ساختمان ترمه سیالیتی چند کاربره/ بنایی با الهام از امواج دریا برای آشتی سنت و مدرنیته
شایانیوز- در میان همه انتقاداتی که به نسبت سازه های ساختمانی وجود دارد و باید به آن اندیشید و نسبت به آن مطالبه گری کرد، هستند افرادی که برای ساخت یا بازسازی خانه خود از ایده های ناب و جدید استقبال میکنند؛ به معماران و طراحان اعتماد میکنند تا ماحصل خوبی را به دست بیاورند.
شایانیوز- در میان همه انتقاداتی که به نسبت سازه های ساختمانی وجود دارد و باید به آن اندیشید و نسبت به آن مطالبه گری کرد، هستند افرادی که برای ساخت یا بازسازی خانه خود از ایده های ناب و جدید استقبال میکنند؛ به معماران و طراحان اعتماد میکنند تا ماحصل خوبی را به دست بیاورند. همه معماری ها مختص خانه مسکونی و ملک شخصی نیت بلکه در برخی موارد ساختمان های اداری نیز توسط معماران خلاق و چیره دست طراحی میشود؛ ساختمان اداری تجاری «ترمه» در شهر همدان یکی از آن هاست.
ساختمانی دو کاربره با نمایی سیال
یکی از اصلی ترین ویژگی های این پروژه سیالیت و پویایی آن است که با اجسام مربع شکل طراحی و اجرا شده است. ساختمان ترمه در دو طبقه ساخته شده است؛ طبقه همکف فضایی عمومی تر برای تجارت و فروش محصول یا ارائه خدمات دارد؛ طبقه اول نیز دفتر کاری شخصی را شامل می شود. اما طبقه بعد که در واقع پشت بام این ساختمان است هم ارتفاع با بام های اطراف ساخته شده است و با دیوار های ۲.۵ متری خود فضایی باز و متنوع در دل این بنا ایجاد کرده است.
دوکاربره بودن؛ چالش اصلی
هدف از نوع طراحی ساختمان ترمه به نمایش گذاشتن سه عملکرد در سه طبقه بود؛ راه های ارتباطی این بنا با فضای شهری نیز در هر طبقه متفاوت است که هدف آن ایجاد ارتباط مستقیم و غیر مستقیم با فضا و محوطه شهری بود. یکی از مهمترین چالش های این ساختمان تولید فرم اصلی آن با توجه به دوکاربره بودنش بود. استفاده از فرم های تکرار شونده که از یک سو سقف طبقه همکف را تشکیل می داد و از سوی دیگر پله ای برای اتصال میان فضای خارج و دفتر کار، به راه حلی منحصر به فرد برای چالش اصلی این ساختمان تبدیل شد.
خلق نمایی سنتی با ایده بهره مردم
نمای ساختمان از آجر های بومی با بافت های سنتی آجر پوشیده شده و در عین حفظ سبک معماری اقلیمی و بومی، طراحی ای مدرن و جالب توجه ایجاد کرده است. روکش آجری که از بالای پنجره های طبقه همکف امتدادیافته و به سمت خیابان ادامه می یابد، یک سطح قابل دسترسی را تشکیل می دهد. این نوع طراحی از بیرون شکل موجی مانند در سقف ایجاد می کند که عموم مردم میتوانند از آن بالا رفته و روی آن بنشینند.
دیدار سنت و مدرنیته در یک ساختمان
نام این بنا برگرفته از پارچه دستباف سنتی ایرانی بنام ترمه است که فرم موج گونه این ساختمان را تداعی میکند. آجرهای محلی به کار گرفته شده در الگوهای سنتی، با نمای موجود در بسیاری از ساختمان های این محله مطابقت دارند.
ترمه؛ برنده جایزه در ۲۰۱۶
ساختمان اداری تجاری «ترمه» در همدان و در زمینی به مساحت ۶۰۰ متر مربع توسط گروه معماری فرشاد مهدی زاده و احمد بطحائی سال ۱۳۹۱ طراحی و سال ۱۳۹۴ اجرا شده است. این بنا در مسابقه معماری Architizer A+ 2016 برنده جایزه در بخش ساختمانهای اداری کم ارتفاه (تا ۴ طبقه) شده است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰