نمایشگاه کانماین، کانون ارتباط متخصصان معدنی است

صنعت معدن جایگاه ویژه ای در کشور ما دارد و دولت ها همیشه به دنبال ایجاد فرصت های مناسب برای این حوزه هستند با این حال معدن در ایران به عنوان صنعتی شناخته می شود که کمتر شناخته شده و شاید فرصت کمی به آن رسیده است. یکی از راهکارهای ایجاد فرصت برای این صنعت، برگزاری رویدادها و نمایشگاه های تخصصی و بین المللی معدنی است. کانماین به عنوان یک نمایشگاه باسابقه و با پشتیبانی خانه معدن همیشه در صدر رویدادهای موفق در این زمینه بوده است. بحثی که حتی نمایندگان مجلس هم به آن اذعان دارند. 

توکلی رودی

معدن باید جایگزین نفت شود

امیر توکلی رودی، نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون صنایع و معادن در گفت‌وگوی اختصاصی با تیترکوتاه درباره چالش‌های حوزه معدن گفت: بنا بر فرمایشات مقام معظم رهبری، معدن بایستی جایگزین نفت شود. از آنجایی که جایگاه معدن در اقتصاد کشور، عظیم و گسترده با ارزش افزوده بالا و اشتغال آفرین است که قرار بر این شد که مجلس توجه ویژه‌ای به این حوزه داشته باشد. همچنین در برنامه هفتم توسعه نیز رشد ۱۳ درصدی معدن را هدف گذاری کردیم. 

وی افزود: زمانی که صحبت از حوزه معدن و زنجیره تامین می‌کنیم به عنوان صنایع استخراجی در تکمیل این رفتار، صنایع معدنی و صنایع فولادی که بصورت زنجیره وار همدیگر را تکمیل می‌کنند، کلیه این موارد بصورت مستقیم و غیر مستقیم در حوزه اشتغال نقش داشته و حجم گسترده ای را در ایجاد ارزش افزوده و کمک به تولید و اقتصاد کشور و همچنین دسترسی به بازارهای جهانی ایجاد می‌کنند. 

نماینده مجلس دوازدهم درباره دغدغه‌های فعالان حوزه معدن و نیز جایگاه رشد ۱۳ درصدی در معدن گفت: لازمه تحقق جایگاه رشد ۱۳ درصدی تولید در معادن این است که اهتمام ویژه‌ای با نگاه حمایت از تولید و بخش خصوصی بین مجلس و دولت شکل گیرد.

نمایشگاه، فرصت مناسب برای تبادل اندیشه

نماینده مردم خواف درباره نقش نمایشگاه کانماین در توسعه و پیشرفت حوزه معدن گفت: نمایشگاه ها در واقع ترمینال و کانون تبادل افکار، اندیشه ها و تجربیات متفاوت در سراسر دنیا هستند بطوریکه هرچقدر این ظرفیت‌ها هم پوشانی داشته باشند می‌توانیم خلأ نوآوری‌ها و تکنولوژی هایمان را تکمیل کنیم.

توکلی رودی درباره راه‌حل کاربردی شدن نمایشگاه ها و حضور موثر شرکت های خارجی در نمایشگاه گفت: در اهمیت برگزاری نمایشگاه ها، قانون دست دولت را باز گذاشته است. این یقیناً به رویکرد سیاست خارجی کشورمان بستگی دارد. در سال‌های اخیر در وزارت خارجه بخشی به عنوان معاونت اقتصادی شکل گرفته است. به اعتقاد ما این حوزه باید فعالانه تر نسبت به شناسایی ظرفیت‌های اقتصادی ویژه در کشور عمل کند. 

وی ادامه داد: در سفرهای خارجی دولتمردان، تیم های اقتصادی همراه، نقش مهمی در مذاکره و نشست های بی تو بی میان صنعتگران و فعالان اقتصادی دارند و می‌توانند با شناخت مضاعف ظرفیت های ویژه برای همکاری‌های اقتصادی طرفین را شناسایی کنند.

امیر توکلی رودی درباره فرصت ها و تهدید های حوزه معدن گفت: ما درحال حاضر در حوزه معدن هم فرصت داریم هم تهدید، امروزه که ما به عنوان کشوری که دارای ظرفیت‌های معدنی و فولادی حرف برای گفتن داریم، رقبای جدیدی در ترکیه، عمان، عربستان و امارات پیدا کرده ایم. اگر به این مجموعه ها به عنوان دریچه‌ای از فرصت نگاه نکنیم در آینده برای ما تهدید محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: ما میتوانیم یک منطقه ویژه مشترک اقتصادی بین ایران و افغانستان در حوزه معدن و صنایع معدنی ایجاد کنیم تا خوراک و مواد اولیه سایر کشورها را تامین کند. بنابراین با خلق این فرصت ها برای کشورهای حاشیه خلیج فارس می‌توانیم از آن‌ها به عنوان فرصتی برای جذب سرمایه‌گذاری در معادن افغانستان و ایران استفاده کنیم. 

این فعال سیاسی در پایان درباره نقش نمایشگاه کانماین در افزایش ارتباط میان تجار و فعالان معدنی گفت: قطعا نمایشگاه هایی نظیر کانماین، کانون ارتباط بین تجار، صنعتگران و متخصصان معدنی کشور ما و سایر کشورها به حساب می آیند.





منبع:+

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn