طرز تهیه قورمه سبزی نذری برای ۵۰ تا ۲۰۰ نفر؛ فوت و فن قورمه سبزی خوشمزه هیئتی
به گزارش پارسینه و به نقل از ارکیده؛ جالب است بدانید که قدمت خورشت قورمهسبزی به عنوان غذایی لذیذ در ایران به هزاران سال پیش باز میگردد و به عنوان غذای ملی ایرانی به ثبت رسیده است و دارای شهرتی جهانیست . این غذا در بین ایرانیان آن قدر محبوبیت دارد که روز اول آذر
به گزارش پارسینه و به نقل از ارکیده؛ جالب است بدانید که قدمت خورشت قورمهسبزی به عنوان غذایی لذیذ در ایران به هزاران سال پیش باز میگردد و به عنوان غذای ملی ایرانی به ثبت رسیده است و دارای شهرتی جهانیست . این غذا در بین ایرانیان آن قدر محبوبیت دارد که روز اول آذر ماه به عنوان روز جهانی قورمهسبزی نامگذاری شده و خاستگاه اصلی آن تهران است. خورشت قورمهسبزی در هر یک از شهرهای ایران بنا به ذائقه مردمان آن شهر، گاه دستور پخت متفاوتی دارد که البته این روشها یا مواد جزئی، اصل غذا را تغییر نمیدهد. قرمهسبزی یکی از معروفترین غذاهای نذری در ایام مذهبی سال خصوصا، ماه محرم است و از این رو طرز تهیه آن بسیار مورد توجه ایرانیان است.
در این متن، میخواهیم طرز تهیه قورمهسبزی نذری برای ایام مذهبی سال را آموزش دهیم. اگر از عاشقان پروپاقرص این غذای خوشعطر و طعم هستید، تهیه آن را به شما پیشنهاد میکنیم. امیدواریم این غذای نذریِ ویژه را تهیه کنید و از چشیدن طعم آن در کنار دوستان و عزیزانتان لذت ببرید. با ما در این مقاله از سری مقالات رستورانکافههای ارکیده همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه قورمهسبزی نذری مناسب ۵۰ نفر
در جدول زیر میتوانید، مقدار مواد اولیه برای تهیه خورشت قورمهسبزی نذری مناسب ۵۰ نفر را مشاهده کنید. اگر مایل هستید که این غذای منحصربهفرد را برای ۱۰۰ نفر آماده کنید، کافیست مقدار اولیه را چند برابر کنید.
ردیف | مواد | مقدار (برای ۵۰ نفر) |
۱ | سبزی قورمه | ۸ کیلوگرم |
۲ | گوشت گوسفندی | ۵ کیلوگرم |
۳ | پیاز | ۵ کیلوگرم |
۴ | لوبیا قرمز یا چیتی | ۱ کیلوگرم |
۵ | لیمو عمانی | ۵۰۰ گرم |
۶ | روغن، نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و زردچوبه | به مقدار لازم |
مواد لازم برای تهیه قورمهسبزی نذری مناسب ۲۰۰ نفر
ردیف | مواد | مقدار (برای ۲۰۰ نفر) |
۱ | سبزی قورمه | ۳۲ کیلوگرم |
۲ | گوشت گوسفندی | ۲۰ کیلوگرم |
۳ | پیاز | ۲۰ کیلوگرم |
۴ | لوبیا قرمز یا چیتی | ۴ کیلوگرم |
۵ | لیمو عمانی | ۲ کیلوگرم |
۶ | روغن، نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و زردچوبه | به مقدار لازم |
مراحل پخت قورمهسبزی نذری
- سبزی خرد شده را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید تا آب آن چیده شود.
- وقتی آب سبزی کاملا خشک شد به آن روغن اضافه کنید و آن را تفت دهید تا رنگ سبزی تغییر کند.
- پیازهای خرد شده را روی حرارت گذاشته و به آن روغن اضافه کنید تا پیازها به رنگ طلایی درآیند.
- گوشتهای شسته و خرد شده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.
- به گوشت و پیاز، زردچوبه، فلفل سیاه و پودر سیر اضافه کنید و با هم تفت دهید.
- لوبیای خیس شده را به مواد قورمهسبزی اضافه و همه را با هم مخلوط کنید.
- سبزی سرخ شده را به مواد اضافه کنید و دوباره تفت دهید .
- آب کافی به مواد اضافه کنید تا وقتی خورشت جا افتاد، آب غذا برای سرو کافی باشد.
- لیمو عمانی را بعد از یک ساعت به قورمهسبزی نذری اضافه کنید تا له نشود.
- نمک را در نیم ساعت آخر، به قورمهسبزی اضافه کنید. این کار باعث حفظ ید موجود در نمک میشود.
- در صورت تمایل، پودر سیر را به خورشت اضافه کنید. قورمهسبزی نذری شما آمادهست. نوش جان!
تزیین قورمهسبزی نذری
شما میتوانید خورشت قورمهسبزی نذری را با برگ سبزیهای تازهای چون؛ جعفری یا نعنا تزیین کند. همچنین استفاده از لوبیا قرمز پخته شده، پیاز حلقه شده و یا سیبزمین سرخ شده، هم برای تزیین این غذای خوشآبورنگ جالب است و هم چشیدن طعم بینظیر آن را با خوشی همراه میکند.
فوتوفن قورمهسبزی نذری
- برای خوشعطر شدن قورمهسبزی نذری میتوانید به ترکیب سبزی آن ریحان تازه یا خشک اضافه کنید.
- حتما لوبیا را بین ۱۲ تا ۲۴ ساعت قبل از شروع به طبخ، خیس کنید تا هم راحتتر بپزد و هم بهتر هضم شود.
- یادتان باشد که شنبلیله زیاد، باعث تلخی غذا میشود.
- لیموعمانیها را سوراخ کرده، داخل ظرف ریخته و با آب به مدت نیم ساعت بجوشانید تا غذا را تلخ نکند.
- اگر میخواهید قورمهسبزی نذریتان لعابدار شود، به آن اسفناج اضافه کنید.
- بهجای لیمو عمانی، میتوانید از آبلیمو، گرده لیمو یا آبغوره استفاده کنید.
- لوبیا را مدت چند دقیقه در ظرفی بدون روغ و با حرارت ملایم تفت دهید. این کار غذای شما را خوشمزهتر میکند.
- اگر مایلید که قورمهسبزی نذری رنگی تیره به خود بگیرد و به اصطلاح روغن پس بدهد، سبزی را بیشتر سرخ کنید.
- اضافه کردن زعفران در مرحله پایانی پخت میتواند طعم و عطری بینظیر به قورمهسبزی نذری بدهد.
- برای تهیه این غذای خوشمزه شما میتوانید از گوشت گوسفندی، گوساله و یا مرغ استفاده کنید.
- استفاده از گوشت گوسفندی به دلیل چربی زیاد، باعث میشود که خورشت قورمهسبزی نذری روغن بیاندازد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰