آریا عظیمی نژاد یکی از موسیقیدانان عزیز کشورمان است که فعالیتهای چشمگیری در این زمینه و به خصوص در تولید موسیقی متن فیلم و سریال داشته است. از جمله آثار خاطره انگیز عظیمی نژاد میتوان به فیلم «میم مثل مادر» اشاره کرد.
تا چه حد با زندگی نامه آریا عظیمی نژاد آشنایی دارید؟ آریا عظیمی نژاد، داور فصل اول و دوم برنامه عصر جدید، رزومه کاری قویای دارد و در زمینه موسیقی خوش درخشیده است.
زندگی شخصی
کودکی و نوجوانی
عظیمی نژاد در پنجمین روز اردیبهشت ماه سال ۱۳۵۲ دیده به جهان گشود. وی متولد تهران بوده و آموزش موسیقی را نزد پدر با سه تار آغاز کرد. نام پدر وی، جمشید عظیمی نژاد است که اکثر ما با برنامه خانه عروسکهای ایشان که اوایل انقلاب پخش میشد خاطره داریم. جمشید عظیمی نژاد، فعالیتهای چشمگیری و قابل تحسینی در زمینه کودکان و نوجوانان داشته است.
تحصیلات
وی در سال ۱۳۷۲ در رشته موسیقی قبول شد و تحصیلات آکادمیک خود را در دانشگاه آزاد ادامه داد. او اصول موسیقی را نزد اساتید بنامی همچون «فرهاد فخرالدینی» و «مصطفی کمال پور تراب» فرا گرفت.
ازدواج
آریا عظیمی نژاد متأهل است و سالها پیش به جشن یکی شدن با همسرش نشسته و حاصل این ازدواج یک فرزند پسر است.
ناشنوایی و مشکلات قلبی
آریا عظیمی نژاد تا به حال دو بیماری مهم را پشت سر گذاشته که رسانهای شده: یکی بیماری ناشنوا شدنش به مدت ۱۰ سال و بیماری قلبی که چند وقت پیش اتفاق افتاده است. حمله قلبی عظیمی نژاد که ناشی از گرفتگی رگ قلب بود، با بستری شدن در بیمارستان به مدت چند روز به خیر گذشت و خوشبختانه زود مرخص شد.
این آهنگساز و موسیقی دان کشورمان که همه ما با آهنگ سریال پایتخت ساخته او خاطرات زیادی داریم، شنوایی خود را برای ۱۰ سال کاملاً از دست داده بود. وی در سن ۲۰ سالگی به بروز مشکلی در گوش خود پی برد و به پزشک مراجعه کرد. پس از بررسیهای انجام شده، پزشک گفت که تا سال دیگر کاملاً ناشنوا شده و لازم است که از موسیقی فاصله بگیرد.
این اتفاق وحشتناک برای او افتاد و با دنیایی از سکوت روبرو شد. شخصی که سالها با عشق موسیقی زندگی کرده بود، حالا از صدای نواختن موسیقی خود نیز نمیتوانست لذت ببرد. کمکم این مهارت را به دست آورد که از طریق لب خوانی کردن بتواند حرفی دیگران را بفهمد و با آنها تعامل برقرار کند. در این مدت تلاشهای زیادی برای درمان خود کرد تا اینکه یک دکتر زبردست توانست با شیوه خود، ناشنوایی وی را درمان کند.
آرزوی اصلی آریا عظیمی نژاد
مهمترین آرزویش را به نحو احسنت انجام دادن کارهایش بیان میکند و میگوید تکامل و به کمال رسیدن در هر چیزی هدف من است. این میتواند کار کردن با یک تیم موسیقی کاملتر باشد یا کار در یک استودیو بهتر.
زندگی شغلی
ورود به سینما و تلویزیون
موفقیتهای روزافزون او باعث شد که خیلی زود جذب سینما و تلویزیون شود و الحق که در این راستا هم موفق بوده و آثار خارقالعادهای را در خاطر بینندگان به ثبت رسانده است. عظیمی نژاد کار حرفهای خود را درزمینه موسیقی، در سال ۱۳۷۳ یعنی در دومین سال تحصیلات خود در دانشگاه شروع کرد و توانست در این زمینه تا حد بسیار زیادی رشد کند. او نامزد دریافت بهترین موسیقی متن برای فیلمهایی همچون «میم مثل مادر»، «طلا و مس» و «فرزند خاک» (جشنواره بینالمللی تئاتر، فجر و جایزه خانه سینما) شد.
شهرت آریا عظیمی نژاد در خارج از کشور
شهرت بین المللی این موسیقی دان عزیز کشورمان را میتوان دستیابی به مقم دوم در جشنواره موسیقی بریتانیا دانست. وی در سال ۱۳۸۳، با سه تار در رشته فولکلور بینالمللی خوش درخشید و مقام گرفت. در پی این موفقیت عظیمی نژاد با خانم جاسلین پوک، یکی از موسیقیدانان بنام بریتانیایی آشنا شد و حاصل این آشنایی، چندین همکاری پروژهای بود.
رزومه کاری آریا عظیمی نژاد
رزومه کاری پربار عظیمی نژاد پربار و قابل تحسین است که به چند مورد در حیطهها و زمینههای مختلف اشاره میکنیم:
آلبوم
- اولین آلبوم، «جادوی ایرانزمین» منتشر شده در سال ۲۰۰۲
- دومین آلبوم، «میم مثل مادر»
- سومین آلبوم، «آلبوم ساقیِ سر مست»
- مجموعه دوم «جادوی ایران زمین» در سال ۱۳۹۲
تئاتر
آریا عظیمی نژاد آهنگ سازی چند تئاتر را بر عهده داشته است که از جمله آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- «آن سوی آیینه»
- «گرگ و میش»
- «تلخ بازی قمر در عقرب»
- «سه سال و نیم»
- «اژدها»
- « هُتل عروس»
سریال
- پایتخت 6
- با خانمان
- احضار
- دودکش 2
- «پایتخت ۵»
- «چاردیواری زیر هشت»
- «جراحت»
- «پایتخت»
- «تا ثریا»
- «مثل یک کابوس»
- «چک برگشتی»
- «راه طولانی»
- «بیدار باش»
- «دیوار»
- «پایتخت ۲»
- «دودکش»
- «پایتخت ۳»
- «میکائیل»
- «پایتخت ۴»
- «قرعه»
- «علیالبدل»
- «سفر در خانه»
- «پزشکان»
- «کاکتوسهای بیشخصیت
- «زنگِ آخر»، «این راهش نیست»
- «کمین»
- «خانه ما»
- «روزهای اعتراض»
- «نیمکت»
- «او یک فرشته بود»
- «آخرین گناه»
- «مروارید سُرخ»
- «آوای ماه»
- «در جستجوی سایه پریدخت»
- «باز آی روز حسرت»
- «رستگاران»
فیلمهای سینمایی
موسیقی فیلمهای سینمایی زیر توسط آقای عظیمی نژاد تهیه و تنظیم شده است:
- نیم
- پروندهای برای سارا
- آبنبات چوبی
- ژانویه خونین
- هلن
- خوب، بد، جلف
- جانان
- تختهگاز همه چی عادیه
- ۲۳ نفر
- بیحسی موضعی
- جوجه تیغی
- سیارک
- «گینس»
- «نیم»
- «پروندهای برای سارا»
- «آبنبات چوبی»
- «ژانویه خونین»
- «هلن»
- «خوب، بد، جلف»
- «تختهگاز»
- «عروس خوش قدم»
- «نقاب»
- «من و دب ورا»
- «عروسک فرنگی»
- «صحنه جرم»
- «ورود ممنوع»
- «چند کیلو خرما برای مراسم تدفین»
- «میم مثل مادر»
- «پارک وی»
- «پرنده شاهین»
- «همیشه پای یک زن در میان است»
- «فرش ایرانی»
- «فرزند خاک»
- «آن سوی رودخانه»
- «سایههای آرزو»
- «طلا و مس نفوذی»
- «آدمکش»
- «بیداری رؤیاها»
- «بهشت اینجاست»
- «زندگی خصوصی»
- «کاغذ خروس نشان»
- «چک»
- «خوابزدهها»
- «تراژدی»
- «مستانه»
- «ع ش ق»
- «شاهزاده روم»
- «در مدت معلوم»
نمایش خانگی
- احضار
- نیسان آبی
- عقرب عاشق
- آفتابپرست
فیلم کوتاه
آریا عظیمی نژاد موسیقی فیلمهایی کوتاهی همچون «سه خواهر»، «کیف»، «درس آخر»، «پشت سر باد نمیآید»، «آن»، «زرد»، «آبی»، «قرمز» را تهیه و تنظیم کرده است.
مستند
موسیقیهای زیبای مستندهایی همچون «وقتی ابرها پایین میآیند»، «آتلان»، «به پشت تابلو نگاه کن» ، «لبیک» نیز در کارنامه کاری وی میدرخشند.
حضور در برنامه عصر جدید
آریا عظیمی نژاد به همراه ۳ داور دیگر (امین حیایی، رؤیا نونهالی و سید بشیر حسینی) در فصل اول و دوم برنامه عصر جدید، به داوری و انتخاب استعدادهای برتر پرداخته بود. شاید میتوان این داور عصر جدید را پر چالش ترین و به گفته کاربران مجازی سخت گیرترین داور دانست. اما به گفته شخص ایشان، برنامه عصر جدید، برنامه استعداد یابی است و باید افرادی انتخاب شوند که واقعاً استعداد در حیطه کاری خود را داشته باشند و با راهنمایی و پشتکار بتوانند ستارههایی در عرصههای آتی باشند.
عکس هایی از آریا عظیمی نژاد
منبع: ستاره