به گزارش پارسینه پلاس؛ یکی از تشدیدکنندههای آلرژی در فصل پاییز و زمستان که با گردههای گیاهان ادغام میشود و حساسیت را بدتر میکند، باران است. خیلی از مردم تصور میکنند که باران بهدلیل نقشی که در شستن گردههای گیاهان دارد، حساسیت را کم میکند؛ اما متخصصان میگویند که اتفاقا باران روی افراد مبتلا به آلرژی اثر دوگانه دارد؛ در بعضی از آنها علائم حساسیت را کاهش میدهد و در عدهای دیگر تشدید میکند.
دکتر محمدحسن بمانیان، فوقتخصص آلرژی و استاد دانشگاه در این رابطه میگوید: «یک گروه هستند که به برخی گردهها حساسیت دارند. این گردهها با بارندگی در سطح جو شسته میشوند و مقدار آنها در سطح زمین کمتر میشود و بعد از بارندگی علائم آلرژی در این افراد کمتر میشود.»
بهگفته دکتر بمانیان، بسته به اینکه نوع آلرژن یا ماده حساسیتزا در افراد چه باشد، بارشها روی آنها اثربخشی دوگانه دارند. ممکن است یک فرد مبتلا به آلرژی به یک ماده – مثلا گرده – حساسیت داشته باشد و فرد دیگری به آن گرده حساسیتی نداشته باشد.
دکتر بمانیان همچنین میگوید: «بارش باران میتواند رطوبت را افزایش دهد و محیط مناسبی برای رشد قارچها و کپکها فراهم کند. افرادی که به این عوامل حساسیت دارند، ممکن است پس از باران علائم شدیدتری را تجربه کنند. بنابراین واکنش متفاوت افراد به بارش باران به نوع آلرژی و حساسیت آنها به عوامل مختلف محیطی بستگی دارد.»
آلرژنهای بیرونی یا بیرون از خانه مانند گرده، چمن و کپک تحتتأثیر بارش هستند. باران میتواند گردهها را از روی گیاهان بشوید و از انتشار آنها جلوگیری کند و برای کسانی که به این ماده حساسیت دارند، تسکین موقت باشد.
این فوقتخصص آلرژی ادامه میدهد: «بارندگی همچنین باعث میشود که بعضی از گردهها بهصورت مجموعهای از گرده دربیایند. بهعبارت بهتر، بارندگی و هوای مرطوب باعث میشود این مجموعه مملو از گرده که مرطوب شده، بعداپاره شود و تعداد بسیار زیادی گرده در هوا منتشر شود. بنابراین یک عده از افراد با این گردهها علائمشان بدتر میشود.»
آلرژیهای خاص در هوای بارانی بیشتر بروز میکنند. آلرژی به گرده، آلرژی به گردوغبار، آلرژی به کپک و آلرژی چمن یا علف شایعترین آنها هستند. خیلیها تعجب میکنند که بوی چمن، علائم آلرژی را در آنها بدتر میکند؛ اما واقعیت این است که باران، گرده چمن را میشکند و ذرات بیشتری را در هوا آزاد میکند.
راهکارهای جلوگیری از تشدید آلرژی
- دوشگرفتن بلافاصله در بازگشت به خانه یا قبل از خواب
- قرارنگرفتن در معرض هوای سرد و زیر باران
- شستوشوی مداوم لباس
- استفاده از ماسک
- انجام آزمایش آلرژی و مراجعه به پزشک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0