بهترین گزینه های سرمایه گذاری در بورسرا بشناسید
به گزارش . ساناپرس، سرمایهگذاری در بورس برای بسیاری از افراد یکی از محبوبترین زمینههای سرمایهگذاری به حساب میآید. بورس شامل بازار سهام، انواع گواهی سپرده کالایی مانند گواهی سپرده کالایی طلا، زعفران و برخی کالاها و محصولات دیگر و همچنین اوراق درآمد ثابت میشود. سرمایهگذاری در هر کدام از این داراییها در بورس، نیازمند شناخت
به گزارش . ساناپرس، سرمایهگذاری در بورس برای بسیاری از افراد یکی از محبوبترین زمینههای سرمایهگذاری به حساب میآید. بورس شامل بازار سهام، انواع گواهی سپرده کالایی مانند گواهی سپرده کالایی طلا، زعفران و برخی کالاها و محصولات دیگر و همچنین اوراق درآمد ثابت میشود.
سرمایهگذاری در هر کدام از این داراییها در بورس، نیازمند شناخت آن دارایی و نحوه سرمایهگذاری در آن است. همچنین این نکته را باید در نظر داشت که بورس و هر کدام از زیرمجموعههای آن برای شخصیتهای سرمایهگذاری متفاوتی، مناسب هستند. بنابراین بهتر است با ویژگیهای سرمایهگذاری در بورس و انواع ابزارهای مناسب سرمایهگذاری آشنا شد.
سرمایه گذاری در بورس چیست؟
از پربازدهترین بازارهای دارایی در بلندمدت، بورس و به ویژه بازار سهام است، با این حال کل بورس فقط سهام نیست. با توجه به تنوع داراییها در بورس، بسیاری از سرمایهگذاران تمایل به سرمایهگذاری در این بازار دارایی دارند. سرمایهگذاری در بورس شامل داراییهای مختلف مانند سهام، گواهی سپرده کالایی و اوراق درآمد ثابت میشود. بنابراین سرمایهگذاری در بورس میتواند شامل سرمایهگذاری در گزینههای کم ریسک هم شود.
بهترین گزینه های سرمایه گذاری در بورس کدام است؟
با توجه به داراییهای موجود و قابل سرمایهگذاری در بورس، میتوان گفت که گزینههای متنوعی برای سرمایهگذاری در بورس وجود دارد. برای شناخت بهترین گزینههای سرمایهگذاری در بورس میتوان به بررسی هر کدام از این داراییها پرداخت و سپس با توجه به اهداف مالی و انتظارات اقدام به سرمایهگذاری در بورس کرد. در زیر به معرفی گزینههای سرمایهگذاری در بورس میپردازیم.
۱-سرمایه گذاری در بازار سهام
بازار سهام یکی از شناخته شدهترین ابعاد سرمایهگذاری در بورس به حساب میآید. سرمایهگذاری در بازار سهام به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم امکانپذیر است. سرمایهگذاری مستقیم در سهام با دریافت کد بورسی و انجام مراحل احراز هویت و سپس، خرید و فروش سهام از طریق پنل کارگزاری شخصی امکانپذیر است.
دارایی در بازار سهام شامل سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس میشود که با نام شرکتهای ناشر عرضه میشوند. شرکتهای ناشر در بازار سهام، شرکتهای ارائه دهنده محصول یا خدمات در صنایع متنوع هستند. به عنوان مثال شرکتهای نفتی، خدمات اینترنتی و دیگر شرکتهای فعال در صنایع مختلف از جمله این شرکتها هستند.
سرمایهگذاری در بازار سهام دارای مزایایی است. مزایای سرمایهگذاری در بازار سهام شامل موارد زیر میشود.
شفافیت و قانونمند بودن: بازار سهام به دلیل نظارتی که از طرف سازمان بورس و اوراق بهادار بر آن وجود دارد، از امنیت و شفافیت قابل توجهی برخوردار است. به همین خاطر، سرمایهگذاران میتوانند با اطمینان کامل و بدون نگرانی بابت کلاهبرداری، اقدام به سرمایهگذاری در این بازار دارایی کنند.
حفظ ارزش سرمایه در برابر تورم: سرمایهگذاری در بازار سهام در صورتی که گزینههای مناسبی انتخاب شده باشد، میتواند بازدهی قابل توجهی را برای سرمایهگذاران در پی داشته باشد. به علاوه، سرمایهگذاری در بورس میتواند موجب حفظ ارزش سرمایه در برابر تورم شود.
سرمایهگذاری متنوع: سرمایهگذاری در بازار سهام، این امکان را برای سرمایهگذاران فراهم میکند تا افراد بتوانند سبدی متنوع از سهام مختلف در صنایع متنوع تشکیل دهند.
نحوه سرمایهگذاری در بورس به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم انجام میشود. سرمایهگذاری مستقیم در بورس با ثبتنام در سامانه سجام و دریافت کد بورسی و انجام مراحل احراز هویت و خرید سهام در پنل شخصی کارگزاری انجام میشود. سرمایهگذاری غیرمستقیم در بورس، دومین روش سرمایهگذاری در بورس است که در ادامه به معرفی این روش خواهیم پرداخت.
۲-صندوق های سهامی
سرمایهگذاری در صندوق سهامی به عنوان سرمایهگذاری غیرمستقیم در سهام شناخته میشود. بسیاری از سرمایهگذارانی که تمایل به سرمایهگذاری در بورس دارند، از دانش و زمان کافی برای سرمایه گذاری در این بازار دارایی برخوردار نیستند.
به همین خاطر، سرمایهگذاری غیرمستقیم در بورس میتواند بهترین گزینه برای سرمایهگذاری در بازار سهام برای این سرمایهگذاران به حساب بیاید. صندوقهای سهامی با جمعآوری سرمایه افراد، اقدام به تشیکل سبد دارایی از سهام صنایع متنوع میکنند. به علاوه، مدیریت سرمایه در صندوقهای سهامی به عهده مدیر صندوق است که در زمینه سرمایهگذاری تخصص دارد.
صندوقهای سهامی از نظر معامله به دو نوع قابل معامله و صدور و ابطالی دستهبندی میشوند. خرید صندوق سهامی صدور و ابطالی یا از طریق مراجعه به سایت خود صندوق سهام مربوطه امکانپذیر است یا باید با اپلیکیشن مربوط به صندوق انجام گیرد. خرید صندوق سهامی قابل معامله نیز هم با مراجعه به پنل کارگزاری شخص امکانپذیر است و هم با اپلیکیشن سرمایهگذاری مربوط به صندوق سهامی موردنظر.
۳-صندوق های طلا
صندوقهای طلا با سبدی متشکل از گواهی سپرده کالایی مبتنی بر سکه طلای بورسی و اوراق شمش طلا، امکان سرمایهگذاری آنلاین در طلا را برای سرمایهگذاران فراهم میکند. سرمایهگذاری در صندوقهای طلا، مزایایی را برای سرمایهگذار به همراه دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم.
امنیت در سرمایه گذاری: سرمایهگذاری آنلاین در طلا نسبت به خرید فیزیکی طلا از امنیت بسیار بالایی برخوردار است. خرید فیزیکی طلا، خطراتی مانند سرقت، گم شدن و امکان تقلبی بودن را به همراه دارد. این در حالی است که سرمایهگذاری در صندوق طلا، این خطرات را در سرمایهگذاری در طلا برای سرمایهگذاران از بین میبرد.
سرمایهگذاری با پول کم: در حال حاضر، خرید هر گرم طلا به بیش از ۴ میلیون تومان وجه نقد نیاز دارد و خرید هر سکه طلای تمام به بیش از ۵۰ میلیون تومان. این در حالی است که خرید هر واحد سرمایهگذاری صندوق طلا با ۵۰۰ هزار تومان امکانپذیر است. البته گفتنی است که امکان سرمایهگذاری در طلا با ۵۰ هزار تومان در صندوق طلای کیان با نماد گوهر هم وجود دارد البته به شرطی که از اپلیکیشن سایت کیان دیجیتال اقدام به خرید کنید.
نقدشوندگی بالا: نقد کردن قطعه طلای فیزیکی، نیازمند مراجعه به طلافروشی و نگهداری از طلا و پذیرفتن ریسک و خطراتی مانند سرقت و گم شدن است. این در حالی است که نقدشوندگی صندوق طلا در کمترین زمان و به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری انجام میشود.
صندوقهای طلا از صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله به شمار میآیند. بنابراین میتوان صندوق طلا را با مراجعه به پنل کارگزاری و یا از اپلیکیشن مربوط به صندوق موردنظر خریداری کرد.
۴-صندوق های درآمد ثابت
صندوق های سرمایه گذاری درآمد ثابت با سبدی متشکل از اوراق درآمد ثابت، سپرده بانکی و مقدار بسیار کمی سهام، امکان سرمایهگذاری کم ریسک و همچنین با بازدهی بهتر از بانک را برای سرمایهگذاران فراهم میکنند. صندوقهای درآمد ثابت به عنوان جایگزین بانک سود بالاتری نسبت به آن میپردازند. سرمایهگذاری در صندوقهای درآمد ثابت مناسب دو دسته از سرمایهگذاران است.
سرمایهگذاران ریسکگریز: سرمایهگذارانی که روحیه سرمایهگذاری ریسکگریز دارند، میتوانند صندوق درآمد ثابت را که سبد دارایی آن از اوراق درآمد ثابت و سپرده بانکی تشکیل شده است، برای سرمایهگذاری انتخاب کنند.
سرمایهگذاران ریسکپذیر: سرمایهگذارانی که برای دریافت بازدهی بیشتر در گزینههای پرریسک سرمایهگذاری میکنند هم میتوانند بخشی از سبد دارایی خود را به صندوق درآمد ثابت اختصاص دهند تا به این ترتیب، ریسک سبد سرمایهگذاری خود را کاهش دهند.
صندوقهای درآمد ثابت از نظر معامله به دو نوع قابل معامله و صدور و ابطالی دستهبندی میشوند. خرید صندوق درآمد ثابت قابل معامله هم از طریق پنل کارگزاری امکانپذیر است و هم از طریق اپلیکیش سرمایهگذاری مربوط به صندوق درآمد ثابت موردنظر. این در حالی است که خرید صندوق درآمد ثابت صدور و ابطالی از طریق خود صندوق یا اپلیکیشن مربوط به صندوق امکانپذیر است.
۵-صندوق های مختلط
صندوقهای مختلط با اختصاص ۶۰ درصد دارایی خود به سهام و ۴۰ درصد به اوراق درآمد ثابت، امکان سرمایهگذاری کمریسکتر در سهام را نسبت به دیگر انواع صندوقهای سهامی فراهم میکنند. علاوه بر این، صندوق مختلط، امکان تغییر ترکیب دارایی خود به ۶۰ درصد اوراق درآمد ثابت و ۴۰ درصد سهام را دارد. این امکان باعث میشود تا صندوق مختلط در موقعیتهای مختلف بازار سهام بتواند نتیجهگیری بهتری داشته باشد.
افراد سرمایهگذار با روحیهای میانه میتوانند صندوق مختلط را به عنوان گزینه مناسب برای سرمایهگذاری در سهام انتخاب کنند.
۶- صندوق های اهرمی
صندوق اهرمی از انواع صندوقهای سرمایهگذاری سهامی به حساب میآید. اما تفاوت اصلی که باعث متفاوت شدن صندوق اهرمی با دیگر صندوقهای سرمایهگذاری سهامی میشود این است که این صندوق از اهرم مالی بهرهمند است.
اهرم مالی صندوق اهرمی در زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که سرمایهگذاران برای دریافت بازدهی مازاد، اقدام به خرید واحدهای ممتاز میکنند. در واقع، زمانی که سرمایهگذاران اقدام به خرید واحدهای ممتاز میکنند، صندوق اهرمی امکان ریسک بیشتر با استفاده از اهرم را برای فردی که اقدام به خرید واحدهای ممتاز کرده است، فراهم میکند.
سبد دارایی صندوق اهرمی از دیگر ویژگیهایی است که این صندوق را از دیگر صندوقهای سرمایهگذاری سهامی، متمایز میکند. سبد دارایی صندوق سرمایهگذاری اهرمی از دو نوع واحد ممتاز و واحد عادی تشکیل شده است.
واحدهای ممتاز که از سهام تشکیل میشوند، از نوسانات بازار سهام تأثیر میپذیرند و در زمان رونق بازار سهام، بازدهی خوبی را برای سرمایهگذاران فراهم میکنند. این در حالی است که واحدهای عادی مانند واحدهای سرمایهگذاری صندوق درآمد ثابت هستند.
واحدهای ممتاز صندوقهای اهرمی، قابل معامله (ETF) و پرریسک هستند. البته گفتنی است که همین واحدهای ممتاز هستند که امکان بازدهی مازاد سرمایه را فراهم میکنند. در مقابل واحدهای عادی، صدور و ابطالی و کم ریسک هستند. واحدهای عادی از سود مشخصی برخوردار هستند و از نوسانات بازار سرمایه تأثیر نمیپذیرند. به همین خاطر است که بازدهی مازاد با خریدن واحدهای عادی امکانپذیر نیست.
مزایای سرمایه گذاری در صندوق اهرمی شامل موارد زیر میشود:
سرمایه گذاری غیرمستقیم بدون نیاز به زمان و دانش کافی
سرمایه گذاران، قبل از هر کدام ویژگیها و مزایای سرمایه گذاری در سهام، انتظار دریافت سود خوبی از بورس را دارند. اما به خوبی میدانیم که سرمایهگذاری در بورس و دریافت بازدهی از آن به طور مستقیم، نیازمند داشتن دانش و زمان کافی است. بسیاری از سرمایهگذاران یا از دانش کافی برخوردار نیستند یا زمان کافی ندارند. صندوق اهرمی امکان سرمایهگذاری با بازدهی قابل توجه در بورس را فراهم میکند اما باید به زمان و شرایط بازار توجه خاصی داشت چرا که در غیر این صورت ممکن است افراد ضرر چشمگیری را شاهد باشند.
دریافت بازدهی مازاد
بازدهی مازاد از دیگر مزایای صندوقهای اهرمی به حساب میآید. سرمایهگذاران با خرید واحدهای ممتاز صندوق اهرمی میتوانند به بازدهی مازاد سرمایه خود در زمان رونق بازار سرمایه دست پیدا کنند.
منبع:اندیشه معاصر
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰