کد خبر : 132475
تاریخ انتشار : یکشنبه 10 نوامبر 2024 - 9:03
0 بازدید

چگونه خطر سکته مغزی را کاهش دهیم؟

چگونه خطر سکته مغزی را کاهش دهیم؟

به گزارش پارسینه به نقل از همشهری آنلاین، انجمن سکته مغزی آمریکا (ASA) که بخشی از انجمن قلب آمریکا (AHA) است، اخیراً دستورالعمل جدید خود برای پیشگیری از سکته مغزی اولیه منتشر کرده است.بهترین راه برای کاهش وقوع سکته مغزی و مرگ ناشی از آن پیشگیری از نخستین سکته مغزی است که به آن «پیشگیری

به گزارش پارسینه به نقل از همشهری آنلاین، انجمن سکته مغزی آمریکا (ASA) که بخشی از انجمن قلب آمریکا (AHA) است، اخیراً دستورالعمل جدید خود برای پیشگیری از سکته مغزی اولیه منتشر کرده است.بهترین راه برای کاهش وقوع سکته مغزی و مرگ ناشی از آن پیشگیری از نخستین سکته مغزی است که به آن «پیشگیری اولیه» می‌گویند.

راهنمای جدید این انجمن بر دو اقدام یعنی پایین آوردن فشارخون و در پیش گرفتن سبک زندگی سالمتر تاکید دارد و می‌گوید به این ترتیب تا ۸۰ درصد از سکته‌های مغزی اولیه را می‌توان پیشگیری کرد.

سکته مغزی هنگامی رخ می‌دهد که خون‌رسانی به بخشی از مغز به علت به علت انسداد یا پاره شدن رگ‌های مغز متوقف می‌شود. سلول‌های مغز در در نبود خون‌رسانی نمی‌تواند به اکسیژن دست یابند و می‌میرند.

این راهنمای جدید که جایگزین راهنمای پیشین منتشر شده در یک دهه پیش می‌شود، بازتاب‌دهنده پژوهش‌ها انجام شده در طول ده سال گذشته است.

راهنمای جدید بر غربالگری منظم عوامل خطرساز برای سکته مغزی مانند فشارخون بالا، کلسترول بالا، دیابت و چاقی تاکید دارد. این راهنمای همچنین تغییرات سبک زندگی را که شامل خوردن یک رژیم غذایی مغذی، فعال ماندن، داشتن خوابی سالم و موارد دیگر است، به عنوان شیوه‌ای برای پیشگیری از سکته مغزی مطرح می‌کند.

این راهنما پیروی از رژیم غذایی مدیترانه‌ای را توصیه می‌کند که بر خوردن غلات کامل، ماهی و میوه‌ها و سبزی‌های فراوان تمرکز دارد.

یک تجدیدنظر قابل‌توجه در این راهنما در نظر گرفتن توصیه به مصرف داروهای مهارکننده گیرنده GLP-۱ مانند سماگلوتاید برای بیماران مبتلا به دیابت و بیماری قلبی است.

اگرچه بررسی‌های فعلی هنوز تأیید نکرده‌اند که این داروها از سکته مغزی جلوگیری می‌کنند، اما معلوم شده است که آنها خطر حمله قلبی را کاهش می‌دهند، بنابراین ممکن است مزیت بالقوه‌ای از لحاظ پیشگیری از سکته مغزی هم داشته باشند.

راهنمای به‌روزشده برای پیشگیری از سکته مغزی در زنان

این راهنمای به‌روزشده شامل توصیه‌های خاصی برای پیشگیری از سکته مغزی در زنان است. این راهنما توصیه می‌کند که زنان را از نظر عوامل خطرسازی مانند استفاده از داروهای ضد بارداری خوراکی، فشارخون بالا در دوران بارداری و عوارض مرتبط با بارداری مانند زایمان زودرس غربالگری شوند.

عوامل خطرساز اضافی در زنان عبارت‌اند از آندومتریوز، نارسایی زودرس تخمدان (قبل از ۴۰ سالگی) و یائسگی زودرس (قبل از ۴۵ سالگی) که همگی می‌توانند خطر سکته مغزی را افزایش دهند

انجمن سکته مغزی آمریکا همچنین می‌گوید فشارخون بالا یک عامل خطرساز اصلی برای سکته مغزی به ویژه در زنان است.

از طرف دیگر میزان بروز سکته مغزی در زنان بیشتر از مردان است، علت این است که خطر سکته مغزی با افزایش سن بیشتر می‌شود. بنابراین از آنجایی که زنان معمولاً بیشتر از مردان عمر می‌کنند، زنان بیشتری در طول زندگی خود دچار سکته مغزی می‌شوند.

چگونه خطر سکته مغزی را کاهش دهیم

راهنمای جدید برای کاهش خطر سکته مغزی انجام حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیت هوازی با شدت متوسط یا ۷۵ دقیقه در هفته فعالیت هوازی شدید یا ترکیبی از هر دو را توصیه می‌کند که ترجیحاً در طول هفته پخش شود.

تحرک جسمی به ارتقای سلامت عروق مغز کمک می‌کند و خطر سکته مغزی را کاهش می‌دهد.

اجرای توصیه‌های این دستورالعمل می‌تواند به میزان قابل‌توجهی خطر ابتلا به اولین سکته مغزی را کاهش دهد. از طرف دیگر راهبردهای کاهش خطر سکته مغزی به کاهش خطر زوال عقل نیز کمک می‌کنند.


+

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.