بازار گوجه رب شد/قیمتها تا ۶۹ هزار تومان هم رسید
۵ عاملی که این روزها محصول پر مصرف آشپزخانههای ایران را گران کرده است مشخص شد. مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران از به ثبات رسیدن بازار گوجه فرنگی در بازارها و میادین شهرداری تهران خبر داد و گفت: هم گوجه با قیمت ۳۲ هزار تومان به شهروندان عرضه میشود. قیمت
۵ عاملی که این روزها محصول پر مصرف آشپزخانههای ایران را گران کرده است مشخص شد.
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران از به ثبات رسیدن بازار گوجه فرنگی در بازارها و میادین شهرداری تهران خبر داد و گفت: هم گوجه با قیمت ۳۲ هزار تومان به شهروندان عرضه میشود.
قیمت گوجه فرنگی در روزهای اخیر نقل محافل شده و باعث اعتراض خانمهایی شده که تقریبا همه روزه برای پختن انواع غذا استفاده میکنند، گوجه فرنگی محصولی است که مواد اصلی تعداد زیادی از غذاهای ایرانی است که روزانه مصرف میشود.
برای تهیه گزارش و بررسی وضعیت قیمت و عرضه گوجه فرنگی در بازار به مناطق ۶ و ۱۲ تهران رفتیم، تقریبا قیمتها از ۳۰ هزارتو مان (انباری) تا ۶۵ هزار تومان بود، در همه فروشگاهها، گوجه فرنگی بود، اما به خاطر قیمتهای گران به ندرت مشتری داشت.
در منطقه جمهوری، یک میوه فروشی بزرگ که همه نوع میوهها را دارد و چند جعبه گوجه فرنگی با کیفیت متفاوت، اما بدون برچسب قیمت کنار ترازو گذاشته است، فروشنده یک خانم میانسال قیمت ۵۴ و ۶۴ هزار تومان میگوید. پس از چندین سوال که میفهمد گزارشگر هستم قیمتها را ۱۰ هزار تومان پایین میآورد.
وی در باره دلیل بالا بودن قیمت میگوید که گوجه را صادر میکنند حتی اخیرا چندین کامیون از عراق برگشت خورده است. با این صادرات عرضه در داخل پایین آمده آخه «چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است.»
از او میپرسم برای شما فرقی نمیکند گران شده و شما هم گران میفروشید و میگوید که اتفاقا اینطور نیست و سود ما در رضایت مشتری است قیمت بالا باشد خریدار نیست الان از صبح شاید یکی دو نفر بیشتر گوجه نخریدند.
یک مرد حدود ۵۰ ساله هم که ظاهرا مسئول خرید و تدارکات فروشگاه است میگوید که از خود میدان تره بار برای ما گران میفروشند این گوجهها را کیلویی ۳۴ هزار تومان خریدهام و بالاخره سودی هم باید بماند.
ادامه میدهد آنجا (میدان میوه) شیر تو شیر است هر کسی هر کاری که دلش بخواهد میکند.
از او میپرسم مگر میوه در میدان مرکزی نرخ مصوب ندارد و میگوید اولا ندارد ثانیا میوهها کیفیتهای مختلفی دارند و غرفهداران به این بهانه که کیفیت میوه یا گوجه بهتر است نرخ بالاتری میفروشند و برای اثبات کردن آن اشل خاصی وجود ندارد.
وی در حالی که گوجههای ردیف پایین جعبهها را که خیلی کوچک و ریز هستند نشان میدهد میگوید ردیفهای پایین را بعضا دور میریزیم و مشتری نمیخرد خیلی از آنها خراب و آفت زده است و همه اینها را جدا میکنیم و مجبوریم روی قیمت بکشیم.
به فروشگاه بزرگ سپه در ابتدای خیابان نجاتالهی در مرکز شهر میروم، تابلوی در همان ورودی نشان میدهد که طبقه پایین محل عرضه میوه و سبزی است پلهها را که پایین میروم، استندها بزرگ با انواع میوه و چند جعبه کوچک گوجه که روی آن ۶۹ هزا رو ۸۰۰ تو مان قیمت خورده است.
از فروشنده دلیل گرانی را میپرسم و میگوید ک اینها را کیلویی ۵۵ هزا رتومان از میدان مرکزی خریده است او میگوید که گرانی میوه از خود میدان شروع میشود و الا مغازهدار همان نرخ مصوب ۳۵ درصد را هم اعمال نمیکند.
وی در ادامه میگوید که کیفیت گوجهها هم در میدان بسیار پایین است از ۶ جعبه گوجه که امروز گرفتم ۲.۵ جعبه آن خراب در آمده است و اگر روی قیمتها نکشم ضرر میکنم.
به یک میوه فروشی دروازه دولت هم که سر زدم شرایط همین گونه بود، قیمت گوجه بالای ۵۰ هزار تو مان بود، خرید مردم بسیار کم بود.
خانم جوانی که یک پلاستیک حدود نیم کیلو گوجه خریده بود به خبرنگار فارس گفت که بعضی محصولات مانند گوجه سیب زمینی، پیاز مواد اصلی غذاهاست و مسئولان باید حواسشان به قیمت اینها باشد مثلا یک غذای خاص را میشود هفتهها مصرف نکرد، اما اینها فرق میکند.
یک خانم میانسالی نظر دیگری داشت و میگفت والا قدیما اینطوری نبود در فصل زمستان هم گوجه پیدا بشه، اما کاری میکردیم که حتی در وسط چله زمستان گوجه از خونمون کم نشه، ما گوجه را به چندین مدل نگه میداشتیم اول اینکه ابتدای پاییز در انباری یک لایه کاه و یک لایه گوجه کال و یا نیمه رس تا چندین لایه میریختیم و تا دو ماه نیاز خانه را برطرف میکرد به علاوه با گوجه شور گوجه خشک شده و رب گوجه همه نیاز یکسال برطرف میشد خانمها هم باید یه خورده کد بانو باشند.
قیمت میادین میوه و تره بار میدان مرکزی را با استناد به آماری که اتحادیه بارفروشان منتشر میکند بررسی کردیم که قیمت گوجه بوتهای از کیلویی ۲۵ تا ۴۰ هزار تو مان بود بنابراین اگر مغازه داری به حداکثر قیمت هم از میدان بخرد باید قیمت گوجه فرنگی درجه یک با سود ۳۵ درصد ۵۴ هزار تومان بیشتر نباشد.
اسدالله کارگر رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی درباره دلیل گرانی گوجه به خبرنگار فارس گفت که همه مغازهها بر اساس فاکتوری که از میدان تره بار مرکزی میگیرند به اضافه ۳۵ درصد سود اضافه میفروشند و همه بازرسان میتوانند نظارت کنند، اما مسئله اصلی این است که آنها گران میفروشند.
وی در بخشی از صحبتهایش گفت که در میدان مرکزی تخلفات زیاد است خیلی از آنها فاکتور نمیدهند، کم فروشی میکنند و یا جنسهای بیکیفیت میدهند که ما اصلا نمیتوانیم آنها را در مغازه دست مشتری بدهیم.
عرضه گوجه به دلیل اینکه فصل تولید نیست کاهش یافته و تامین نیاز کشور به تعدادی از شهرهای جنوب و گلخانهها وابسته است، میادین مرکزی میوه بار گران و بیکیفیت میدهند، مغازهها هم بخشی از این بار بیکیفیت را دور میریزند و روی قیمتها میکشند، عدم نظارت در بازار وجود دارد، در میدان مرکزی در موارد زیادی فاکتور ارائه نمیکنند که منشاء سوء استفاده و تخلف میشود.
منبع: عرشه
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰