کد خبر : 40652
تاریخ انتشار : دوشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۹

بیش از ۳۲ میلیون راس دام علیه تب برفکی واکسینه می‌شوند

بیش از ۳۲ میلیون راس دام علیه تب برفکی واکسینه می‌شوند

   رضا اسدی مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت مبارزه با بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور گفت: ما کشور را برای انجام واکسیناسیون علیه تب برفکی دام‌ها به دو منطقه از نظر اقلیمی تقسیم کردیم و طبق برنامه‌ریزی انجام شده در فاز نخست، عملیات واکسیناسیون علیه بیماری تب برفکی برای ۳۰ میلیون راس دام سبک و

 

 رضا اسدی مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت مبارزه با بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور گفت: ما کشور را برای انجام واکسیناسیون علیه تب برفکی دام‌ها به دو منطقه از نظر اقلیمی تقسیم کردیم و طبق برنامه‌ریزی انجام شده در فاز نخست، عملیات واکسیناسیون علیه بیماری تب برفکی برای ۳۰ میلیون راس دام سبک و دو میلیون و ۲۰۰ هزار راس دام سنگین روستایی و عشایری واجد شرایط توسط اکیپ‌های دامپزشکی در ۱۷ استان معتدل و سردسیری انجام می‌شود.

 اسدی افزود: فاز نخست واکسیناسیون تب برفکی در استان‌های سرد و معتدل از ۱۰ تیر آغاز شده و تا ۱۰ شهریور امسال ادامه خواهد داشت و فاز دوم آن نیز از ۱۰ آذر آغاز می‌شود و ۱۰ بهمن امسال پایان می‌یابد.

او ادامه داد: ۱۷ استان معتدل و سردسیری که فاز نخست واکسیناسیون برای مبارزه با بیماری ویروسی تب برفکی در آن‌ها آغاز شده از جمله البرز، تهران، همدان، مرکزی، اصفهان و چهارمحال و بختیاری هستند.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت مبارزه با بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور در مورد استان‌های گرمسیر افزود: فاز نخست واکسیناسیون دام‌های سبک و سنگین روستایی و عشایری علیه تب برفکی در ۱۵ استان گرمسیر از یکم شهریور تا ۳۰ مهر و فاز دوم آن از یکم بهمن تا ۲۹ اسفند برنامه‌ریزی شده است.

او پیش‌بینی کرد که در استان‌های گرمسیر ۳۳ میلیون راس دام سبک و ۱.۵ میلیون راس دام سنگین روستایی و عشایری علیه بیماری تب برفکی واکسینه شوند.

اسدی گفت: نزدیک به ۷۲۰ اکیپ از بخش دولتی و خصوصی عملیات واکسیناسیون دام‌ها را به صورت رایگان در کشور انجام می‌دهند.

به گفته او،کل واکسن مورد نیاز تب برفکی برای جمعیت دامی واجد شرایط در سال جاری تامین شده و این واکسن‌ها تولید داخل کشور هستند.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت مبارزه با بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور، هدف از واکسیناسیون دام‌های کشور را ایجاد یک چتر یکپارچه و هماهنگ و ایجاد یک سیستم ایمنی کامل اعلام کرد.

او با بیان اینکه بیماری تب برفکی دارای واگیری بالایی است، از دامداران روستایی و عشایری خواست در کنار واکسیناسیون دام‌ها، اصول بهداشتی، قرنطینه‌ای و امنیت زیستی را در دامداری‌های خود برای کنترل و پیشگیری از بیماری رعایت کنند و تا آنجا که مقدور است از تردد دام‌ها به ویژه در زمان واکسیناسیون خودداری کنند.

اسدی افزود: دامداران در صورت ضرورت تردد و جابجایی دام‌های‌شان، با ادارات دامپزشکی استان‌ها هماهنگ کنند.

او در مورد تاثیر تغییرات اقلیمی بر وضعیت دام‌های کشور گفت: تغییرات اقلیمی علاوه بر اینکه بر سیستم متابولیک دام تاثیر می‌گذارد، موجب تغییر الگو‌های اکوسیستمی و یک سری تغییرات غیربیماری‌زا مربوط به متابولیسم دام‌ها می‌شود، از این رو با افزایش دما، دامداری‌ها به ویژه دامداری‌های صنعتی باید همواره تحلیل و آنالیزی از مصرف آب و خوراک دام‌های خود از نظر موادی همچون مواد آلی، معدنی و فلزات سنگین داشته باشند.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت مبارزه با بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور تاکید کرد: دامداران به محض آن که در آنالیز مصرف آب و خوراک دام خود با افزایش و یا کاهش این مواد روبرو شدند در اسرع وقت به ادارات دامپزشکی برای اقدامات کنترلی مراجعه کنند.

+

از میان اخبار

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار

advanced-floating-content-close-btn