کد خبر : 139407
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۹:۴۴
دسته‌بندی نشده
6 بازدید

خانم ها کمبود این ویتامین در بدن را جدی بگیرند

خانم ها کمبود این ویتامین در بدن را جدی بگیرند

به گزارش پارسینه به نقل از همشهری آنلاین ویتامین D که معمولا به عنوان «ویتامین آفتاب» شناخته می‌شود، برای سلامت کلی ضروری است. علیرغم اهمیت آن، بسیاری از زنان در سراسر جهان به طور ناآگاهانه دچار کمبود این ویتامین هستند و علائم این کمبود اغلب نادیده گرفته شده یا به دلایل دیگر نسبت داده می‌شوندبه

به گزارش پارسینه به نقل از همشهری آنلاین ویتامین D که معمولا به عنوان «ویتامین آفتاب» شناخته می‌شود، برای سلامت کلی ضروری است. علیرغم اهمیت آن، بسیاری از زنان در سراسر جهان به طور ناآگاهانه دچار کمبود این ویتامین هستند و علائم این کمبود اغلب نادیده گرفته شده یا به دلایل دیگر نسبت داده می‌شوندبه گزارش تایمز آف ایندیا، مصرف روزانه ۱۵ تا ۲۰ میکروگرم ویتامین D برای زنان بزرگسال توصیه می‌شود، و گاهی اوقات برای آن‌هایی که کمبود شدید دارند، دوزهای بالاتر مورد نیاز است.در این مطلب نگاهی به این مساله کرده‌ایم که چگونه کمبود ویتامین D بر زنان تاثیر می‌گذارد.

تاثیر کمبود ویتامین D بر تراکم استخوان در زنان

ویتامین D باعث تسهیل در دریافت کلسیم که تراکم استخوان و در نتیجه استحکام آن را تعیین می‌کند، می‌شود. پوکی استخوان یکی از پیامدهای شناخته شده کمبود این ویتامین است، اما اغلب علائم اولیه آن به سختی تشخیص داده می‌شوند. زنان ممکن است شکستگی‌های جزئی یا درد مبهم در استخوان‌ها را به ویژه در ساعات صبح احساس کنند که در نظرشان این بخشی از پیری طبیعی است و ربطی به کمبود ویتامین D ندارد، در حالی که این تصور اشتباهی است.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۰ که در مجله تحقیقات استخوان و مواد معدنی منتشر شد، نشان داد که زنانی که سطح ویتامین D کمتر از ۲۰ نانوگرم در میلی‌لیتر دارند، در مقایسه با آن‌هایی که سطوح کافی این را دارند، به‌طور قابل‌توجهی بیشتر در معرض خطر شکستگی استخوان قرار دارند. این موضوع به ویژه در دوران یائسگی زمانی که تراکم استخوان به طور طبیعی کاهش می‌یابد نگران‌کننده است و نیاز به ویتامین D را حتی جدی‌تر می‌کند.

خستگی مداوم

خستگی علامتی است که زنان به راحتی آن را نادیده می‌گیرند، تا حدی به این دلیل که می‌توانند آن را تحمل کنند و به این دلیل که با علائم چندین بیماری جزئی همپوشانی دارد. یکی از پنهان‌ترین اثرات کمبود ویتامین D، خستگی مداوم است. بسیاری از زنان با سطوح پایین انرژی دست و پنجه نرم می‌کنند که آن را به مشغله زیاد یا کیفیت خواب ضعیف خود نسبت می‌دهند، در حالی که کمبود ویتامین D می‌تواند عامل اصلی باشد. شواهد نشان می‌دهد که کمبود ویتامین D ممکن است منجر به اختلال در عملکرد شناختی و از دست دادن حافظه شود. زنان مسن ممکن است اختلالات جزئی در حافظه یا تمرکز را تجربه کنند که در صورت عدم کنترل می‌تواند پیشرفت کند.

کمبود ویتامین D و ریزش مو

در حالی که تغییرات هورمونی یا استرس اغلب به عنوان دلایل اصلی ریزش مو مطرح می‌شوند، نازک شدن یا ریزش مو بدون دلیل می‌تواند یکی دیگر از نشانه‌های خاموش کمبود ویتامین D باشد. کمبود این ویتامین می‌تواند فولیکول‌های مو را ضعیف کرده و بازسازی آن‌ها را مختل کند.

کمبود ویتامین D و عدم تعادل هرمونی

ویتامین D تعادل هورمونی را حفظ می کند. کمبود آن ممکن است بر چرخه‌های قاعدگی تاثیر بگذارد و منجر به بیماری‌هایی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) شود که به طور غیرمستقیم باعث ناباروری می‌شود. علاوه بر این، ویتامین D به تولید هورمون‌های جنسی مانند استروژن و پروژسترون کمک می‌کند.

نوسانات خلقی و زوال شناختی، علائم مهم کمبود ویتامین D

بسیاری از شرایط سلامت روان مانند افسردگی، اضطراب یا نوسانات خلقی با کمبود ویتامین D مرتبط هستند. گیرنده‌های این ویتامین در مغز یافت می‌شوند و این به تاثیر مواد شیمیایی سطح‌کننده خلق و خو مانند سروتونین کمک می‌کند.

سایر عوارض کمبود ویتامین D

درد یا ضعف عضلانی غیر قابل توضیح ممکن است یکی دیگر از علائم پنهان کمبود ویتامین D باشد. این می تواند به صورت ناتوانی در انجام ورزش ظاهر شود. کمبود این ویتامین همچنین با خطر بیشتر بیماری‌های مزمن مانند دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی و عروقی و اختلالات خود ایمنی مرتبط است. در حالی که ایجاد این شرایط سال‌ها طول می‌کشد، علائم اولیه مانند افزایش وزن، نوسانات قند خون یا خستگی می تواند به کمبود اساسی ویتامین D اشاره کند.


+

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

advanced-floating-content-close-btn