بازارهای مالی، چشمانتظار سرنوشت انتخابات آمریکا
در جدیدترین نظرسنجی CNN، نتیجه نزدیک بین کامالا هریس، معاون رئیسجمهور آمریکا و دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق، حسابی جلب توجه کردهاست. هر دو کاندیدا با ۴۷ درصد از حمایت رأیدهندگان احتمالی، شانهبهشانه پیش میروند.این توازن دقیق و شانهبهشانه بین هریس و ترامپ همچنان ادامه دارد. حتی در نظرسنجیهای ماه سپتامبر هم، هریس یک برتری جزئی
در جدیدترین نظرسنجی CNN، نتیجه نزدیک بین کامالا هریس، معاون رئیسجمهور آمریکا و دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق، حسابی جلب توجه کردهاست. هر دو کاندیدا با ۴۷ درصد از حمایت رأیدهندگان احتمالی، شانهبهشانه پیش میروند.این توازن دقیق و شانهبهشانه بین هریس و ترامپ همچنان ادامه دارد. حتی در نظرسنجیهای ماه سپتامبر هم، هریس یک برتری جزئی داشت، اما ترامپ همچنان در محدوده خطای نظرسنجی باقی مانده است. وضعیتی کنونی با دو دوره قبلی تفاوت زیادی دارد و رقابت را حساستر از همیشه کردهاست.
تحلیل بازارهای مالی در صورت پیروزی هریس، بر مبنای ادامه سیاستهای اقتصادی دولت بایدن است. بخش انرژیهای تجدیدپذیر و بازارهای پایدار احتمالاً تقویت میشوند. اما صنایع نفت و گاز ممکناست فشار بیشتری را تجربه کنند.
اما بازگشت ترامپ به قدرت میتواند با حمایت از انرژی سنتی و سیاستهای حمایتی از تولید همراه شود که برای سهامهای انرژی و بخشهای سنتی مثبت است. درعینحال، بازارهای جهانی و انرژی سبز شاید با احتیاط بیشتری روبهرو شوند. این شرایط نشان میدهد که رقابت نزدیک بین این دو کاندیدا برای سرمایهگذاران و بازارهای مالی اهمیتی دوچندان دارد.
چند وقت اخیر پولها در بازارهای مالی بهسمت سرمایهگذاری در آمریکا متمایل شدهبودند. بازدهی اوراق قرضه رفته بالا و شاخص دلار هم رو به صعود است. البته این عبور از میانگین متحرک ۲۰۰ روزه بعضی از داراییها، لزوماً نشاندهنده یک تغییر بزرگ در روند بازار نیست و بیشتر به دلیل وضعیت اقتصادی خوب آمریکاست.
در بازار فارکس، شاخص دلار در دو سال اخیر تغییرات زیادی نداشته و هفته جاری میتواند برای آن تاثیر گذار باشد. بازار کریپتو هم فعلاً در سطوح بالا معامله میشود، اما احتمال دارد تحت تاثیر رویدادهای سیاسی و انتخابات قرار بگیرد
با نزدیک شدن به انتخابات در آمریکا، شانس ترامپ برای انتخاب مجدد توجه سرمایهگذارها را جلب کردهاست. افزایش شانس او ممکناست روی بازده اوراق و دلار تاثیر بگذارد.
در بازار فارکس، شاخص دلار در دو سال اخیر تغییرات زیادی نداشته و هفته جاری میتواند برای آن تاثیر گذار باشد. بازار کریپتو هم فعلاً در سطوح بالا معامله میشود، اما احتمال دارد تحت تاثیر رویدادهای سیاسی و انتخابات قرار بگیرد.گزارش دویچه بانک نشان می دهد که اگر ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ برنده شود، اینبار شوک بزرگی به بازارها وارد نمیشود. چون حالا پیشبینیها حدود ۶۱ درصد شانس برای پیروزی قائل است. برخلاف سال ۲۰۱۶ که فقط ۲۸ درصد موافق ترامپ بودند در این دوره معادلات تغییر کردهاست. تجربه انتخاباتهای قبلی هم نشان داده وقتی رقابتها چالشی میشود، بازار سهام آسیب میبیند.
کریستوف بارو، اقتصاددان مشهور فرانسوی «دقیقترین پیشبینیکننده اقتصاد جهانی»، را ارائه کرده و معتقد است که دونالد ترامپ برنده انتخابات آمریکا خواهد شد و جمهوریخواهان کنترل کنگره را به دست میگیرند.
پیشبینی عملکرد اقتصاد جهانی
بارو، مدیر برنامه راهبردی شرکت Market Securities، است در صفحه ایکس خود اعلام کردهاست که پس از انتخابات نوامبر انتظار رشد سریعتری برای اقتصاد آمریکا دارد. این نتیجه، بر اساس بررسی نظرسنجیها، شرطبندیها و وضعیت فعلی بازارهای مالی پیشبینی شده است. بلومبرگ هم با اشاره به پیشبینیهای دقیق قبلی بارو، لقب «دقیقترین اقتصاددان جهان» رو به او داده است.
اتفاقات عجیبی در بازار اوراق قرضه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در حال رخ دادن است. با وجود کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، بازده اوراق خزانهداری ۱۰ ساله همچنان افزایشی بوده است. دلار هم تقویت شده، ولی سرمایهها به جای اوراق خزانه، بیشتر به سمت سهام شرکتهای فناوری حرکت میکنند. این روندها به همبستگیهای سنتی بازار خدشه وارد کردهاست و ارزشگذاریهای متفاوتی به سهام و اوراق خزانه داده است. به طوری که ممکناست پس از انتخابات، شاهد اصلاحات و تغییرات شدیدی باشیم.
از طرف دیگر ارزش بیتکوین به خاطر اینکه شانس پیروزی دونالد ترامپ، حامی ارزهای دیجیتال، در شرطبندیهای انتخاباتی آمریکا کم شده، به زیر ۶۹,۰۰۰ دلار سقوط کرد. این ارز دیجیتال بعد از اینکه در ایالات متحده ۴ درصد افت کرد، به پایینترین سطح خودش در یک ماه گذشته رسید و روند صعودیش به طور ناگهانی متوقف شد.
تمرکز بسته حمایتی چین بر روی پروژههای مسکن و زیرساختی، بهویژه برای فلزاتی مثل مس و فولاد، میتواند قیمت کامودیتیها را تحت تأثیر مثبت قرار بدهد. اگر این اتفاق بیفتد مصرف کالاهای چینی در داخل بیشتر میشود و عملا فشار دولت بعدی آمریکا علیه اقتصاد چین کمتر میشود
بازارهای آسیایی نیز تحت تأثیر انتخاب آمریکا قرار گرفته است. معاون وزیر دارایی چین اعلام کردهاست که بعد از نشست کنگره ملی خلق چین که از ۴ تا ۸ نوامبر (۱۳ تا ۱۷ آبان) برگزار میشود، جزئیات طرحهای تحریک مالی جدید منتشر خواهد شد. هدف این جلسه تقویت سیاستهای مالی ضد چرخهای و رسیدن به رشد اقتصادی حدود ۵ درصد است. چراکه پیشبینی میشود با حضور ترامپ اقتصاد چین بیشتر زیر فشار سیاستهای تعرفهای آمریکا قرار بگیرد.
چین در حال تهیه یک بسته اقتصادی به ارزش ۱۰ تریلیون یوان (تقریبا ۱.۴ تریلیون دلار) است که معادل حدود ۸ درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) چین بوده و انتظار میرود در اوایل نوامبر اعلام شود.
این برنامه برای سه سال آینده طرحریزی شده، که بیشتر به دولتهای محلی برای مدیریت بدهی آنها تخصیص داده میشود. بخشی دیگر این بسته حمایتی هم به مسکن افراد کمدرآمد تخصیص مییابد. حتی اقدامات دیگری برای حمایت از مصرفکنندهها و ارتقای کالاها در نظر گرفته شدهاست.
درواقع تمرکز این بسته بر روی پروژههای مسکن و زیرساختی، بهویژه برای فلزاتی مثل مس و فولاد، میتواند قیمت کامودیتیها را تحت تأثیر مثبت قرار بدهد. اگر این اتفاق بیفتد مصرف کالاهای چینی در داخل بیشتر میشود و عملا فشار دولت بعدی آمریکا علیه اقتصاد چین کمتر میشود.
این تصمیمات میتواند تأثیر زیادی روی اقتصاد چین و همچنین تقاضا برای کالاهای اساسی (کامودیتیها) داشته شود. بنابراین ا توجه به این سیاستهای جدید، انتظار میرود که تقاضا برای کامودیتیها، مثل فلزات و انرژی، بیشتر شود. این موضوع میتواند بازارهای مالی جهان را تحت تأثیر مثبت قرار بدهد.
نگرانی از بازگشت سیاستهای ترامپ
اقتصاد چین با بستههای حمایتی گستردهای که گذاشته، دارد کمکم از رکود فاصله میگیرد. ولی نزدیک بودن انتخابات آمریکا حسابی وضعیت را مبهم کردهاست. گزارش PMI نشان میدهد که فعالیت کارخانهها دوباره جان گرفته، ولی بیشتر تحلیلگران همچنان بابت اثرات احتمالی انتخابات و بازگشت سیاستهای ترامپ نگرانند. البته هدفگذاری رشد ۵ درصدی چین فعلاً سر جاش قرار دارد و مسئولین اقتصادی حسابی مشغول تقویت تقاضای داخلی هستند تا در برابر هرگونه فشار تجاری از سمت آمریکا آماده باشند.
اقتصاددانهای گلدمن ساکس میگویند که اگر تعرفههای آمریکا بیشتر شود، ممکناست رشد اقتصادی چین را کند کند. اما در عین حال ممکناست تمرکز چین را به سمت مصرف داخلی ببرد. چین هم با برنامههایی مثل تعویض لوازم خانگی و حمایت از املاک در تلاش است تا رشد اقتصادی ۲۰۲۴ را به سمت تقاضای داخلی هدایت کند. اما آیا این اقدامات میتونند نتایج مثبتی به همراه داشته باشند؟
شی جینپینگ، رئیسجمهور چین، در صحبتهایش به وضعیت ناپایدار اقتصاد و مشکلات بازار کار اشاره کرده و گفت: چین الان در دورهای از فرصتهای استراتژیک و ریسکهای فزاینده قرار دارد. او هم به افزایش عوامل غیرمنتظره به عنوان چالش جدید برای دومین اقتصاد بزرگ جهان اشاره کرد. واقعا این وضعیت چه تاثیری میتواند روی آینده اقتصادی چین بگذارد؟
با داغ شدن فضای انتخابات آمریکا و نگرانیهای اقتصادی، سرمایهگذاران به جای ریسک در بازارهای متزلزل، سراغ اوراق قرضه دولتی آسیایی رفتند. در نتیجه رونق دوبارهای برای بازارهای آسیا که امسال جذب میلیاردها دلار سرمایه خارجی روا به خودش دیده است
بازار دیگری که میتواند تحت تاثیر سیاست ترامپ قرار بگیرد نفت است. کاهش قیمت جهانی نفت برای صنایع حملونقل، پتروشیمی و تولیدی که از انرژی بهعنوان هزینههای کلیدی استفاده میکنند، در دوره ترامپ بالا میرود. البته ممکناست قیمت محصولات پتروشیمی هم بالا برود. اما افزایش هزینههای تولید معمولاً از رشد قیمت نفت بیشتر میشود و حاشیه سودشان را کم کند. از طرفی برای شرکتهای نفتی و تولیدکنندگان انرژی، کاهش قیمت نفت فرصت محسوب شده و باعث افزایش درآمدها میشود.
با داغ شدن فضای انتخابات آمریکا و نگرانیهای اقتصادی، سرمایهگذاران به جای ریسک در بازارهای متزلزل، سراغ اوراق قرضه دولتی آسیایی رفتند. در نتیجه رونق دوبارهای برای بازارهای آسیا که امسال جذب میلیاردها دلار سرمایه خارجی روا به خودش دیده است. غولهای مدیریت دارایی مثل Allianz، Franklin Templeton و Gama Asset Management حسابی به اوراق قرضه دولتهای آسیایی (غیر از چین) علاقهمند شدن و این اوراق رو یک فرصت استراتژیک و امن میبینند.
کاهش احتمالی نرخ بهره هم تقاضا را برای این اوراق بالا برده است. حالا این اوراق تبدیل به پناهگاه امن سرمایهگذارها شدند. بهخصوص در برابر تلاطمهای اقتصادی و سیاسی که انتخابات آمریکا به بار می آورد.
احتمال افزایش قیمت نفت وجود دارد
پوند انگلیس با این که نرخ بازده اوراق قرضه بریتانیا به بالاترین سطحش رسیده، در فشار فروش شدیدی گیر کردهاست. خیلیها میترسند این ماجرا در آمریکا هم تکرار شود. آمریکا همین حالا با کسری بودجه ۷ درصدی دستبهگریبان شده و بعد از انتخابات کنگره، ممکناست این کسری بیشتر هم شود. چون شاید هزینههای دولتی بالا برود یا مالیاتها پایین بیاید. با نزدیک شدن به انتخابات احتمال افزایش قیمت نفت وجود دارد. به همین دلیل خیلی از فعالان بازار دست نگه داشتند و تا اوضاع روشنتر نشود، وارد معاملات بزرگ نمیشوند.
هزینههای بالای هوش مصنوعی در شرکتهای بزرگ مثل مایکروسافت و متا باعث شده شاخص نزدک ۲.۷۶ درصد افت کند و ارزش سهام والاستریت هم پایین بیاید. سهام متا و مایکروسافت به ترتیب ۴.۱ درصد و ۶ درصد سقوط کند. اما خبر خوب این است که آمازون و اپل در بخشهای ابری و فروش آیفون عملکرد بهتری داشتند. همچنین، شاخصهای تورمی هم کمی بیشتر از انتظارات بالا رفتند.
قیمت نفت به خاطر کاهش تقاضای جهانی و فروکش کردن تنشها در خاورمیانه افت کرد و به نگرانیها درباره کاهش رشد اقتصادی دامن زده است. این افت بیشتر به دلیل دادههای ضعیف اقتصادی چین و تردیدها نسبت به رشد جهانی اتفاق افتاده است. در ماه اوت ۲۰۲۴ هم، قیمت پایین جهانی نفت، درآمد صادرات عربستان را به کمترین حدش در سه سال اخیر رساند. صادرات عربستان نسبت به سال گذشته ۱۵.۵ درصد کاهش داشته و به ۱۷.۴ میلیارد دلار رسیده است. این افت به کاهش تقاضای جهانی و نگرانیها درباره قیمت پایین نفت ربط دارد. پیشبینی میشود اگر اوپک پلاس تولیدات را از دسامبر افزایش بدهد، درآمد نفتی و رشد اقتصادی عربستان در سال آینده بهتر شود و رشد اقتصادی به ۴.۴ درصد برسد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰