کد خبر : 128499
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۸
3 بازدید

چه زمانی داروی دیابت می‌تواند تغییر کند؟

چه زمانی داروی دیابت می‌تواند تغییر کند؟

به گزارش پارسینه، زمان مصرف و تغییر داروی دیابت یکی از سوالات پر تکراری است که بیماران دیابتی می پرسند، دکتر جمشیدی در این باره توضیحاتی ارائه داد. سوالی که اکثر بیماران دیابتی از پزشکان می‌پرسند این است که من کی می‌توانم دارویم را عوض کنم؟ آیا این دارو را باید آخر عمر بخورم؟ مثلاً من

به گزارش پارسینه، زمان مصرف و تغییر داروی دیابت یکی از سوالات پر تکراری است که بیماران دیابتی می پرسند، دکتر جمشیدی در این باره توضیحاتی ارائه داد.

سوالی که اکثر بیماران دیابتی از پزشکان می‌پرسند این است که من کی می‌توانم دارویم را عوض کنم؟ آیا این دارو را باید آخر عمر بخورم؟

مثلاً من سه تا متفورمین ۵۰۰ میلی گرم می‌خورم و آیا این را تا آخر عمرم ادامه بدهم یا نه؟ یا بروم ‌و دارویی مثل امپاگلیفوزین می‌خورم همراه با دارویی مثل متفورمین این را تا کی باید بخورم؟

در رابطه با مصرف درمان‌های دیابت ۳ تا بحث و نکته است. 

یکی اینکه بحث ایوانسی هدف است که شما به چه عددی از ایوانسی خواهید رسید و آیا به آن هدف رسیدید یا نه و اگر به آن هدف رسیدید، ما آن داروها را ادامه می‌دهیم. چک می‌کنیم هر از چند گاهی و بر اساس اینکه آیا این دارو مشکل خاصی برای شما ایجاد نکرده باشد تصمیم می‌گیریم ادامه بدهیم یا نه؟ 

اما یک سری اتفاقات می‌افتد که ما دارو را تغییر می‌دهیم. به طور مثال یک مریضی می‌آید و خدایی نکرده سکته قلبی می‌کند. وقتی مریض به سکته قلبی می‌کند ما باید دارویش را تغییر بدهیم به سمتی که داروهایی را بدهیم که برای قلب خوب باشد، تا افت قند کمتری بدهد. یا یک بیماری مشکلات مغزی برایش پیش می‌آید، در این بیماران هم ما داروها را به سمت می‌بریم که افت قند کمتر رخ بدهد و منابع عروق مغزی داشته باشیم. پس ما زمانی که در ایوانسی هدف هستیم، خیلی خوب است اما اگر اتفاقی برای مریض بیفتد دنبال تغییر دارو خواهیم رفت تا اینکه خودمان را به آن اتفاق جدید سازگار کنیم. یک جای دیگر هم ما دارو را تغییر می‌دهیم و آن این است که داروها به شکل جدید در بازار می‌آید و در واقع برای بیمار آپشن‌های جدیدی به وجود می‌آید. به طور مثال یک فردی روی انسولین است در واقع ۱۰ سال است که انسولین مصرف می‌کند، چاق هم هست و BMI ۳۷ دارد. این بیمار اضافه وزن دارد و انسولین مصرف می‌کند. اتفاقاً روی ایوانسی هدف هم هست، مثلاً ایوانسی شش و نیم، آیا ما داروی بیمار را تغییر دادیم؟ بله چون دوست داریم ببریم به سمت آمپول‌های لاغری تا اضافه وزن آن را کم کنند. سوال این است که چرا در ایوانسی مطلوب دارو را تغییر دادیم؟ به خاطر اینکه چاقی صرفاً قند خون نیست. کسی که چاق است به زانویش فشار می‌آید و احتمالاً آرتروز زانو برایش به وجود می‌آید. کسی که چاق است مشکل تنفسی دارد و کبد چرب دارد و اسید اوریک و فشار خونش بالا میرود. ما میخواهیم بتوانیم با دارویی هم قند خونش را کنترل کنیم و هم وزنش را کاهش دهیم. و هم فشارش کنترل شود و هم احتمال آرتروز یا احتمال اختلالات حین خواب و همه اینها بهبود پیدا کند. تا چند سال پیش ما این دارو را نداشتیم پس مریضی را می‌بینیم که روی هدف هست، ولی با آمدن آپشن جدید ما دنبال این هستیم که مریض را از داروی روز بهره‌مند کنیم؛ تا مریض سود بیشتری از داروهای جدید ببرد. پس اینکه برای شما ایوانسی هدف هست یا نه؟ اتفاق جدیدی برای مریض افتاده است یا خیر و یا مریض دچار عوارض دارو شده است یا خیر؟ و اینکه داروهای جدیدی آمده است یا نه؟ همه اینها مواردی هستند که به ما کمک میکنند که دارو را ادامه بدهیم یا تغییر بدهیم.

 


+

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

advanced-floating-content-close-btn