به گزارش همشهری آنلاین این بررسی جدید که یافتههای آن در ژورنال انجمن متخصصان قلب آمریکا منتشر شده است، نشان میدهد این افزایش خطر مشکلات قلبی به علت بیتحرکی طولانیمدت حتی برای افرادی که میزان توصیهشده ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط تا شدید در هفته را رعایت میکنند، نیز صادق است.
دکترشان خورشید، سرپرست این بررسی، متخصص قلب و عروق در بیمارستان عمومی ماساچوست میگوید: «یافتههای ما از توصیه به کاهش زمان بیتحرکی برای کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و اینکه ۱۰.۶ ساعت بیتحرکی در روز که یک آستانه کلیدی بالقوه مرتبط با نارسایی قلبی و مرگومیر قلبی عروقی است، حمایت میکند»
او تأکید میکند که نشستن یا دراز کشیدن بیشازحد میتواند حتی در افرادی که ازلحاظ جسمی فعال هستند، برای سلامت قلب مضر باشد.
پژوهشهای قبلی نشان داده است که نشستن طولانیمدت ممکن است طول عمر شما را کوتاه کند. برای مثال، یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ که در ژورنال سالنامههای پزشکی داخلی منتشر شد، بیتحرکی را با خطر بالاتر مرگ زودهنگام مرتبط دانست.
و یافتههای یک بررسی در ژورنال قلب اروپا در نوامبر ۲۰۲۳ نشان داد که حتی خوابیدن برای سلامت قلب و عروق شما بهتر از نشستن است.
آیا باید نگران باشم؟
کارشناسان میگویند بیش از هشت ساعت نشستن با مشکلات متعددی ازجمله مشکلات قلبی عروقی، لخته شدن خون و مشکلات اسکلتی عضلانی مانند کمردرد همراه بوده است و برای همین اصطلاح «سیگار کشیدن جدید» را برای آن به کار میبرند.
نشستن درازمدت باعث عدم تحرک و کاهش جریان خون میشود. نشستن درازمدت به ستون فقرات شما فشار بیشتری وارد میکند، بهخصوص اگر به جلو خم شوید یا خم شوید. نشستن درازمدت همچنین میتواند عضلات خمکننده لگن- گروهی از ماهیچهها در جلوی ران شما که به شما امکان میدهد پا و زانو را به سمت بالاتنه بلند کنید – را کوتاه کند و این عارضه میتواند باعث کمردرد شود.
و فقط نشستن نیست که برای سلامت مشکلآفرین استِ بهطورکلی، قرار گرفتن بدن در هر وضعیت ثابتی برای طولانیمدت میتواند باعث ایجاد درد یا تحریک شود.
چهکاری میتوانم در مورد آن انجام دهم؟
توصیه کلی این است هر ۳۰ دقیقه یک بار از برخیزید، کمی حرکت کنید و موقعیت خودتان را تغییر دهیدِ.
حتی فعالیت جسمی برای مدتی کوتاه مانند پنج دقیقه فعالیت با شدت متوسط (مانند راه رفتن یا پریدن) تا فعالیت با شدت بالا (مانند بالا رفتن از پله و حرکت پروانه) برای حفظ سلامتی قلب سودمند است.
یک ساعت هوشمند یا میز ایستاده بخرید
پیشرفتهای فناوری در حوزه تناسب بدنی نیز میتواند به شما کمک کند. ساعتهای هوشمند که میزان تحرک، تعداد گامها، بالا رفتن از پلهها، تعداد ضربان قلب، تغییرات ضربان قلب و غیره را ردیابی میکنند، میتواند ابزار ارزشمندی برای شما باشند.. آنها همچنین میتوانند به شما یادآوری کنند که هر ساعت از خواب برخیزید.
یک گزینه دیگر میز کار ایستاده است که ممکن است به ویژه برای کسانی که تمام روز را در حین کار مینشینند، مفید باشد.
البته این هشدار را هم در نظر داشته باشید که پژوهشهای اخیر همچنین نشان دادهاند که ایستادن بیشازحد طولانی – بیش از دو ساعت به طور مداوم – میتواند خطر بیماری گردش خون را افزایش دهد؛ بنابراین کارشناسان به جای باقی ماندن در یک مکان برای مدت طولانی، حرکت در اطراف را توصیه میکنند. تحرک در طول روز کاری- نهفقط بعد یا قبل از آن – به ذهن و روحیه شما نیز کمک میکند. ورزش در طول روز کاری میتواند به کاهش فرسودگی شغلی، بهبود خلقوخو و شفافیت ذهنی کمک کند.
از میزان کم شروع کنید
حتی تغییرات کوچک در وضعیت بدن در هر ۳۰ تا ۶۰ دقیقه میتواند تفاوت ایجاد کند. این تغییر وضعیت میتواند از تغییر از نشستن به ایستادن یا تغییر شیوه نشستن از وضعیت نشستن قائم روی صندلی به وضعیت قرار گرفتن متقاطع پاها.
همچنین هر چند وقت یک بار برخیزید و در محیط دفتر کار یا خانهتان دوری بزنید.
یک بررسی منتشر شده در ژورنال اپیدمیولوژی آمریکا نشان داد که جایگزینی فقط ۳۰ دقیقه از زمان بیتحرکی، مانند نشستن، با هر نوع فعالیت بدنی، خواه با شدت سبک یا متوسط تا شدید، به صورت روزانه میتواند به شما کمک کند عمر طولانیتری داشته باشید.
تمرینات قدرتی را اضافه کنید
درحالیکه ورزش هوازی مهم است، تقویت عضلات شما نیز ضروری است. وزنه زدن یک شیوه خوب برای انجام این کار است. اغلب اگر برای مدت طولانی بنشینید، ممکن است در قسمت بالای پشتتان خود احساس تنش کنید، به عضلات کمر و گردنتان فشار آورید یا حتی ممکن است سردرد خفیفی داشته باشید. این مشکلات باز به جریان خون و قدرت عضلانی مربوط میشود و اغلب اگر مقداری از سر را بلند کنید و آن عضلات را از طریق بار فعال کنید، آن درد و سفتی از بین میرود.
تمرینهای قدرتی نهتنها در لحظه فعلی، بلکه در آینده نیز به شما کمک میکند. هنگامی قدرت و استقامت عضلانی خوبی داشته باشید، بهتر میتوانید بنشینید.
منبع: یاهو لایف
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0