کد خبر : 131437
تاریخ انتشار : شنبه 9 نوامبر 2024 - 5:21
0 بازدید

لزوم ارتقای سیستم تولید و کیفیت برای توسعه صادرات به بریکس

لزوم ارتقای سیستم تولید و کیفیت برای توسعه صادرات به بریکس

«مجیدرضا حریری» درباره توسعه روابط تجاری ایران با کشورهای عضو بریکس، اظهار داشت: ارتقای سیستم تولید باید مبتنی بر کیفیت کالا و رقابت قیمتی باشد تا قابلیت عرضه جهانی داشته باشد. وی با بیان اینکه تجارت جاده ۲ طرفه است، گفت: باید رابطه هماهنگی بین کشورهای عضو بریکس ایجاد شود تا از روابط متقابل کسب سود

«مجیدرضا حریری» درباره توسعه روابط تجاری ایران با کشورهای عضو بریکس، اظهار داشت: ارتقای سیستم تولید باید مبتنی بر کیفیت کالا و رقابت قیمتی باشد تا قابلیت عرضه جهانی داشته باشد.

وی با بیان اینکه تجارت جاده ۲ طرفه است، گفت: باید رابطه هماهنگی بین کشورهای عضو بریکس ایجاد شود تا از روابط متقابل کسب سود کنند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین ادامه داد: موضوع بریکس و اقتصادهای نوظهورئتوسط کشورهایی که اقتصاد آنها در قرن ۲۱ رشد کرده، بنیانگذاری شده است تا تبدیل به قدرت های اقتصادی شود.

وی با بیان اینکه هر کشوری باید به مقدار منابع و استعدادها سهمی در اقتصاد جهانی داشته باشد، گفت: نظمی که مدنظر دنیاست یک نظم چندقطبی و گروهی است و مانند سابق بحث اقتصاد تک قطبی و دو قطبی نیست.

حریری اضافه کرد: بر این اساس، اعلام شده است که هر کشور باید به مقدار منابع و استعداد مردمان خود از آینده اقتصاد بهره برداری کند؛ از این رو نظام دوقطبی و تک قطبی بهم خواهد خورد.

وی با اشاره به طراحی و رونمایی از پلتفرم «بریکس پی» گفت: این «ارز واحد» و کارت های بانکی بریکس برای کشورهای عضو این اتحاد، مزایایی چون دلارزدایی، تسهیل تجارت و کاهش تأثیر تحریم‌های غرب را به همراه خواهد داشت.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین بیان داشت: گروه اعضای بریکس اکنون در تلاش برای ایجاد بانک و پول واحد هستند، همچنین در بین این کشورها بحث روابط گمرکی آزاد، کارت های اعتباری و سایر موارد در حال انجام است، مانند کارت های اعتباری و بریکس پی که عملیاتی شده است.

توسعه روابط تجاری و اقتصادی کشورهای عضو بریکس

وی بر توسعه روابط تجاری و اقتصادی کشورهای عضو بریکس تاکید کرد و گفت: زمانی که «بریکس پلاس» طراحی شد چهار کشور به آن اضافه شدند، اکنون ۲۹ کشور در حال مذاکره هستند تا به آن اضافه شوند و به دنبال فضای اقتصادی و فرصت از مزایای این نوع اقتصاد هستند.

حریری عنوان کرد: بریکس فرصتی است تا کشورهای عضو، بازارهای تجارت را به روی یکدیگر باز کنند و از ظرفیت اقتصادی یکدیگر بهره مند شوند. از این رو نباید انتظار داشت که امروز و فردا به نتایج بریکس دست پیدا کنیم؛ همانگونه که سه دهه طول کشید تا اتحادیه اروپا بتواند به یک اقتصاد واحد و بدون مرز دست یابد.

وی با بیان اینکه در آینده بریکس تحول اقتصادی در دنیا ایجاد می کند، اما نیاز به زمان دارد گفت: هماهنگی بین چندین کشور که از لحاظ سیاسی و اقتصادی در شرایط یکسانی قرار ندارند، نیاز به یک کار میان مدت و بلند مدت دارد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین تاکید کرد: عضویت در این گروه به طور قطع برای ما فرصت های جدیدی را تعریف می کند و این به ما بستگی دارد که چگونه از این فرصت ها استفاده کنیم، چرا که کشورها با عضویت در گروه های اقتصادی با همفکری و هم افزایی بیشترین استفاده را از فرصت های اقتصادی خواهند برد.

وی خاطرنشان کرد: کشورهایی که عضو بریکس هستند از نظر سیاسی در شرایط یکنواخت نیستند؛ به طور مثال تضادهایی میان هند، چین، روسیه، ایران و امارات وجود دارد که این روابط بر روی هم پیمانی اقتصادی نیز تاثیرگذار خواهد بود.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان ایکه ایران باید از فرصت بازارهای تجاری بریکس استفاده کند، گفت: باید بریکس را خوب مطالعه و برنامه ریزی کنیم و در فرصت های کوتاه بیشترین بهره را ببریم و خود را به عنوان عضو فعال جا بیندازیم.

وی ابراز داشت: ایران اکنون در دنیا عرضه کننده نفت و محصولات بر پایه نفت، معدن و محصولات معدنی است که این ۲ مورد در تجارت ما ۹۰ درصد نقش دارند؛ این ترکیب به ما اجازه مانور دادن بر روی سایر محصولات را نمی دهد.

حریری با تاکید بر تجارت غیرنفتی گفت: باید در حوزه تولید تغییرات اساسی بدهیم، به سمتی برویم که از منظر قیمتی یا کیفیتی در دنیا بتوانیم رقابت کنیم؛ به عنوان مثال پسته ایران از منظر کیفیتی با کل دنیا رقابت می کند، بعضی کشورها با تولید کالا، بعضی دیگر با کیفیت یکسان اما قیمت پایین سهم قابل توجهی در صادرات دارند.

وی ادامه داد: اکنون به خاطر تعرفه های بالا و ممنوعیت ها بسیاری از کالاها به بازارهای داخلی ما وارد نمی شود چرا که مرزها را به روی تولیدات دیگر بسته ایم. با اینکه می توانستیم با رفع ممنوعیت ها، زمینه رقابت تولید کننده داخلی را با خارجی افزایش و به کیفی سازی محصولات کمک کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان اینکه باید ۲۰ قلم کالای مزیت دار اقتصادی را شناسایی کنیم، گفت: اگر قرار است در دنیا و بریکس نقش اصلی ایفا کنیم، باید از تامین کننده انرژی و مواد خام فاصله بگیریم و به سمت کالاها با ارزش افزوده بالا حرکت کنیم.

وی عنوان کرد: باید ۲۰ قلم کالایی که قابلیت صادرات با کیفیت بالا و قیمت مناسب دارند را شناسایی و بر روی این کالاها کار کنیم تا با قدرت بیشتری در بازارهای جهانی ورود کنند.

 

 





منبع:+

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.