خانه شریفی ها کانسبتی مناسب برای همه فصول / خانه ای چند بعدی با الهام از آفتابگردان
شایانیوز- معماری خلاقانه نیازمند کارفرمایی با ذوق و البته به نسبت سرمایه دار است؛ کارفرمایی که بی دغدغه و ایده بی پایه صفر تا ۱۰۰ کار را به دست معماران بسپارد تا هم طراحی زیبایی داشته باشد و هم کاربردی. در سال های اخیر کلان شهرهای ایران به سمت یک شکل شدن رفته اند و
شایانیوز- معماری خلاقانه نیازمند کارفرمایی با ذوق و البته به نسبت سرمایه دار است؛ کارفرمایی که بی دغدغه و ایده بی پایه صفر تا ۱۰۰ کار را به دست معماران بسپارد تا هم طراحی زیبایی داشته باشد و هم کاربردی. در سال های اخیر کلان شهرهای ایران به سمت یک شکل شدن رفته اند و همه ساختمان ها در سطح شهر بدون خلاقیت و از یک جنس و رنگ ساخته شده اند. همین امر نیز انتقادات بسیاری را برانگیخته است. درحال حاضر سبک خانه ها به سویی در حرکت است که از فرهنگ ایرانی و تکنولوژی فاصله گرفته و بهینه نبودن از لحاظ مصرف انرژی و ذخیره آن بسیار به چشم می آید.
معماری جسورانه در خانه ای نوین
با این حال هستند معماران خوش ذوقی که توسط کارفرمایان خوش سلیقه پیدا میشوند و ایده های ناب و زیبایی را به منصه ظهور میگذراند که سالان دراز کارآمد بوده و بر زیبایی شهر می افزایند و شهره جهان میشوند. یکی از این موارد «خانه شریفی ها» است. خانه ای نوین با ظاهری جسور و متفاوت که در منطقه دروس تهران ساخته شده است.
طراحی منحصربه فردی که جایزه به ارمغان آورد
طراحی خانه شریفی ها توسط یکی از تاثیرگذارترین معماران معاصر کشورمان علیرضا تغابنی انجام شده است که توانسته کلیشه های موجود در نوع برخورد با معماری منازل مسکونی را تغییر داده و نگاهی متفاوت را ارائه کند. این پروژه در سال ۱۳۹۲ تکمیل شده است و متراژ کلی آن ۱۴۰۰ مترمربع را شامل میشود. خانه شریفی ها توانسته برنده جایزه معتبر بین المللی معمارخاورمیانه در سال ۱۳۹۳ و برنده جایزه معمار سال ۹۲ شود.
طراحی و امکانات خانه شریفی ها
این ساختمان در ۷ طبقه بوده که طبقات زیرزمین آن برای فعالیتهای ورزشی و تفریحی در نظر گرفته شده و شامل سالن ورزشی و امکاناتی از قبیل یک میز بیلیارد می شود. طبقه همکف شامل پارکینگ و سرایداری است. طبقه اول و دوم به فضاهای عمومی اختصاص داده شده از جمله آشپزخانه، اتاقی برای تماشای تلویزیون و… در نهایت طبقات باقی مانده شامل عرصه خصوصی هستند و فضاهایی مثل اتاق خواب، حمام و آشپزخانه را در خود جای داده اند. مسئله قابل توجه این است که این خانه دارای سه اتاق شبیه به جعبه های چوبی بزرگ است که با استفاده از یک سیستم دوار قابلیت چرخش دارد.
پنجره ای با ویژگی آفتابگردان
در این ساختمان سه اتاق خواب وجود دارد که در آب و هوای سرد قابلیت “بسته” شدن را دارد. با این حال، هنگامی که خورشید بیرون می آید، هر اتاق می تواند با لمس یک دکمه ۹۰ درجه به سمت خارج بچرخد، و در حالی که این اتاق ها در حالت “باز” قرار داشته باشند امکان استفاده از نور و تهویه وجود خواهد داشت.
کانسبتی مناسب برای فصول
معمار این پروژه در طراحی خانه شریفی ها با کانسپتی انعطاف پذیر شروع کرد و در نظر داشت تا ساختمان نماهایی متغیر داشته باشد. ایده خانه ای که هم درونگرا باشد و هم برونگرا و همچنین مطالعه در زمینه اقلیم تابستانی شمال تهران (معتدل) و اقلیم زمستانی آن (سرد)، او را به فکر داشتن حجمی متفاوت سوق داد. حجمی که در زمستان بسته، با حداقل بازشو و در تابستان حجمی شفاف و باز با تراسهایی عمیق و پنجرههایی بزرگ باشد.
درونگرایی و برونگرایی
طبق گفته معمار ایده چرخش در نما، خانه را وارد چالش درونگرایی و برونگرایی نیز میکند. با بسته شدن نما، به جز نورگیر سقفی تقریبا تمامی ارتباطات خانه با بیرون محدود می شود و بالعکس با باز شدن نما تقریبا تمامی خانه حتی عرصه خصوصی شامل اتاق ها هم به بیرون مرتبط میشود.
تکنیک ساخت سیستم چرخش این پروژه برگرفته از سیستم موجود در سن تئاتر های گردان، نمایشگاه های اتومبیل است که بنا به خواست کارفرما، در آلمان طراحی و توسط دستگاه های CNC آلمانی ساخته شد. بنابراین لازم بود تا گروهی از کارکنان هم آموزش های لازم برای نگهداری این سیستم متحرک در آینده را ببینند. نرده و هوابندی اتاق های چرخان هم چالش مهمی در این سیستم بود که با تا شدن نرده ها و همچنین با ایجاد تغییراتی در لبه باکس ها و کنار پنجره ها، مسئله هوابندی حل شد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰