کد خبر : 133372
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۸:۴۷
2 بازدید

تجلیل جایزه مصطفی از ۱۹ اثرگذار، دانشمند و فناور برجسته در طول یک دهه

تجلیل جایزه مصطفی از ۱۹ اثرگذار، دانشمند و فناور برجسته در طول یک دهه

دبیر اجرایی پنجمین دوره جایزه مصطفی (ص) گفت: در پنجمین دوره جایزه مصطفی، میزبان اساتید، دانشمندان، فناوران، نماینده‌های شرکت‌های دانش بنیان، پارک‌های علم و فناوری و حتی حوزه دانش آموزی بودیم. سیدعلی عمرانی، دبیر اجرایی پنجمین دوره جایزه مصطفی (ص) و دومین جشن علم با اشاره به ابعاد این دوره در گفت و گو با

دبیر اجرایی پنجمین دوره جایزه مصطفی (ص) گفت: در پنجمین دوره جایزه مصطفی، میزبان اساتید، دانشمندان، فناوران، نماینده‌های شرکت‌های دانش بنیان، پارک‌های علم و فناوری و حتی حوزه دانش آموزی بودیم.

سیدعلی عمرانی، دبیر اجرایی پنجمین دوره جایزه مصطفی (ص) و دومین جشن علم با اشاره به ابعاد این دوره در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بیست و سه سال پیش ۲۰ آبان توسط یونسکو به نام روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه نامگذاری شده است. چیزی که در حوزه تمدنی شرق و به خصوص جهان اسلام و ایران، قابل مشاهده بوده و علم همواره در خدمت تعالی نوع بشر قرار داشته است. علم موضوعی بوده که در سعادت جوامع، نقش آفرین بوده که مفهوم علم نافع نیز همین گونه است. افرادی مثل خوارزمی‌ها و بوعلی‌ها نماد‌هایی از این گفتمانی هستند که ریشه در دوران طلایی تمدن اسلامی دارند.

آیا این نماد‌ها به دوران تمدن کهن اسلامی محدود می‌شوند؟

او افزود: جایزه مصطفی در یک دهه از عمر خود و در ۵ دوره برگزاری از ۱۹ اثرگذار، دانشمند و فناور برجسته که علم را در خدمت نوع بشر قرار داده اند، تجلیل کرده است. می‌توان گفت که این نماد‌ها در طول تاریخ به صورت جاری و ساری باقی مانده اند و قابل افتخار و امیدواری هستند. نماد جایزه مصطفی دلیل اصلی این امید و افتخار در جوامع اسلامی بوده که آن را نهادینه کند؛ چه بسا علم در خدمت صلح و در خدمت تعالی بشر باید قرار بگیرد. 

عمرانی ادامه داد: در پنجمین دوره جایزه مصطفی، میزبان اساتید، دانشمندان، فناوران، نماینده‌های شرکت‌های دانش بنیان، پارک‌های علم و فناوری و حتی حوزه دانش آموزی بودیم که در منطقه بین المللی نوآوری ایران گرد هم آمدند تا از سردیس برگزیدگان جایزه مصطفی که همان نماد‌های افتخار جهان اسلام بوده اند و الگو‌هایی هستند که در حوزه علم و فناوری می‌توانند فردای این دانش آموزان باشند و هدف گذاری کنند را رونمایی کردیم. 

او اظهار کرد: در این برنامه اساتیدی از ۱۰ دانشگاه ایران و از دانشگاه‌های برجسته کشور و حدود ۴۰۰ دانشجو از ۱۰ دانشگاه کشور از جمله شهر‌های تبریز، اصفهان، تهران، دزفول، زنجان، قزوین و استان مازندران و ۴۵ دانش آموز از دختران و پسران ایران حضور داشتند. این برنامه با همکاری کشور‌های مختلف و نمایندگان آن ها برگزار شد و میزبان دانشجو‌های غیر ایرانی شاغل به تحصیل در کشور بودیم. همچنین ما با بنیاد علمی اکو در این برنامه نیز مشارکت داشتیم و کشور‌های ترکیه، مالزی، مصر و لبنان نیز همکاری داشتند. 

دبیر اجرایی پنجمین دوره جایزه مصطفی (ص) گفت: تور‌های علمی همراه با کافه‌های علم در حوزه نانو ذرات، داروسازی و مهندسی بافت و کارگاه روزنامه نگاری علم ادامه یافت. همراهی خوب ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو را هم در این برنامه شاهد بودیم. چرا که در زیست‌بوم علم و فناوری و در حوزه منطقه و کشور، نقش آفرینان متفاوتی فعالیت می‌کنند. نقش بنیاد علم و فناوری مصطفی به عنوان یک بنیاد و یک سازمان مردم نهاد این است که بتواند اثرگذاری نقش‌آفرینان را کنار هم مضاعف کند. 

او تصریح کرد: ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو به عنوان یکی از ستاد‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همراه بود تا ما بتوانیم برنامه‌های ترویجی مختلف از جمله برگزاری و مشارکت در تور‌ها و همچنین کارگاه‌ها و برنامه‌های مختلف را داشته باشیم.

+

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

advanced-floating-content-close-btn