جزایر ۳ گانه برای توسعه چه نیاز دارند؟
جزایر سه گانه ایرانی در آبهای خلیج فارس بخشی از سرزمین مادری هستند که در موقعیت کم نظیری در خلیج فارس به عنوان یکی از آبراههای مهم جهان قرار گرفتهاند. این سه جزیره بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک که در مجموع وسعتی حدود ۳۰ کیلومتر مربع دارند، روزانه و سالانه شاهد عبور ۱۹ درصد
جزایر سه گانه ایرانی در آبهای خلیج فارس بخشی از سرزمین مادری هستند که در موقعیت کم نظیری در خلیج فارس به عنوان یکی از آبراههای مهم جهان قرار گرفتهاند.
این سه جزیره بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک که در مجموع وسعتی حدود ۳۰ کیلومتر مربع دارند، روزانه و سالانه شاهد عبور ۱۹ درصد انرژی مورد نیاز جهان هستند و اشراف ویژهای به واسطه مالکیت ایران بر این سه جزیره بر ترددهای بین المللی تانکرهای نفتی و گازی و کشتیهای کانتینری عبوری از تنگه هرمز وجود دارد.
سردار عظمایی: ۷ جزیره چشم خلیج فارس هستند
سردار علی عظمایی فرمانده منطقه پنجم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره شش جزیره بوموسی، تنب بزرگ، تنب کوچک، قشم، لارک و هنگام به خبرنگار فارس میگوید: این هفت جزیره چشم خلیج فارس هستند و هرگونه عبور و مرور در خلیج فارس به عنوان یکی از مهمترین آبراههای جهان از این مسیر و از میان این ۷ جزیره ایرانی صورت میگیرد و در حقیقت ۱۹ درصد اقتصاد و انرژی مرتبط با نفت و گاز جهان از این رهگذر عبور میکند.
چرا دشمنان به این سه جزیره چشم طمع دارند
در سالهای اخیر به گفته مهران عمایی کارشناس سیاسی، اهمیت جزایر سه گانه بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و از طرفی انگلیس و آمریکا برای فشار آوردن به ایران در عرصه بینالملل دست به تحریک اعراب حاشیه جنوبی خلیج فارس برای طرح ادعاهای واهی به منظور رسیدن به مطامع خاصی هستند که امنیت منطقهای را هدف گرفته است.
برای توسعه جزایر خلیج فارس چه نیازهایی لازم است؟
اهالی بوموسی نیازهای مختلفی دارند که در راس همه آنها موضوع حمل و نقل و تردد آنان به سرزمین اصلی است.
بهداشت و درمان در بوموسی اگر چه با بیمارستان پارس تا حدود زیادی جبران شده، اما دوری از مرکز استان سبب برخی مشکلات در مسیر درمان مردم نیز شده است.
برای انتقال فوری بیماران بدحال از بوموسی به بندرعباس نیز بالگرد ویژه امداد و نجات اورژانس هوایی هرمزگان پای کار است و به تازگی کار ساخت آمبولانس دریایی نیز در ایزوایکو پایان یافته است تا بیماران در شب بتوانند به موقع و سریع به بیمارستان در مرکز استان منتقل شوند.
اصل موضوع آن است که به گفته مهدی دوستی استاندار هرمزگان برای تقویت جزایر خلیج فارس باید سرمایهگذاریهای ملی را در آنها تقویت و امکان مشارکت همه مردم ایران در توسعه این جزایر را فراهم آورد. در حقیقت جزایر بوموسی و تنب کوچک و بزرگ باید جزایری متعلق به ۸۵ میلیون ایرانی باشد.
دو وعده راهگشای وزیر راه و شهرسازی
فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی کشورمان که به تازگی به جزیره بوموسی سفر کرده دو راهکار را برای توسعه بوموسی و مطرح و بر ضرورت انجام آن تاکید کرد. ابتدا اینکه مشکل حمل و نقل هوایی به جزیره بوموسی را ظرف دو هفته پیگیری خواهد کرد تا مردم این جزیره بتوانند راحتتر به آن سفر کنند و از طرف دیگر وی با همکاری نیروی دریایی سپاه کلنگ ساخت ۱۱۰ واحد مسکونی طرح نهضت مسکن ملی را به زمین زد تا با خانهدار شدن شماری از هموطنانمان در این جزیره عملاً زمینه تثبیت آنها نیز فراهم خواهد شد.
حمل و نقل و مسکن دو کلید راهگشا برای توسعه جزایر استان است و این دو مهم باید به طور جدی پیگیری شود. دو اولویتی که سردار تنگسیری نیز بر اهمیت توجه به آن از سوی دولت تاکید شده است.
بوموسی بارانداز توسعه شیلاتی
سازمان بنادر و دریانوردی در ۳ سال اخیر مقداری بنادر و ظرفیتهای دریایی جزیره کیش را توسعه داده و بنادر این جزیره را در زمینه توسعه شیلاتی مهیا ساخته و ساختمان مرجع دریایی جزیره را نیز کامل کرده تا ناوبری و هدایت کشتیهای عبوری با کیفیت مناسب تری فراهمشود.
امنیت فراگیر بوموسی نیز که مرهون حضور سپاه در این جزیره است بر سراسر خلیج فارس سایه افکنده و عبور و مرور جهانی تجارت را در این منطقه تضمین کرده است.
توجه دادن اقتصاد ملی به موضوع اقتصاد دریا محور نیز که در سالهای اخیر بیش از گذشته مطرح میشود میتواند با مرکزیت بوموسی پیگیری شده و بسیاری از برنامههای اقتصادی مرتبط با این بخش در جزیره بوموسی اجرایی شود به به طوری که این جزیره پلتفرم اقتصاد دریا محور ایران برای ظهور و بروز در عرصههای جهانی باشد.
فرهنگ بوموسی توجه ملی نیاز دارد
در هفتههای اخیر با حضور وزیر ورزش و جوانان و نیز وزیر میراث فرهنگی و گردشگری ویژه برنامههایی متناسب با توسعه ورزش و استعدادیابی جوانان در این جزیره به اجرا درآمد که شامل مسابقات چند جانبهای و … بود.
همچنین برنامه محفل نیز در بوموسی با حضور پر شور مردم ضبط و پخش شد که همگی نشانه درک اهمیت پرداختن به جزایر سه گانه و صدالبته ضرورت تداوم آن را یادآور میسازد.
پرهیز از تمرکز گرایی و توجه به مناطق مختلف کشور و تلاش برای بروز یافتن استعدادهای هر منطقه میتواند ایران را پویندهتر و بالندهتر سازد.
منبع: فارس
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰