اقبالی: سرخابیها در لیگ نخبگان حرفی برای گفتن ندارند/ فاصله فوتبالمان با آسیا زیاد شده است
کارشناس فوتبال گفت: ما در زمینه رشد فوتبال قدمی برنداشتیم به همین علت استقلال و پرسپولیس حرفی برای گفتن در آسیا ندارند. مسعود اقبالی کارشناس فوتبال در گفت و گو با خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان درباره علت ناکامی سرخابیها در لیگ نخبگان آسیا اظهار کرد: تیمهای اروپایی و آسیایی با قطار سریع السیر با
کارشناس فوتبال گفت: ما در زمینه رشد فوتبال قدمی برنداشتیم به همین علت استقلال و پرسپولیس حرفی برای گفتن در آسیا ندارند.
مسعود اقبالی کارشناس فوتبال در گفت و گو با خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان درباره علت ناکامی سرخابیها در لیگ نخبگان آسیا اظهار کرد: تیمهای اروپایی و آسیایی با قطار سریع السیر با سرعت دارند پیش میروند و این لوکوموتیوی که دارد به جلو حرکت میکند از امکانات و ثروت زیادی برخوردار است و این پارامترها به پیشرفت این تیمها کمک کرده است.
او افزود: ما از این امکانات محروم هستیم و در ابعاد مختلف از فوتبال روز دنیا عقب نگه داشته شدیم و قدرت و توان توسعه فوتبال در کشورمان گرفته شده و آینده فوتبال ایران در حال فروپاشی است. به همین خاطر تیمهایی مثل استقلال، پرسپولیس، سپاهان و تراکتور که هواداران و قدمت زیادی دارند، اکنون فقط سایهای از این تیمها هست و علتش این است که ما در زمینه رشد و شکوفایی فوتبال هیچ قدمی برنداشتیم و هیچ سرمایه گذاری نشده است و اقدامات و تشکیلات مدیریتی ما حرفی برای گفتن ندارند.
اقبالی گفت: نمیتوانیم از یکسری از بازیکنان جوان که ذهنیت صحیحی از فوتبال ندارند و نه تکنیک و نه تاکتیک درستی دارند و از لحاظ ذهنی و روانی نمیتوانند در خدمت فوتبال باشند توقع داشته باشیم و مقایسه اینها کار درستی نیست. اکنون کشورهایی که در حاشیه خلیج فارس هستند ببینید به چه صورت سرمایه گذاری میکنند و بازیکنان درجه اول دنیا مثل رونالدو نیمار را میآورند، اما ما هزینه نمیکنیم. ما هنوز از داشتن یک زمین مناسب محروم هستیم و چه توقعی داریم. بر این اساس تیمهایی مثل استقلال، پرسپولیس، سپاهان و تراکتور هیچ وقت نمیتوانند حرفی برای گفتن داشته باشند.
کارشناس فوتبال درباره اینکه موسیمانه به بازیکنان استقلال روش صحیح زدن ضربه سر را یاد میدهد، گفت: بازیکنان لیگ برتر ما که قراردادهای چند میلیاردی دارند در دادن یک پاس ساده مشکل دارند و موسیمانه هم فهمیده است. البته این مربی برای منافع شخصی خود به استقلال آمده است و او مربی کوچکی نیست ومی داند که اینجا کسی نمیتواند به یک بازیکن لیگ برتر فوتبال آموزش بدهد. مسائل تکنیکی و تاکتیکهای گروهی در مقاطع سنی پایین باید آموزش داده شود. بازیکن ۲۷، ۲۸ ساله که دیگر فوتبال یاد نمیگیرد. مطمئنا این مربی قرارداد خوبی هم بسته و پولش را میگیرد و ممکن است ۲ بازی دیگر هم ببازد و بگذارد و برود. فوتبال ما با مربی بزرگ هم درست نمیشود. شما گواردیولا و یورگن کلوب هم بیاورید کاری در این فوتبال نمیتوانند انجام بدهند. اکنون مسئله و مشکل ما مربی نیست. همین مربیان داخلی که شاگرد من بودند برای فوتبال ایران زیادی هستند.
در همه ابعاد فوتبال ضعیف شده ایم
او درباره اینکه تیم پرسپولیس در لیگ برتر نتایج خوبی گرفته، اما در لیگ نخبگان آسیا نتیجه نگرفته است، گفت: تیمهای پرسپولیس و استقلال در مقایسه با فوتبال خودمان میتوانند حرفی برای گفتن داشته باشند. وقتی پای خود را از مملکت بیرون میگذارند آنجا رقابت امکان پذیر نیست، چون آنها خیلی از ما قویتر هستند. بازی پرسپولیس با الغرافه تقریبا پایاپای بود و ما فرصتهایی داشتیم و آنها نیز موقعیتهایی به دست آوردند، اما ما در همین حد هستیم. اما اگر یک مقدار جلوتر برویم و برابر تیمهای الهلال و تیمهای ژاپنی، کرهای و استرالیایی قرار بگیریم آنجا دیگر حرفی برای گفتن نداریم، چون که فوتبال سقفی دارد که ما در آن حد و اندازه نیستیم. ما در همه ابعاد فوتبال ضعیف شده ایم و زیر ساخت هایمان صفر مطلق است و یک استادیوم نداریم و نمیتوانیم یک چمن درست کنیم.
اقبالی بیان کرد: مدیریت ما ورزشی نیست و هیچ کدام از مدیران ما شناختی از ورزش ندارند و دلسوزی هم نمیکنند و برایشان مهم نیست که استقلال و پرسپولیس اول یا آخر شوند و چه فرقی برایشان میکند. کسی که در راس امور ورزش باید بنشیند، خودش باید ورزشی باشد و دلسوز این ورزش باشد و مدیریت ورزشی را به صورت علمی بداند. امروزه تخصص، علم ورزش و امور پیشرفته اکنون حرف اول را میزنند. فوتبال بدون علم معنی ندارد، اما ما از علم بی بهره هستیم. علوم پیشرفته در فوتبال چیزی نیست. ما در زمینه تغذیه، آسیب شناسی، فیزیولوژی و آناتومی ورزشی ما بهرهای نمیبریم. اکنون بازیکنان بزرگ حرفهای تمام این امکانات تخصصی رابرای پیشبرد اهدافشان استفاده میکنند.
کارشناس فوتبال درباره اینکه امیدواری وجود دارد که تیمهای استقلال و پرسپولیس به مراحل بعد صعود کنند، گفت: هیچ امیدی نیست. اگر سرخابیها از این مرحله هم صعود کنند در مرحله بعد اوت میشوند. ممکن است ما یک بار بیاییم و در آسیا قهرمان شویم، اما نمیتوانیم دیگر قهرمان شویم. البته شاید اتفاقاتی در فوتبال رخ بدهد. اکنون فاصله فوتبالمان با آسیا زیاد شده است. یک زمانی ما در آسیا حرف اول را میزدیم و آن موقع فوتبالی در آسیا نبود و تیمهای کره و ژاپن و استرالیا قوی نبودند. آن موقع تیمهای برمه و هندوستان در دهه ۴۰ بهترین تیمهای آسیا بودند، اما در دهههای بعدی کشورها به علت رشد اقتصادی در فوتبال سرمایه گذاری کردند و تیمهای کره جنوبی، ژاپن، استرالیا، عربستان، قطر و امارات قدرتمند شدند. کشور قطر در دهه ۵۰ یک بیابان بود و فوتبالی نداشت و امارات هم به همین صورت بود. همه این تیمها دارند میآیند و در مقابل ما میایستند به خاطر اینکه آنها به سرعت به جلو میآیند و ما در عقب هستیم. ما در هر زمینه داریم تحقیر میشویم و مسابقات ما دارد پخش مستقیم میشود، اما عربها فوتبال ما را میبینند و مسخره میکنند. آنها میگویند این زمین چمن ایرانیها هست و به ما میگویند میخواهید برای شما استادیوم بسازیم. این برای کشورمان بد است، که یک کشور عربی بیاید و برای ما کری بخواند.
اقبالی درباره اینکه میزبانی از تیمهای ایرانی گرفته شد، گفت: به نظرم این موضوع به نفع ما شد، چون دیگر تحقیر نمیشویم و تیمهای ما در کشور ثالث بازی میکنند و دیگر کسی زمینهای ما را نمیبیند. وقتی یک بازی داخلی را نگاه میکنیم زمین را چهل تیکه کردند. سپاهان با آن عظمتی که دارد برای درست کردن زمین ورزشگاهش، چمن از جاهای دیگر برمی دارند و به آنجا میبرند و چهل تیکه کردند. آیا ما مهندس کشاورزی و آب نداریم که چمن مناسبی برایمان درست شود؟ کشورهای عربی آب ندارند پس چرا بهترین استادیومهای دنیا را دارند. برای ورزش و تربیت بدنی در کشورمان هیچ ارزشی قائل نیستند. عدم توجه به نسل جوان بزرگترین خیانت است و جوان خود را رها کردیم و این همه نسل جوان با استعداد در کشورمان دارند هرز میروند و اینها را چه کسی باید پاسخگو باشد.
خبرنگار: مریم طایفه
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰