صنعت هوانوردی اسرائیل ۱۰ سال عقبگرد کرد
به گزارش برنا، «از وقتی که شرکتهای هواپیمایی خارجی قید پرواز به اسرائیل را زدند بلیطهای شرکت اسرائیلی العال تا ۴۰۰ درصد افزایش قیمت داشته است» این را خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ گزارش داده است. کشتارهای اسرائیل در غزه و کرانه باختری موجی از انتقادها و تحریمها را علیه اسرائیل برانگیخته، همکاری با دانشمندان اسرائیلی را
به گزارش برنا، «از وقتی که شرکتهای هواپیمایی خارجی قید پرواز به اسرائیل را زدند بلیطهای شرکت اسرائیلی العال تا ۴۰۰ درصد افزایش قیمت داشته است» این را خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ گزارش داده است.
کشتارهای اسرائیل در غزه و کرانه باختری موجی از انتقادها و تحریمها را علیه اسرائیل برانگیخته، همکاری با دانشمندان اسرائیلی را کاهش داده و احتمال صدور حکم بازداشت را برای مقامات اسرائیل افزایش داده، اما بیشترین چیزی که موجب احساس منزوی شدن در نزد اسرائیلیها شده توقف هوانوردی و کاهش قابلتوجه پروازها به اسرائیل است.
بلومبرگ با آوردن این مقدمه در یادداشت خود تأکید میکند، پروازهای مستقیم از تلآویو به دهها شهر بزرگ دنیا مانند واشنگتن، دی سی، سانفرانسیسکو، تورنتو، هنگکنگ و دهلینو متوقف و در نتیجه باعث کاهش ملاقاتهای تجاری رودررو شده و بر حملونقل کالاهای وابسته به هواپیما تأثیر گذاشته است.
از ۲۰ شرکت هواپیمایی که قبل از جنگ بازار هوانوردی اسرائیل را در کنترل خود داشتند، اکثر شرکتهای خارجی پروازهای خود را به طور کامل متوقف کردند و تنها برخی از شرکتهای اسرائیلی در فرودگاه متروکه بن گوریون فعالیت میکنند.
به گفته مقامات فرودگاه بن گوریون، تعداد هواپیماها و مسافران در ۹ ماه اول سال ۲۰۲۴، ۴۰ درصد کاهشیافته است. توقف پروازهای خطوط هوایی آمریکایی و کانادایی مانند دلتا، یونایتد، امریکن ایرلاینز و ایر کانادا به دلیل نگرانی نسبت به ایمنی مسافران و امتناع خدمه از اقامت شبانه در تلآویو بیشترین تأثیر را بر صنعت هوانوردی اسرائیل داشته است.
به نوشته بلومبرگ، درحالیکه جنگ وارد چهاردهمین ماه خود میشود و پایانی برای آن وجود ندارد و تنشهای فزاینده ناشی از آن چندین بار به توقف کامل پروازها به مقصد و از اسرائیل منجر شده است، مسئولین شرکتهای فناوری در اسرائیل که با کاهش سرمایهگذاریها و فعالیتهای تجاری روبرو هستند، به دنبال یافتن راهحلی میگردند. از جمله این راهحل ها، ابتکاری به نام Airtech بوده که هدف آن ارائه پروازهای چارتر سه بار در هفته بین اسرائیل و ایالات متحده از ژانویه ۲۰۲۵ است.
علاوه بر این، شرکت کوچک ایر حیفا شش بار در روز پروازهای خود را به قبرس انجام میدهد تا حملونقل به و از سایر نقاط جهان را تسهیل کند. در ادامه گزارش این خبرگزاری آمریکایی آمده است، بحران در صنعت هوانوردی اسرائیل پس از آغاز جنگهای بیامان اسرائیل در غزه و لبنان و تبادل آتش با ایران آغاز شد که منجر شد خطوط هوایی خارجی قید اسرائیل را بزنند، زیرا در هر مقطعی که برمیگشتند با تشدید تنشها و عملیات نظامی اسرائیل دوباره متوقف میشدند.
بلومبرگ گزارش داد درحالیکه طی سالهای اخیر با افزایش ثروت و سرمایه گذاریها در اسرائیل دهها شرکت هواپیمایی برای کار در اسرائیل ترغیب شده بودند و افزون بر آن روند عادیسازی علنی یا غیرعلنی روابط بزرگترین اقتصادهای منطقه با اسرائیل هم به تقویت صنعت هوانوردی اسرائیل منجر شده بود، حالا با حنگ غزه این صنعت ۱۰ سال به عقب بازگشته است؛ زیرا بیشتر این روابط طی یک سال اخیر تغییر کرده است، زیرا ترکیه که مرکز پروازها به تلآویو بود، اسرائیل را تحریم کرد و دیگر دسترسی مستقیم به هیچ یک از شهرهای اردن و مصر مغرب و بحرین وجود ندارد، افزون بر اینکه پروازها به دهها شهر دیگر در کشورهای یونان، ایتالیا و شرق اروپا هم متوقف شده است.
بلومبرگ گفت که شرکت اسرائیلی العال بزرگترین ذینفع از این اوضاع بوده است، زیرا سهم بازار خود را در سپتامبر ۲۰۲۴ نسبت به سال قبل دوبرابر کرده و به ۴۶ درصد کل پروازهای اسرائیل رسانده است و همچنین در نیمه اول سال ۲۲۸ میلیون دلار سود خالص داشته است. اما به گفته شرکتهای مسافرتی، این سودها هزینه بالایی را برای مصرفکنندگان به همراه داشته و قیمت پروازها بین ۵۰ تا ۴۰۰ درصد افزایشیافته است.
هزینههای بالا نیز بر حملونقل کالاها تأثیر گذاشته، زیرا بیش از نیمی از محمولههای هوایی در اسرائیل قبل از جنگ از طریق هواپیماهای تجاری انجام میشد. با تعلیق این پروازها، هزینه حملونقل هوایی ۲۵۰ درصد افزایش یافت و کنترل تورم در اسرائیل را دشوارتر کرد. در حال حاضر، برخی از خطوط هوایی بینالمللی به دلیل قوانین غرامتی که شرکتها را ملزم به ارائه گزینههای جایگزین برای پروازهای لغو شده میکند، از بازگشت به اسرائیل میترسند. گروهی از ایرلاینها به پارلمان اسرائیل هشدار دادند که عدم برنامهریزی برای فصول پیشرو ممکن است منجر به هدایت هواپیماها به مقاصد دیگر شود و بحران در بخش هوانوردی اسرائیل را تشدید کند.
اخیرا نیز عیران تندلر نایب رئیس یک شرکت فناوری در رژیم صهیونیستی گفت: اسرائیل با این چیزی که دنیا با توقف حمل و نقل بر سرش آورده شبیه گتو شده درحالیکه قبلاً این طور نبوده است» ا (گتو از نظر تاریخی در اروپا به محلههایی که اقلیت یهودی در آن ساکن بودند گفته میشد. در ایران برای بیان این معنی گاه واژه «جهود محله» بکار میرفته و امروزه در معنی امروزیاش بیشتر از آن بهعنوان پدیده حاشیهنشینی یاد میشود).
بخش فناوری در اسرائیل در سال جاری میلادی با چالش جدیدی مواجه است که آن هم کمبود پرواز و دشواری دسترسی به بازارهای جهانی با تشدید تنشهای امنیتی و سیاسی در منطقه شمرده میشود.
به گفته مسئول شرکتهای استارتآپی «پروازها برای ما فقط وسیله حملونقل نیستند، بلکه شریان حیاتی تداوم کسبوکار محسوب میشوند، بهخصوص زمانی که صحبت از ارتباط مستقیم با سرمایهگذاران و مشتریان در بازارهای جهانی باشد».
انتهای پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰