کاهش هزینه خوراک مرغداری ها با استفاده از آنزیم ها
به گزارش خبرگزاری برنا، سید عادل مفتخر زاده عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، با اشاره به ترکیبات ضد تغذیهای موجود در خوراک طیور، گفت: استفاده مناسب، علمی و اصولی از آنزیمهای برونزادی، میتواند در کاهش هزینههای خوراک، موثر باشد. مفتخرزاده افزود: ترکیبات ضد تغذیهای موادی هستند که جذب و استفاده از مواد
به گزارش خبرگزاری برنا، سید عادل مفتخر زاده عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، با اشاره به ترکیبات ضد تغذیهای موجود در خوراک طیور، گفت: استفاده مناسب، علمی و اصولی از آنزیمهای برونزادی، میتواند در کاهش هزینههای خوراک، موثر باشد.
مفتخرزاده افزود: ترکیبات ضد تغذیهای موادی هستند که جذب و استفاده از مواد مغذی در بدن حیوانات، به ویژه طیور، را مختل میکنند. این ترکیبات عمدتا در منابع گیاهی مانند کنجاله سویا، ذرت، گندم و دیگر محصولات کشاورزی یافت میشوند و تفاوت تنها در تنوع و مقادیر این ترکیبات است.
به گفته مفتخرزاده، اثرات منفی این ترکیبات بر عملکرد رشد، تولید تخم مرغ و به طور کلی بر سلامت طیور به ویژه در دوران پرورش مشاهده میشود که کاهش جذب مواد مغذی، تداخل در هضم پروتئینها و اختلال در متابولیسم انرژی از مهمترین آنها به شمار میرود.
وی، با اشاره به نقش آنزیمهای برونزادی در مقابله با ترکیبات ضد تغذیه ای، اضافه کرد: آنزیمهای برونزادی ترکیباتی هستند که به جیره طیور افزوده میشوند تا توانایی هضم و جذب مواد مغذی را ارتقا دهند. این آنزیمها معمولا به طور تجاری تولید شده و اثرات ترکیبات ضد تغذیهای را کاهش داده و عملکرد را بهبود میبخشند.
مفتخرزاده، تاکید کرد: دو شرط لازم هنگام افزودن آنزیم به خوراک ضروری است؛ اول، توجه به نوع ترکیب ضد تغذیهای موجود در اقلام خوراکی و افزودن آنزیم متناسب با ترکیب ضد تغذیهای موجود در ماده خوراکی و دوم، استفاده از آنزیم با توجه به معادل ارزش تغذیهای آنزیم. به عبارتی مقادیر انرژی، پروتئین و سایر مواد مغذی در صورت افزودن آنزیم به خوراک.
وی افزود: برای مثال در صورت استفاده از یک آنزیم فیتاز که قادر به آزاد کردن ۳۱ کیلوکالری بر کیلوگرم و پروتین خام ۰.۲۳ از خوراک است قیمت خوراک حاوی آنزیم برای یک مرغداری ۱۰ هزار قطعهای حدود ۲۰ ملیون تومان ارزانتر از جیره بدون آنزیم برای همان مرغداری خواهد بود.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، در پایان گفت: به طورکلی به نظر میرسد با رعایت شروط ذکر شده، استفاده از آنزیمها در جیره غذایی طیور یک راهکار موثر و اقتصادی جهت عبور از اثرات منفی ناشی از ترکیبات ضدتغذیهای خواهد بود.
انتهای پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0