کد خبر : 131444
تاریخ انتشار : شنبه 9 نوامبر 2024 - 5:49
0 بازدید

تقارن اطلاعاتی مودیان مالیاتی درباره نحوه هزینه‌کرد مالیات، موجب افزایش تمایل به پرداخت کامل مالیات می‌شود

تقارن اطلاعاتی مودیان مالیاتی درباره نحوه هزینه‌کرد مالیات، موجب افزایش تمایل به پرداخت کامل مالیات می‌شود

امیرحسین اقبالی کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری برنا درباره رویکرد جدید در مصرف مالیات با تعیین مستقیم مردم اظهار داشت: رویکرد جدید مصرف مالیات در ایران با تعیین مستقیم مردم و مودیان مالیات‌پرداز ذیل تبصره ماده ۱۰۰ اقدامی راهبردی است که هدف آن توانمندسازی و مشارکت مالیات‌دهندگان و افزایش شفافیت، پاسخگویی

امیرحسین اقبالی کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری برنا درباره رویکرد جدید در مصرف مالیات با تعیین مستقیم مردم اظهار داشت: رویکرد جدید مصرف مالیات در ایران با تعیین مستقیم مردم و مودیان مالیات‌پرداز ذیل تبصره ماده ۱۰۰ اقدامی راهبردی است که هدف آن توانمندسازی و مشارکت مالیات‌دهندگان و افزایش شفافیت، پاسخگویی و اعتماد به نظام مالیاتی است. با دادن حق اظهار نظر به مودیان مالیاتی در مورد نحوه خرج کردن مالیات، رویکرد جدید برای افزایش تعامل و مشارکت مالیاتی و تقویت احساس مالکیت و مسئولیت در میان مودیان مالیاتی طراحی شده است. این رویکرد راهبردی جدید برای تعیین مصرف مالیات از سوی خود مودی، مسیر جدید حکمرانی مردم در نظام مالیاتی است. 

وی مهم‌ترین خروجی طرح نشان‌دار کردن مالیات را تخصیص عدالت‌محور مالیات و شفافیت در نحوه مصرف مالیات عنوان کرد و گفت: کلیدی‌ترین خروجی نشان‌دار کردن مالیات هوشمند پرداختی مودیان، مسئله مربوط به توزیع عادلانه مالیاتی بوده است. اتمام پروژه‌ها از دیگر ملاک‌های مهم طرح نشان‌دار کردن مالیات بوده است که در نتیجه آن، مردم و مودیان مالیاتی بیشترین ثمره از پرداخت مالیات و تخصیص آن به پروژه‌های زیرساختی را ببیند. همچنین در زمینه تخصیص مالیات نیز توجه ویژه شده است که عدالت در زمینه تخصیص مالیات فراهم شود به نحوی که شاهد توزیع ۹۰ درصد از ظرفیت نسبی استان تهران بین ۱۶ استان محروم کشور و تکمیل پروژه‌های زیرساختی این استان‌ها بودیم.

اقبالی: تقارن اطلاعاتی مودیان مالیاتی درباره نحوه هزینه‌کرد مالیات، موجب افزایش تمایل به پرداخت کامل مالیات می‌شود

اقبالی در ادامه افزود: در بخش اجرا نیز این پروژه منحصر به فرد بوده است. سبک اجرای بی سابقه و منحصر به فرد پروژه نشان‌دار کردن مالیات در کشور ما به نسبت مدل‌های مشابه در جهان با امکان انتخاب مستقیم و برخط پروژه توسط مودیان با ایجاد زیرساخت‌های لازم توسط سازمان امور مالیاتی کشور. تعیین و تخصیص مالیات در پروژه نشان‌دار کردن، معادل ۱۲ همت بوده است که بیش از ۱۹۱۵ طرح زیرساختی کشور را تامین مالی کرده است و از این بین تعداد ۱۳۲۳ پروژه‌های به طور کامل تامین اعتبار شد.

وی با اشاره به افزایش تمایل مردم در پرداخت مالیات با ایجاد تقارن اطلاعاتی در این طرح گفت: یکی از مزایای کلیدی این سیستم تخصیص مشارکتی مالیات، افزایش تمایل افراد به پرداخت مالیات در زمان اطلاعات کامل در نحوه مصرف مالیات است که در طرح نشان‌دار کردن مالیات به وقوع پیوسته است. وقتی مردم می‌بینند که از کمک‌های آنها در پروژه‌هایی که به نفع جامعه است استفاده خوبی می‌شود، احتمالاً قوانین و مقررات مالیاتی را رعایت می‌کنند. این به نوبه خود منجر به درآمد‌های مالیاتی بالاتر برای دولت می‌شود که می‌تواند در پروژه‌ها و خدمات عمومی بیشتر سرمایه گذاری شود.

اقبالی: تقارن اطلاعاتی مودیان مالیاتی درباره نحوه هزینه‌کرد مالیات، موجب افزایش تمایل به پرداخت کامل مالیات می‌شود

این کارشناس اقتصادی در ادامه افزود: علاوه بر این، شفافیت و پاسخگویی که با حاکمیت مردم بر نظام مالیاتی همراه است، به عنوان کنترلی بر مخارج دولت نیز عمل می‌کند و از انحراف و سوء مدیریت بودجه عمومی جلوگیری می‌کند. یکی از مشکلات مهم کشور، بی‌اعتمادی نسبت به ارکان حاکمیتی است که به طور مثال در مالیات به دنبال کاهش مالیات پرداختی و شکل‌گیری فرار مالیاتی هستند ولی وقتی افراد در مورد نحوه تخصیص درآمد‌های مالیاتی خود نظر دارند، قطعا نسبت به مصارف مالیات نیز آگاهی بیشتری پیدا خواهند کرد و این آگاهی بیشتر از مصارف مالیات، زمینه‌ساز کاهش فرار مالیاتی افراد و افزایش تمکین در پرداخت میزان دقیق مالیات خواهد شد.

انتهای پیام/ 

+

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.