دلایل تردید ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی در حمله گسترده به لبنان

دلایل تردید ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی در حمله گسترده به لبنان

طی روز‌های اخیر اخبار متنوعی در خصوص هشدار مقامات نظامی و امنیتی رژیم اشغالگر صهیونیستی در خصوص تبعات حمله این رژیم به لبنان منتشر شده است. به عبارت بهتر، میان مثلث موساد، ارتش و کابینه رژیم صهیونیستی در این خصوص اختلافات فاحشی در ابعاد امنیتی، میدانی و محیطی وجود دارد که به بحران درتصمیم‌گیری و تشدید شکاف میان آنها منجر شده است، اما در این خصوص چه عوامل و مولفه‌های بازدارنده‌ای وجود دارد و این مولفه‌ها را چگونه باید مورد تجزیه‌وتحلیل قرار داد؟

باید گفت که با وجود تهدیدات و لفاظی‌های مقامات رژیم اشغالگر درباره جنگ گسترده با حزب‌ا…، اما چند عامل اصلی وجود دارد که موجب شده صهیونیست‌ها تاکنون جرات گسترش تجاوزات خود ضد لبنان را نداشته باشند.

در این میان باید به قدرت موشکی حزب‌ا…، هم در عرصه بازدارندگی و هم در عرصه اقدام علیه هرگونه حماقت صهیونیست‌ها اشاره کرد. موشک‌های حزب‌ا… از یک سو قدرت تخریب فوق‌العاده‌ای داشته وازسوی دیگر، به لحاظ قدرت دربرگیری جغرافیایی، کل اراضی اشغالی را دربر می‌گیرد. در این میان برخی مقامات صهیونیست از جمله بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم اشغالگر که هنوز در باتلاق غزه دست‌وپا می‌زنند و به هیچ‌یک از اهداف خود در این جنگ نرسیده‌اند، اخیرا تهدیداتی توخالی درباره گسترش جنگ علیه لبنان مطرح کرده‌اند، این در حالی است که شمار زیادی از مسئولان و محافل صهیونیستی با هشدار درباره عواقب مرگبار جنگ گسترده با حزب‌ا…، به کابینه و ارتش این رژیم اخطار می‌دهند که از هرگونه تشدید تنش‌ها در جبهه شمالی اجتناب کنند. آنها می‌گویند موشک‌های حزب‌ا… می‌تواند موازنه مورد تصور نتانیاهو را در عرض چند دقیقه تغییر دهد! همین مسأله، از سوی سران ارتش و موساد نیز مورد توجه قرار گرفته است.

قدرت تاکتیکی حزب‌ا… در میادین نبرد
در جریان جنگ ۳۳روزه سال ۲۰۰۶، حزب‌ا… توانست مدیریت جنگ منظم و نامنظم را به‌صورت توأمان در دستور کار قرار دهد و همین مسأله، تل‌آویو را به‌صورت مطلق زمینگیر ساخت؛ بنابراین یکی از عوامل مهم، مربوط به تجربیاتی است که رژیم صهیونیستی طی جنگ‌های قبلی با حزب‌ا… دریافت کرده و شاهد مدیریت دقیق و منظم حزب‌ا… در درگیری‌ها و تشدید آنها به شکل برنامه‌ریزی‌شده بوده است.

 شکاف‌های جاری میدانی، امنیتی و سیاسی در اراضی اشغالی را نیز نمی‌توان در این معادله نادیده انگاشت. تامیر هایمن، رئیس پیشین سازمان اطلاعات ارتش رژیم اشغالگر (امان) در این زمینه گفت: کابینه اسرائیل برای اقدامات خود هیچ مشورتی از جامعه اسرائیلی نمی‌گیرد و شهرک‌نشینان هیچ مشروعیتی به این کابینه نمی‌دهند. این وضعیت در صورت آغاز جنگ گسترده در شمال، عواقب بسیار بدی خواهد داشت و هرگز شبیه جنگ‌هایی که جبهه داخلی اسرائیل تجربه کرده است، نخواهد بود. نباید فراموش کرد که در جریان جنگ غزه، کابینه جنگ رژیم اشغالگر صهیونیستی فروپاشید و حتی در داخل کابینه نتانیاهو نیز اختلافات گسترده‌ای وجود دارد. در چنین شرایطی عواقب و تبعات جنگ با حزب‌ا… مشخص است.

موازنه‌ای که به ضرر صهیونیست‌هاست
تحلیلگران و استراتژیست‌های امور نظامی و امنیتی در اراضی اشغالی تاکید دارند که موازنه نبرد (با حزب‌ا…) بیش از آن‌که به سود تل‌آویو تحقق یابد، به سود مقاومت لبنان تحقق می‌یابد. به عبارت بهتر، جنگ گسترده در جبهه شمالی فلسطین اشغالی، عواقبی مرگبار برای صهیونیست‌ها دارد و بهای آن بسیار بیشتر از دستاورد‌هایی است که آنها می‌توانند به دست بیاورند؛ همان‌طور که به‌تازگی بنی گانتز، عضو سابق کابینه جنگ رژیم اشغالگر که اخیرا استعفا داده، اعلام کرد: بهای جنگ گسترده با حزب‌ا… بسیار سنگین است و اسرائیل باید از چنین جنگی اجتناب کند. فرسودگی ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی، مقوله دیگری است که نمی‌توان به‌سادگی از کنار آن گذشت.

 در شرایطی که ارتش رژیم صهیونیستی در جنگ غزه کاملا خسته و فرسوده شده و شاهد فرار مکرر نظامیان این ارتش از جنگ هستیم، صهیونیست‌ها برای آماده‌سازی جهت یک جنگ طولانی در شمال فلسطین اشغالی به زمان و امکانات زیادی نیاز دارند و همان‌طور که محافل عبری اعتراف می‌کنند، در بازه زمانی کنونی و همچنین با توجه به این‌که آمریکا از هیچ‌گونه جنگ گسترده‌ای میان رژیم اشغالگر و لبنان حمایت نمی‌کند، امکان بازسازی ارتش اسرائیل وجود ندارد.

شکست پشت شکست
تکلیف ورود رژیم اشغالگر صهیونیستی به جنگ با لبنان مشخص است؛ تحمل شکست سنگین دیگری که مکمل شکست تل‌آویو در جنگ غزه خواهد بود. چالش‌هایی که ارتش اشغالگر در جبهه لبنان با آن مواجه خواهد شد، در مقایسه با غزه بسیار زیاد است. لیلاچ شوال، تحلیلگر نظامی رژیم صهیونیستی در این زمینه تاکید کرده که جنگ در شمال به‌طور کلی شبیه جنگ در غزه نخواهد بود.

 همه می‌دانند که جنگ با حزب‌ا… اصلا ساده نیست و اسرائیل باید بهای بسیار سنگینی در این جنگ بپردازد که تحمل آن دشوار است. نباید فراموش کرد که امکانات و تسلیحات مقاومت لبنان، به‌ویژه در حوزه موشکی و پهپادی اصلا قابل مقایسه با سال ۲۰۰۶ نیست، علاوه بر آن حزب‌ا… هنوز از قدرت اصلی خود و سلاح‌های دقیق و پیشرفته‌ای که دارد، رونمایی نکرده که همین عامل موجب می‌شود حزب‌ا… همچنان برگ برنده غافلگیری علیه اشغالگران را در دست داشته باشد.

منبع: جام جم

+

[widget id="tabnakweb_category-posts-6"]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn