کد خبر : 129556
تاریخ انتشار : چهارشنبه 6 نوامبر 2024 - 11:42
0 بازدید

دانشمندان، مرگبارترین سرطان مغز را هم درمان می‌کنند!

دانشمندان، مرگبارترین سرطان مغز را هم درمان می‌کنند!

گلیوبلاستوما به‌عنوان شایع‌ترین و مرگبارترین سرطان مغز در دنیا شناخته می‌شود و تاکنون در برابر انواع درمان های مختلف مقاومت کرده است. معمولا وقتی پزشکان متوجه می‌شوند که کسی به این سرطان وحشتناک مبتلا شده است،‌ به بیمار می‌گویند بین ۱۲ تا ۱۵ ماه برای لذت بردن از این دنیا فرصت دارد. داده‌های آماری نشان

گلیوبلاستوما به‌عنوان شایع‌ترین و مرگبارترین سرطان مغز در دنیا شناخته می‌شود و تاکنون در برابر انواع درمان های مختلف مقاومت کرده است. معمولا وقتی پزشکان متوجه می‌شوند که کسی به این سرطان وحشتناک مبتلا شده است،‌ به بیمار می‌گویند بین ۱۲ تا ۱۵ ماه برای لذت بردن از این دنیا فرصت دارد. داده‌های آماری نشان می‌دهد که تنها ۶.۹ درصد از افراد مبتلا به سرطان گلیوبلاستوما بیشتر از ۵ سال دوام می‌آورند. هرچند اکنون امید تازه‌ای برای بیماران پدیدار شده است.

مرگبارترین سرطان مغز به‌شدت در برابر درمان مقاومت می‌کند

دانشمندان، مرگبارترین سرطان مغز را هم درمان می‌کنند!

بیماران مبتلا به سرطان گلیوبلاستوما عموما از سردرد، اختلالات عصبی، تغییرات شخصیتی و شناختی و … رنج می‌برند. این علائم نیز به‌شدت کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهند. هرچند با وجود شدت بیماری، دانشمندان نتوانسته بودند درمان خاصی را برای گلیوبلاستوما ارائه دهند.

گلیوبلاستوما در مغز و نخاع رشد می‌کند و توسط سازمان جهانی بهداشت به‌عنوان یک تومور سطح ۴ شناخته می‌شود. به این معنی که خشن‌ترین نوع سرطان است. هر ساله ۳۲۰۰ نفر در بریتانیا به این نوع سرطان مبتلا می‌شوند که نسبت به ۱۲۷۰۰ مورد سرطان مغز و سیستم عصبی بسیار قابل توجه است. به‌طورکلی می‌توان گفت که سالیانه ۳.۲ تا ۴.۲ نفر از میان هر ۱۰۰ هزار نفر به گلیوبلاستوما مبتلا می‌شوند. به‌بیان ساده‌تر هر ساله ۱۵۰ هزار نفر اسیر این نوع سرطان مغز در جهان خواهند شد.

معمولا جراحی، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی برای درمان انواع سرطان استفاده می‌شود؛ اما این روش‌ها برای مرگبارترین سرطان مغز کارایی ندارند و تاثیر آنها پس از مدت کوتاهی از بین می‌رود. توانایی این نوع سرطان در سرکوب سیستم ایمنی بدن و حضور سد خونی مغزی (که جلوی رسیدن اکثر داروها به مغز را می‌گیرد) به‌شدت در برابر روش‌های مختلف مقاوم است.

پس از جراحی هم تومور مجددا باز می‌گردد و می‌تواند سایر بخش‌های مغز را درگیر کند. همین نیز باعث می‌شود که خبر پیدا شدن راه درمان جدیدی برای مرگبارترین سرطان مغز بسیار مهم باشد. روش جدید ایمنی‌درمانی نام دارد. دانشمندان پیشتر از این روش برای درمان بیماری‌های مختلفی مثل سرطان سینه، سرطان ریه، هپاتیت ب و بیماری‌های آلرژیک استفاده کرده‌اند. گرچه استفاده از ایمنی‌درمانی در برابر گلیوبلاستوما به این راحتی نیست.

سرطان اشاره شده توانایی انطباق بسیار بالایی دارد و می‌تواند قسمت‌های مختلف مغز را درگیر کند. همین نیز باعث می‌شود که هدف قرار دادن آن کار آسانی نباشد. به همین‌خاطر دانشمندان در آزمایش‌های مختلف امکان استفاده از روش ایمنی‌درمانی را با استفاده از تزریق به مایع مغزی-نخاعی بررسی کرده‌اند. حالا دانشمندان در تلاش برای یافتن راهی هستند که بتوان تومورها را بهتر هدف قرار داد.

اگرچه با این روش می‌توان تا حد زیادی مرگبارترین سرطان مغز را درمان کرد، اما عواقب شدید باعث شده که استفاده از آن به‌صورت عمومی تایید نشود. روش ایمنی‌درمانی می‌تواند سبب التهاب شدید مغز شده و آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به‌فرد وارد کند. به همین‌خاطر است که افراد حاضر در این بخش از سایر دانشمندان درخواست کرده‌اند آزمایش‌های انجام شده را بررسی کرده و راهی برای برطرف کردن مشکلات این روش درمانی پیشنهاد کنند.

+

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.