با اسفناج چی میشه درست کرد؟ هشت غذا پیشنهادی سرآشپز
اختصاصی «تابناک با تو»؛ همزمان با فصل پاییز اسفناج به بازار میآید و در سبزیفروشیها خودنمایی میکند شاید از خودتون پرسیده باشید با «اسفناج چی درست کنم؟!»، علاوه بر سوپ و آش و بورانی، در این گزارش با چند غذای خاص که با اسفناج تهیه میشوند با شما همراه میشویم. (البته اسفناج برای بیماران کلیوی
اختصاصی «تابناک با تو»؛ همزمان با فصل پاییز اسفناج به بازار میآید و در سبزیفروشیها خودنمایی میکند شاید از خودتون پرسیده باشید با «اسفناج چی درست کنم؟!»، علاوه بر سوپ و آش و بورانی، در این گزارش با چند غذای خاص که با اسفناج تهیه میشوند با شما همراه میشویم. (البته اسفناج برای بیماران کلیوی مناسب نیست. اما برای دیابتیها و افرادی که از رژیم غذایی برای تناسب اندام استفاده میکنند، توصیه میشود.)
۱. اسفناج و روغنزیتون برای تناسب اندام
ـاسفناج: ۴ فنجان
– پیاز: یک عدد (خرد شده)
– روغن زیتون: سه قاشق غذاخوری
– نمک: یک قاشق چایخوری
– فلفل سیاه: به میزان دلخواه
– آبلیمو: یک قاشق چایخوری
روش تهیه
۱. در یک ماهیتابه بزرگ، روغن زیتون را روی حرارت متوسط گرم کنید.
۲. پیاز را اضافه کنید و ۳ تا ۵ دقیقه هم بزنید.
۳. اسفناج، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و ۵ دقیقه هم بزنید تا مواد نرم بشوند.
۴. اسفناج را در بشقاب بریزید و آب لیمو را اضافه کنید.
۲. برنج، اسفناج و نخود رژیمی
برنج: یک فنجان (خیسانده در آب گرم و صاف شده)
– پیاز: ۱ عدد (ریز خرد شده)
– اسفناج: ۲ فنجان (خرد شده)
– آب گرم: یک فنجان به علاوه یک چهارم فنجان
– نمک: یک قاشق چایخوری
– فلفل سیاه: نصف یک قاشق چایخوری
– نخود: نصف فنجان (کنسرو شده یا آبپز)
– روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
روش تهیه
۱. روغن را داغ کرده و پیازها را به مدت ۵ دقیقه تفت دهید تا نرم شوند.
اسفناج، نمک و فلفل را اضافه کنید و ۵ دقیقه هم بزنید.
۲. برنج، نخود و آب را اضافه کنید و اجازه دهید مخلوط بجوشد، سپس حرارت را کم کنید، در قابلمه را ببندید و بگذارید ۳۰ دقیقه بماند.
۳. برنج را در ظرف بریزید و داغ سرو کنید.
۳. اسفناج و گوشت چرخکرده
ـ روغن نباتی: دو قاشق غذاخوری
– پیاز: یک عدد (خرد شده)
– گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
– اسفناج: ۵۰۰ گرم (شسته و خرد شده)
– فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
– عصاره مرغ: بسته بندی شده (پودر)، به مقدار لازم
– آب داغ: دو عدد فنجان
– لیمو تازه: یک عدد (برای سرو)
روش تهیه
۱. روغن را در قابلمهای روی آتش بگذارید، سپس پیازهای خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید تا پیازها کمی طلایی شوند.
۲. گوشت چرخکرده را اضافه کنید و هم بزنید تا با پیازهای خرد شده مخلوط شود و بگذارید تا پخته شود و آب آن کشیده شود.
۳. شروع به اضافه کردن اسفناج خرد شده در حین هم زدن کنید.
۴. با فلفل سیاه و عصاره آب مرغ، مزهدار کنید سپس دو لیوان آب بریزید و در قابلمه را ببندید و بگذارید با اسفناج ها ۲۰ دقیقه بماند تا بپزد.
۵. اسفناج را با گوشت چرخ کرده در کنار برنج سفید فلفلی و لیمو سرو کنید.
۴. خوراک اسفناج و قارچ
قارچ: ۲ فنجان (تازه، خلال شده)
– روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
– قارچ: یک قوطی (شسته و آبکش شده)
– سیر: ۲ حبه (له شده)
– نمک: ۱ قاشق چایخوری
– اسفناج: ۴ فنجان (شسته شده و تقریباً خرد شده)
روش تهیه
۱. روغن را در ماهیتابهای پهن، روی حرارت متوسط گرم کنید، قارچهای تازه را اضافه کنید و ۵ دقیقه هم بزنید تا نرم شوند.
۲. قارچهای کنسرو شده را اضافه کنید و ۳ دقیقه به هم زدن ادامه دهید.
۴. سیر و نمک را اضافه کنید و کمی هم بزنید.
۴. اسفناج را اضافه کنید و حرارت را کم کنید و ۱۰ دقیقه هم بزنید تا مواد مخلوط و نرم شوند.
۵. آن را در ظرف بریزید، میتوانید آن را کنار استیک یا برنج داغ سرو کنید.
۵. مرغ با اسفناج و بروکلی
سینه مرغ: (۴۳ گرم / بدون استخوان، پخته یا کبابی)
– اسفناج: نصف فنجان (۱۵ گرم / بیبی اسفناج)
– کلم بروکلی: یک چهارم فنجان (۲۳ گرم / خرد شده و سرخ شده)
– مارچوبه: ۴ ساقه
– نخود: یک قاشق چایخوری (۱۵ گرم)
– روغن زیتون: ۳ قاشق چایخوری
– انار: ۱۰ گرم (دانه)
– دانه چیا: یک قاشق چایخوری
– سماق: یک قاشق چایخوری
– ارده: یک قاشق چایخوری (۱۵ گرم کره کنجد)
– آبلیمو: یک کمی
روش تهیه
۱. به سینه مرغ بعد از شستن آن، نمک و ادویه اضافه کنید و آن را به دو برش خیلی نازک تقسیم کنید و در روغن هم بزنید تا سرخ و برشته بشود.
۲. نخودها را در بشقاب بریزید و دور آن برگهای کوچک اسفناج و دانههای انار را اضافه کنید و روی آن ها کمی روغن زیتون بپاشید.
۳. کلم بروکلی را برش داده و با چوبهای مارچوبه داخل روغن بریزید و در ظرف سرو بچینید و سپس مرغ کبابی را در وسط بشقاب و روی نخود قرار دهید.
۴. روی ظرف را با ارده، سماق و دانه چیا به همراه کمی لیمو تزیین کنید، سپس دانه های انار را برای تزیین استفاده کنید.
۶. پورهسیبزمینی، اسفناج و پنیر
مواد لازم برای پوره سیب زمینی:
سیب زمینی: ۳ عدد (بزرگ / آب پز)
نمک: یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
کره: ۲ قاشق غذاخوری
شیر: نصف فنجان
– اسفناج: ۳ فنجان (درشت خرد شده)
– پنیر چدار: ۲ فنجان (رنده شده)
– پیاز: ۱ عدد (خلال شده)
– قارچ: ۲ فنجان (تازه و خرد شده)
– نمک: یک قاشق چایخوری
– فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
– روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
روش تهیه
۱. پوره سیبزمینی را که با شیر، فلفل سیاه، نمک و کره خوب له کردهاید در کف ظرف پیرکس که سطح آن را روغن مالیدهاید، پهن کنید.
۲. روغن زیتون را در ماهیتابه نچسب داغ کنید، پیاز را اضافه کنید و ۵ دقیقه هم بزنید تا نرم بشود.
۳. قارچ ها را اضافه کنید، ۱۰ دقیقه هم بزنید و نمک و فلفل سیاه بزنید.
۴. اسفناج را به قارچ های داخل ماهیتابه اضافه کنید و هم بزنید تا اسفناج نرم بشود.
۵. مخلوط اسفناج را روی سیب زمینی های داخل ظرف بریزید و صاف کنید، سپس پنیر رنده شده را روی آن بمالید.
۶. ظرف را به مدت ۲۵ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید تا طلایی رنگ شود و پنیر ذوب شود و داغ سرو کنید.
۷. سالاد تبوله اسفناج
اسفناج: یک فنجان (خرد شده)
جعفری: نصف فنجان (خرد شده)
رب انار: یک قاشق غذاخوری
پیاز: ۱ عدد (متوسط / ریز خرد شده)
گوجه فرنگی: ۱ عدد (به صورت مکعبی خرد شده)
– خیار: ۱ عدد (خرد شده مکعب های کوچک)
– روغن زیتون: یک چهارم پیمانه
– بلغور: نصف فنجان (خیسانده شده از قبل)
– لیمو: یک عدد
– نمک: به میزان دلخواه
– پودر فلفل سیاه: به میزان دلخواه
روش تهیه
بلغور را پس از حداقل ۳۰ دقیقه خیساندن از آب خارج کنید.
در یک کاسه شیشهای عمیق، پیازها را با نمک و فلفل سیاه مزه دار کرده و خوب هم بزنید.
خیار، گوجه فرنگی، اسفناج، جعفری و بلغور را اضافه کنید و مخلوط کنید.
آب لیمو، رب انار و روغن زیتون را اضافه کنید.
تبوله اسفناج را سرد سرو کنید.
۸. املت تند تخم مرغ با اسفناج
– روغن نباتی: ۲ قاشق غذاخوری
– نمک: به میزان دلخواه
– فلفل سیاه: به میزان دلخواه
– فلفل تند: به میزان دلخواه
– تخم مرغ: ۶ عدد
– شیر: یک قاشق غذاخوری
– برگ اسفناج: یک فنجان (خرد شده)
– پنیر موزارلا: یک سوم فنجان (رنده شده)
روش تهیه
در یک ماهیتابه نچسب، روغن را روی حرارت متوسط گرم کنید، سپس در ظرفی جداگانه تخم مرغها را بشکنید و با شیر مخلوط کنید، سپس برگهای اسفناج و پنیر را اضافه کنید و هم بزنید.
مخلوط املت را در تابه پخش کنید تا کف تابه را بپوشاند. املت را به مدت ۶ دقیقه بپزید و نمک و فلفل سیاه و فلفل تند سبز را به آن اضافه کنید.
املت را گرم سرو کنید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0