریکا ضمن پایبندی به دیدگاه‌های حزبی و بنیادین ایالات متحده براساس شرایط موجود هم عمل می‌کنند و این مساله موجب می‌شود که تغییرات در سیاست خارجی آمریکا را به دشواری تشخیص داد. 

این کارشناس مسائل بین‌الملل همچنین بیان کرد: در واقع هر کدام از کاندیدا‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که به قدرت برسند، برای خاتمه بحران در خاورمیانه چه در غزه و لبنان و یا عربستان و حوثی‌ها و نیز ایران و آمریکا تلاش خواهند کرد که ممکن است فشار‌هایی هم به یکی از طرفین به قصد متقاعد کردن وارد کنند.

خطای انحراف نظرسنجی‌های انتخابات آمریکا بسیار کم بوده است

وی با اشاره به نظرسنجی‌های انجام شده در آمریکا نیز اظهار داشت: تاکنون خطای انحراف نظرسنجی‌های انتخابات آمریکا بسیار کم بوده، اما یکی از چالش‌های مهم انتخابات آمریکا این است که گاهی اوقات حتی در صورتی که یکی از کاندیدا‌ها فقط یک رأی بیش‌تر داشته باشد تمام آراء همان ایالت متعلق به آن نامزد خواهد بود و او پیروز می‌شود.

منبع: ایسنا

+

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn