به گزارش همشهری آنلاین، مسعود پزشکیان روز جمعه – ۲ آذرماه – در حرم مطهر حضرت امام خمینی(ره) و در گردهمایی سراسری مسئولین بسیج دانشجویی و طلاب بسیجی با درود به روان بنیانگذار انقلاب و یاد شهیدان و آرزوی طول عمر با برکت برای رهبر معظم انقلاب گفت: در ابتدای انقلاب که ما دانشجو بودیم، تمام فکر و ذکر ما این بود که باید کشوری توام با سربلندی، عدالت، به دور از تبعیض، ظلم و ستم و الگویی برای منطقه بسازیم و با رفتار و کردار خود به دیگران بگوییم که اعتقاد، مسیر و راه ما بهترین مسیر است.
رئیس جمهور افزود: اوایل انقلاب، دشمنان جنگ را به ما تحمیل کردند، در آن زمان موضوع جهاد سازندگی مطرح بود که دانشجویان با پول خود به کمک مردم می شتافتند و ما نیز از دانشگاه تبریز به شهرهای استان کردستان و شهرهای آذربایجان غربی در مناطق دورافتاده و در کوهها میرفتیم و هر کاری که از دستمان ساخته بود، برای رفع مشکلات مردم انجام میدادیم.
رئیس دولت چهاردهم با بیان اینکه نگاه دانشجویان در آن زمان ساخت کشور بدون هیچ ادعایی بود، یادآور شد: هر کدام از دانشجویان در بخشهای تخصصی خود مانند صنعت، کشاورزی، پزشکی، مسائل مختلف با ماشینی که از جهاد سازندگی گرفته بودند برای کار در روستاها و مناطق محروم منطقه چندین روز میماندند و به مردم خدمت میکردند.
پزشکیان اضافه کرد: با پول توجیبی خودمان بازگشته و پیگیر دروس دانشگاهیمان بودیم و در دانشگاه نیز باور ما این بود که باید تخصصی داشته باشیم که بتوانیم در آینده پاسخگوی نیاز جامعه شویم.
وی با اشاره به آغاز جنگ تحمیلی گفت: در این زمان که هنوز سپاه و سایر ارگانها با ساختار حمایت پزشک و بهداشتی از رزمندگان شکل نگرفته بود، همه عملیاتها را تیم بهداشت و درمان دانشگاه ها و دانشجویان آن زمان پشتیبانی میکردند. دانشجویان پزشکی دانشگاه در تمامی عملیات های لشکر عاشورا حضور داشتند و پشتیبان بهداشت و درمان مجروحان جنگی بودند، این رویه در پشت جبهه هم وجود داشت.
رئیس جمهور با اشاره به عملیات والفجر مقدماتی که دانشجویان برای اعزام به جبهه آماده شده بودند، گفت: حدود ۱۲۰ نفر فقط از دانشگاه پزشکی برای عزیمت به جبهه اعلام آمادگی کرده بود، البته در عملیات والفجر مقدماتی مشخص شد نیازی به حضور این افراد در جبهه نیست. بر همین اساس چهار اتوبوس از دانشجویان اعزامی بازگشت و فقط یک اتوبوس از دانشجویان که از دانشگاه اعزام شده بودند برای عملیات احتمالی در منطقه ماندند.
پزشکیان با بیان اینکه نگاه دانشگاه و دانشجو در آن زمان دفاع از کشور بود، یادآور شد: در آن زمان مستقل از اینکه دانشجو چپی و راستی است، برای دفاع از کشور با هم در رقابت بودند و این موضوع مختص یک عده و یک گروه نبود. در عملیات والفجر (۴) هم که لشکر نجف و عاشورا در حال عملیات بودند، لشکر نجف نتوانست تیم لازم برای بخش بهداشت و درمان را همراه خود به منطقه بیاورد که ما ابتدا به لشکر نجف کمک کردیم و در عملیات بعدی کمک حال رزمندگان در لشکر عاشورا شدیم.
دانشجویان بسیجی پس از جنگ با ادامه تحصیل در پی حل مشکلات جامعه بودند
رئیس جمهور با بیان اینکه جبهه را در ابتدای جنگ دانشجویان با تشکیل تیمهای اضطرای اداره کردند، افزود: در ادامه سپاه و ارتش در کنار یکدیگر توانستند مقابل دشمن ایستادگی کنند. اما بعد از جنگ به این باور رسیدیم که باید دانشگاهی بسازیم که پاسخگوی نیاز مردم باشد و همان دانشجویان تلاش کردند، در رشتههای مختلف درس خواندند تا مشکل جامعه را حل کنند که این اتفاق رخ داد و ما هم رئیس بیمارستان و رئیس دانشگاه شدیم.
۶۰۰ خانه بهداشت را بدون اعتبار دولتی در ۶ ماه ساختیم
وی با بیان اینکه در این زمان هم باید همان راه زمان جنگ را برای رفع مشکلات پیش گرفت، تصریح کرد: در زمان ریاست دانشگاه دیدیم که روستاهای منطقه از خانه بهداشت محروم هستند و جایگاه استان مقام بیست و هشتم از این منظر است. از طرفی بودجه دولت برای ساخت خانه بهداشت ناکافی نبود و اگر برای دریافت منابع مالی دولت صبر میکردیم، قطعا زمان را از دست داده بودیم.
پزشکیان با اشاره به تصمیم ساخت ۵۰۰ خانه بهداشت در مدت ۲ ماه، گفت: کارمندان و مدیران میگفتند بدون اعتبار نمیتوان حتی یک دستگیره خرید. اما ما راه را ادامه دادیم و تصمیم گرفتیم ۵۰۰ خانه بهداشت را به اسم ۵۰۰ شهید بسازیم و به رغم اینکه همه ما را مسخره میکردند، ۶۰۰ خانه بهداشت را بدون اعتبار دولتی در ۶ ماه ساختیم.
وی ادامه داد: سال بعد نیز ۵۰ مرکز بهداشتی بدون اعتبار و بر اساس باور و اعتقادی که داشتیم، ساختیم و تصور میکنم برای ساختن کشور، از بین بردن بی عدالتی، برای خدمت به مردم و ایران، هیچ راهی جز آن نگاه بسیجی نداریم که باید بیاییم و بسازیم. البته این موضوع در جهاد تبیین، جهاد علمی و دانشگاهی و غیره میتواند خودش را نشان دهد.
رییسجمهور پزشکیان گفت: از روزی که آمدیم هر روز بر طبل جنگ میکوبند که ما را از حرکت و ساختن بازدارند.تصور میکنم که برای ساختن مملکت و از بین بردن بیعدالتی باید عمل کنیم. ما بهترینیم به شرطی که در عمل هم نشان دهیم.امروز کشور با انواع مشکلات چون ناترازیها در برق، گاز و پول مواجه هستیم. باید این مشکلات حل شود و پاسخگو باشیم که با روند اداری هم امکانپذیر نیست.
رئیسجمهور گفت: در آموزش، ما عدالت نداریم. روز به روز این شکاف و فاصله بین دارا و فقیر عمیقتر و عمیقتر میشود. برای تحصیل یک بچه در تهران در دوره اول ابتدایی ۱۵۰ میلیون پول میگیرند؛ این مبلغ در یکسال هم، گیر برخی خانوادههای محروم نمیآید. ما هستیم که باید این مسئله را حل کنیم و این جز با رفتاری که در نگاه بسیج است، امکانپذیر نیست. امیدوارم با کمک شما، افرادی را تربیت کنیم که بتوانند الگو و نمونه تربیت شوند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰