رکوردشکنی پهپاد برقی ارتش آمریکا: چه چیزی آن را متمایز میکند؟
دو پهپاد برقی Zephyr و K1000ULE ارتش آمریکا رکوردهایی استثنایی را به نام خود ثبت کردهاند. از این دو پهپاد جذاب و کاربردی چه میدانیم؟ بر اساس گزارشات به دست آمده از آخرین اخبار نظامی، علیرغم اینکه پهپادها حدود یک دهه است که به شهرت جهانی رسیدهاند، اما ارتش آمریکا سالهاست از این پرندههای بدون سرنشین
دو پهپاد برقی Zephyr و K1000ULE ارتش آمریکا رکوردهایی استثنایی را به نام خود ثبت کردهاند. از این دو پهپاد جذاب و کاربردی چه میدانیم؟
بر اساس گزارشات به دست آمده از آخرین اخبار نظامی، علیرغم اینکه پهپادها حدود یک دهه است که به شهرت جهانی رسیدهاند، اما ارتش آمریکا سالهاست از این پرندههای بدون سرنشین استفاده میکند. در سالهای اخیر پهپادهای گرانقیمت و پرسروصدایی مثل MQ-1 Predator یا MQ-9 Reaper بیشترین توجهات را به خود جلب کردهاند. با این حال ارتش آمریکا ناوگانی از این مدلهای مختلف پهپادهای برقی و سوختی با اندازهها و کارکردهای مختلف برای ماموریتهای مختلفی چون جمعآوری اطلاعات، نظارت و شناسایی در اختیار داشته و بهطور گسترده از آنها بهره میبرد.
هر از گاهی یکی از پهپادهای ارتش آمریکا با مشخصاتی جذاب و قاب توجه رونمایی شده و نگاههای بسیاری را به خود خیره میکند. مدل Kraus Hamdani Aerospace K1000ULE یکی از این مدلهای جدید است که توانمندیهای متعددی داشته و قادر است ظرف ۱۰ دقیقه راهاندازی شده و پرواز کند. این دستگاه همچنین به دلیل ماهیت تمامبرقی خود قابلیتهای جذابی دارد که آن را برای اهداف مختلف در میدان نبرد آمادهتر میسازد.
ارتش آمریکا از پهپاد K1000 ULE برای اهداف تهاجمی و دفاعی استفاده نمیکند و در عوض از آن برای ماموریتهای شناسایی و نظارتی بهره میبرد. برقی بودن آن مزیت مهم بیصدا بودن را برایش به همراه آورده و همین مساله کاربری آن در ماموریتهای مخفیکاری و شناسایی را ارتقا بخشیده است.
در کنار K1000ULE ارتش ایالات متحده همچنین پهپاد Zephyr ایرباس که آن هم برقی است را نیز در اختیار دارد؛ هرچند که این پهپاد برای پرواز طولانیمدت از انرژی خورشیدی بهره میبرد. این پهپاد رکوردهای فوقالعادهای را جابجا کرده که در ادامه با هم مطالعه خواهیم کرد.
پهپاد برقی خورشیدی Zephyr ارتش آمریکا چه تفاوتی با سایر پهپادهای پیشرفته دنیا دارد؟
پهپاد Zephyr یکی از جدیدترین پرندههای برقی بدون سرنشین ارتش آمریکاست که توانسته رکوردهای مربوط به استقامت در پرواز را یکی پس از دیگری جابجا کند. Zephyr در حقیقت یک پلتفرم ارتفاع بالا به شمار میرود که قادر است برای مدت چندین ماه در ارتفاع ۶۰ هزار پایی سطح زمین پرواز کند. هدف ارتش آمریکا از بهکارگیری این پهپاد انجام ماموریتهای شناسایی در محیطهایی بوده که ماهوارهها دسترسی محدودی به آنها دارند.
جالب است بدانید که این پهپاد تا کنون نخستین پلتفرم ارتفاع بالا (HAPS) با بالهای ثابت در دنیا بوده که توانسته در لایه استراتوسفر پرواز کند. Zephyr قادر است از ارتفاعهای بسیار بالا تصاویر و ویدیوهایی باکیفیت و رزولوشن فوقالعاده ثبت کند. این پرنده همچنین قادر است مساحتی بالغ بر ۷۵۱۰ کیلومتر مربع را نیز پوشش داده و در نقش یک دکل مخابراتی هم عمل کند و دستگاههای ارتباطی مختلف را به یکدیگر متصل نماید.
این پهپاد در سال ۲۰۲۲ موفق شد رکورد طولانیترین مدت زمان پرواز پیوسته در دنیا را مال خود کرده و بدون نیاز به فرود یا سوختگیری بهمدت ۶۴ روز در آسمان باقی بماند. این هواپیما که بهدلیل ماهیت برقی-خورشیدی خود عملا هیچ نیازی به سوختگیری ندارد، همچنین رکورددار بالاتری ارتفاع پرواز در میان پهپادهای دنیاست و طراحی آن تحسینهای فراوانی به همراه داشته است.
این دستگاه همچنین بهشدت سبک طراحی شده و برای کاربری آن به تعداد کمی نیروی انسانی نیاز است. Zephyr همچنین بخش عمده کنترل و هدایت پرواز خود را بهصورت نرم افزاری انجام داده و عملا نیازی به کنترلکننده ندارد.
پهپاد K1000ULE؛ افتخار دیگر بزرگترین ارتش دنیا
ارتش آمریکا برای به دست آوردن پهپاد برقی K1000ULE، اپراتورها و سیستمهای منحصربفرد آن حدود ۲۰ میلیون دلار خرج کرده است. بنابراین طبیعی است که انتظارات بالایی از این پرنده داشته باشد. کمپانی Kraus Hamdani Aerospace ادعا کرده که این پهپاد قادر است با بهرهگیری از هوش طبیعی طبیعت را تقلید کرده و ضمن تولید انرژی تماما پاک، بدون هیچگونه صدایی در آسمان پرواز کند. به این ترتیب K1000ULE به با استقامتترین پهپاد تمام برقی کاملا پاک در کلاس وزنی و اندازهای خود تبدیل میشود.
پهپاد K1000ULE عموما با هدف پشتیبانی مخابراتی، نظارت و نبردهای الکتریکی به کار گرفته شده و در پروژههای متعددی با همین هدف مورد استفاده قرار گرفته است. نکته شگفتانگیز در خصوص این پهپاد، نامگذاری آن است که در آن عبارت «ULE» بهمعنای استقامت بسیار طولانی (Ultra-Long Endurance) به کار رفته است. این نامگذاری با توجه به اینکه پهپاد K1000ULE قادر به ۷۶ ساعت پرواز بدون توقف است کاملا منطقی به نظر میرسد.
از دیگر جذابیتهای استثنایی K1000ULE غیرقابل شناسایی بودن آن توسط هر نوع حسگر یا رادار است. برای فرستادن این پرنده به آسمان نیز تنها چیزی که نیاز است یک خودرو خواهد بود که به آن کمک میکند که در جهت باد قرار گرفته و پرواز کند. این سیستم ساده پرتاب باعث خواهد شد که استفاده از آن در ماموریتهای متعدد نیروی هوایی بسیار سادهتر شده و آن را به گزینهای ایدهآل برای ماموریتهای شناسایی و پشتیبانی تبدیل میکند. در حال حاضر شایعات و صحبتهایی مبنی بر احتمال جایگزینی سامانههای سالخورده Raven و Shadow با K1000ULE شنیده میشود. با این وجود تا کنون هیچ تصمیمی در این خصوص اعلام نشده است.
نیروی دریایی آمریکا به دنبال استفاده گسترده از پهپادهای الکتریکی
چند ماه پیش ارتش آمریکا سرانجام تصمیم گرفته پهپاد برقی K1000ULE را بهعنوان سیستم رسمی پایش و دیدهبانی نیروی دریایی خود اعلام کند. نیروی دریایی این کشور تصمیم دارد از این پهپادها در ابعاد بسیار گسترده استفاده کرده و تمامی آنها را از تنها یک رابط کنترل کند. به این ترتیب کاربر میتواند با مشخص کردن ناحیهای که قصد پوشش دادنش را دارد، هرتعداد K1000ULE که نیاز بود را به آسمان فرستاده و ماموریتش را به انجام برساند. همچنین هریک از این پرندهها قابلیت تغییر ماموریت حین پرواز را نیز داشته و از این نظر نیز کارآمد به شمار میروند.
البته نیاز اصلی نیروی دریایی سیستم پرواز عمودی (VTOL) است. بنابراین برای این که پهپادهای K1000ULE قابلیت بهکارگیری در نیروی دریایی را داشته باشند باید به سیستم پرواز عمودی مجهز شوند تا استفاده از آنها در محیطهای با شرایط خاص سادهتر شود. هدف از افزودن این قابلیت همچنین بهبود مانورپذیری و عملکرد آنها در محیطهاییست که پوشش دادن آنها با پهپادها سختتر از سایر نواحی خواهد بود.
Kraus Hamdani البته بهطور رسمی در خصوص امکان افزودن سیستمهای VTOL به پهپاد K1000ULE اظهار نظر نکرده؛ اما با توجه به کاربری بسیار گستردهتری که پهپادهای عمودپرواز خواهند داشت میتوان انتظار داشت که در آینده شاهد افزوده شدن رسمی آن به پهپادهای K1000ULE باشیم.
در هر صورت، فارغ از این که پهپاد برقی جدید Kraus Hamdani به سیستم پرواز عمودی مجهز شود یا خیر، آن را در کنار پهپاد Zephyr باید یکی از پیشرفتهترین و کاربردیترین پهپادهای حال حاضر دنیا دانست.
منبع: خبرآنلاین
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰