همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: با افزایش آگاهی از سلامت و تندرستی، مردم به تدریج تاثیر غذا بر سلامت متابولیک خود را درک میکنند و یکی از مهمترین چیزهایی که بر متابولیسم تاثیر می گذارد سلامت روده است، اما آیا می دانید چرا اینقدر مهم است؟ حفظ روده سالم برای سلامت کلی بسیار مهم است. این به این دلیل است که روده اغلب به عنوان مغز دوم شناخته میشود که مسئول هضم کلی، ایمنی بدن و سلامت روان بهتر است. در این مطلب نگاهی کردهایم به اینکه چگونه برخی از میوهها و سبزیجات میتوانند به بهبود سلامت روده کمک کنند.
خوراکیها سلامت روده را بهبود میبخشند؟
آنچه میخورید یا می نوشید میتواند سرنوشت سلامت روده را تعیین کند. به این دلیل که غذایی که می خورید میتواند میکروب روده را حمایت کند یا به آن آسیب برساند. افزودن غذاهای غنی از فیبر، پری بیوتیک و غذاهای پروبیوتیک میتواند باعث تقویت باکتریهای خوب در روده شود که به احیای و بهبود سلامت متابولیک کمک میکند.
سیب
سیب منبع خوبی از فیبر محلول مانند پکتین است که اساسا یک فیبر پری بیوتیک است که باکتریهای مفید روده را تغذیه میکند و میکروبیوم روده را ارتقا میدهد. یک میکروبیوم سالم به کاهش التهاب کمک میکند، هضم را بهبود میبخشد و حتی ممکن است به عملکرد بهتر سیستم ایمنی کمک کند. محتوای بالای فیبر موجود در سیب به منظم نگه داشتن حرکات روده کمک کرده و از یبوست جلوگیری میکند. علاوه بر آن، پکتین باکتریهای خوب روده بزرگ را تغذیه کرده که به کنترل باکتریهای مضر کمک میکند. در نهایت، سیب دارای آنزیمهای طبیعی است که به تجزیه غذا کمک کرده و هضم سالم و روان را تضمین میکند.
موز
موز سرشار از نشاسته مقاوم است که نوعی فیبر محسوب میشود که در برابر هضم مقاومت کرده و به عنوان یک پری بیوتیک عمل میکند. این میوه همچنین حاوی پکتین مشابه سیب است که باکتریهای خوب روده را تغذیه میکند. موز برای معده ملایم است و میتواند به تسکین ناراحتی های گوارشی کمک کند و برای افراد مبتلا به معده حساس یا سندرم روده تحریک پذیر (IBS) ایده آل است. نشاسته مقاوم موز به عنوان غذا برای پروبیوتیکها عمل میکند و باعث رشد باکتریهای مفید روده میشود. موز به طور طبیعی تسکین دهنده است که آن را برای آرام کردن ریفلاکس اسید یا ناراحتی معده تبدیل به میوهای ایده آل میکند. فیبر موجود در موز به تنظیم حرکات روده و جلوگیری از یبوست کمک میکند.
سبزیها
سبزیجات مانند اسفناج و کلم پیچ سرشار از فیبر، آنتی اکسیدانها و ویتامینها هستند که به سلامت روده کمک میکنند. سبزیها سرشار از منیزیم هستند که به حفظ حرکات منظم روده کمک کرده و از یبوست جلوگیری میکنند. علاوه بر این، محتوای بالای فیبر به تغذیه باکتریهای خوب در روده کمک میکند و نظم را افزایش میدهد. سبزیها همچنین سرشار از آنتی اکسیدان هستند که به کاهش التهاب در دستگاه گوارش و حمایت از سلامت کلی روده کمک میکنند. منیزیم موجود در سبزیجات به عملکرد صحیح ماهیچههای دستگاه گوارش کمک کرده و روند حرکت غذا از طریق روده را تسهیل میکند.
سیب زمینی شیرین
سیب زمینی شیرین سرشار از فیبر محلول است که به هضم سالم غذا کمک میکند. این گیاه همچنین آنتی اکسیدانهایی مانند بتاکاروتن و آنتوسیانین دارد که حاوی خواص ضد التهابی هستند. فیبر موجود در سیب زمینی شیرین میتواند به تنظیم حرکات و تغذیه باکتریهای مفید روده کمک کند. علاوه بر این، فیبر و نشاسته موجود در سیب زمینی شیرین ممکن است با افزایش حجم مدفوع از یبوست جلوگیری کند. همچنین، آنتی اکسیدانهای موجود در این گیاه به کاهش التهاب روده کمک میکند، که می تواند باعث سلامت کلی گوارش شود.
هویج
هویج سرشار از فیبر محلول و بتاکاروتن است، نوعی آنتی اکسیدان که از عملکرد سیستم ایمنی حمایت کرده و به کاهش التهاب روده کمک میکند. محتوای فیبر موجود در هویج در تنظیم هضم غذا موثر است و از رشد باکتریهای مفید روده حمایت میکند. فیبر موجود در هویج به عنوان غذا برای باکتریهای مفید روده عمل کرده و از یک میکروبیوم سالم حمایت میکند. علاوه بر این، فیبر محلول موجود در هویج به منظم نگه داشتن حرکات روده کمک میکند و میتواند از یبوست جلوگیری کند. در نهایت، وجود بتاکاروتن در هویج دارای خواص آنتی اکسیدانی است که به محافظت از پوشش روده در برابر آسیب کمک میکند.
آووکادو
آووکادو مملو از فیبر، چربیهای سالم و ترکیبات پری بیوتیک است که میکروبیوم روده را تغذیه میکند. محتوای بالای چربی تک غیراشباع موجود در آووکادو باعث کاهش التهاب میشود که میتواند برای مبتلایان به اختلالات گوارشی مانند سندرم روده تحریکپذیر (IBS) مفید باشد. آووکادو منبع عالی فیبر محلول و نامحلول است که به هضم غذا کمک کرده و از سلامت روده حمایت میکند. چربیهای تک غیراشباع موجود در آووکادو به کاهش التهاب روده کمک میکند و باعث بهبودی و هضم بهتر غذا میشود.
بیشتر بخوانید:
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰