به گزارش رکنا، پس از انقلاب کمونیستی چین در 1949 این ورزش تحول یافت و دولت چین کلاسهای آموزشی، کمربند و فنون جدید را به این ورزش رزمی اضافه کرد و نام هنرهای رزمی چینی را به ووشو تغییر داد. ووشو امروزه یک ورزش بینالمللی است که زیر نظر فدراسیون بینالمللی ووشو IWUF اداره میشود. مسابقات قهرمانی جهان این رشته از سال 1991 هر دو سال یک بار برگزار میشود و همچنین از 1990 در برنامهٔ بازیهای آسیایی قرار گرفته است. ضمنا مسابقات جهانی کونگ فو نیز زیر نظر همین فدراسیون برگزار میشود. قابل ذکر است که این فدراسیون مسابقاتی از قبیل مسابقات جهانی تای چی ، مسابقات مربوط به وینگ چون و … را نیز برگزار میکند.
کمربندهای ووشو در فدراسیون بینالمللی ووشو به ترتیب به شرح زیر نامگذاری شدهاند: سفید، زرد، نارنجی، سبز، آبی، بنفش، قهوهای، قرمز، مشکی – مشکی دان 1 -مشکی دان 2 -مشکی دان 3 – مشکی دان 4 – مشکی دان 5 -مشکی دان 6 – مشکی دان 7 -مشکی دان 8 – مشکی دان 9.
ووشو جزو ورزش های المپیکی محسوب نمیشود اما IWUF (فدراسیون بین المللی ووشو) مورد تایید کمیته بین المللی المپیک یا IOC است.
IWUF تلاش ناموفقی برای حضور این ورزش در المپیک 2008 پکن داشت. البته کمیتهٔ بینالمللی المپیک به چین اجازه داد تا مسابقات ووشو پکن 2008 را همزمان با المپیک پکن برگزار کند، اما این مسابقات در زمرهٔ مسابقات رسمی یا حتی نمایشی المپیک قرار نگرفتند، چرا که از دید این کمیته ووشو با استانداردهای ورزشی تطابق نداشت.
لذا IWUF اقدام به تغییر فرم ها و استانداردسازی این رشته کرد وکمیتهٔ بینالمللی المپیک در سال 2011 ووشو را به عنوان یکی از هشت رشتهٔ ورزشی انتخاب کرد که کاندیدای حضور در المپیک 2020 باشد. ورزشهای کاراته، اسکیت، سافتبال، بیسبال، سنگنوردی، اسکواش و موجسواری دیگر کاندیداهای حضور در این المپیک بودند. اما در نهایت کاراته انتخاب شد.
در نهایت با اعلام توماس باخ رئیس کمیته بین المللی المپیک ، تصمیم بر این شد تا ووشو به صورت آزمایشی در کنار بیسبال5 وارد المپیک جوانان 2026 داکار شود.