عضو هیات امنای انجمن پسته ایران اظهار کرد: از جمله مهمترین تخلفاتی که نباید رخ دهد و در بررسی و رصد کامل خواهد بود آلودگی پسته صادراتی از مبدا ایران به آفلاتوکسین و باقیمانده سموم است که باید آن را بهطور کامل کنترل کنند.
عضو هیات امنای انجمن پسته ایران اظهار کرد: حدسیاتی که درباره فرصت ۶ ماهه اروپا به ایران وجود داشت به تحقق پیوست؛ اما این فرصت به منزله اعطای کارت سفید به صنعت پسته ایران نیست بلکه اعمال نشدن ممنوعیت، مشروط بر رعایت شرایطی بسیار سختگیرانه در حد آلودگی کمتر از ۵ تا ۱۰ درصد است که به طور کامل و دقیق رصد خواهد شد و اگر تخلفی روی دهد در انتهای این دوره ۶ ماهه صادرات پسته ایران به اروپا به طور کلی ممنوع خواهد شد.
طی روزهای گذشته شایعاتی مبنی بر ممنوعیت صادرات پسته ایران به اروپا به خاطر آلودگی به سم قارچی آفلاتوکسین منتشر شد. اتحادیه اروپا دغدغههایی درباره مسائل بهداشتی پسته صادراتی ایران داشت و این مسائل را به ما اطلاع داده بود و طی روزهای ۱۲ و ۱۳ نوامبر جلساتی در مقر اتحادیه اروپا با حضور نمایندگان بخش خصوصی و دولتی ایران برگزار و استدلالهای دوطرف ماجرا مطرح شد.
مقرر شده بود که طی روز ۱۸ یا ۱۹ نوامبر جلسهای برگزار و در این جلسه درباره چگونگی مقررات مربوط به پسته ایران تصمیمگیری شود که امروز ۳۰ آبانماه نتایج این جلسه اطلاع رسانی شد و به گفته محمودرضا مهدوی اناری فعال صنعت پسته و عضو کمیته باغبانی و عضو هیات امنای انجمن پسته ایران بر اساس رخدادهای این جلسه، حدسیاتی که درباره فرصت ۶ ماهه اروپا به ایران وجود داشت به تحقق پیوست اما این فرصت به منزله اعطای کارت سفید به صنعت پسته ایران نیست بلکه اعمال نشدن ممنوعیت، مشروط بر رعایت شرایطی بسیار سختگیرانه در حد آلودگی کمتر از ۵ تا ۱۰ درصد است که به طور کامل و دقیق رصد خواهد شد و اگر تخلفی روی دهد در انتهای این دوره ۶ ماهه صادرات پسته ایران به اروپا به طور کلی ممنوع خواهد شد.
وی تاکید کرد: از جمله مهمترین تخلفاتی که نباید رخ دهد و در بررسی و رصد کامل خواهد بود آلودگی پسته صادراتی از مبدا ایران به آفلاتوکسین و باقیمانده سموم است که باید آن را بهطور کامل کنترل کنند.
مهدوی در پایان تصریح کرد: متنی که به دست ما رسیده حاکی از تعویق پیش نویس ممنوعیت پیشنهادی اتحادیه اروپا که قبلا به مدت ۶ ماه تهیه شده بود است. اما این آخرین فرصتی است که اتحادیه اروپا خواهد داد؛ لذا باید تعداد برگشتی در ۶ ماه اول سال ۲۰۲۵ به کمتر از ۵ تا ۱۰ درصد برسد تا بتوانیم این تعلیق را ادامه دهیم. این تصمیم اتحادیه اروپا شامل جزئیات بیشتری نیز هست که هنوز به اطلاع ما نرسیده و به محض دریافت رسمی اطلاع رسانی خواهد شد.