مخالفت نمایندگان با کلیات طرح برگزاری همزمان انتخابات میان دورهای مجلس و انتخابات شوراها
نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۲۷ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی با گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح دو فوریتی الحاق یک تبصره به ماده ۳۲ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی با ۱۱۵ رأی موافق، ۱۲۹ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۵۹ نماینده حاضر در جلسه مخالفت
نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۲۷ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی با گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح دو فوریتی الحاق یک تبصره به ماده ۳۲ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی با ۱۱۵ رأی موافق، ۱۲۹ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۵۹ نماینده حاضر در جلسه مخالفت کردند.
ولی الله بیاتی سخنگوی کمیسیون شوراها در گزارش کمیسیون برای این طرح عنوان کرد: طبق این گزارش یک ماده واحده به تبصره ۸ انتخابات مجلس شورای اسلامی الحاق می شود که در انتخابات میان دوره ای زمان استعفا و پیش ثبت نام که در ماده ۵۴ این قانون آمده مورد توجه قرار بگیرد، این قانون از زمان تصویب لازم الاجراء است.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در ماده ۳۲ قانون انتخابات در خصوص استعفا نمایندگان توضیح ارائه شده همچنین در ماده ۵۴ شروع فرایند انتخابات توسط وزارت کشور تشریح شده است. در حال حاضر ۴ حوزه انتخابیه تبریز، انزلی، بستان آباد، نقده و اشنویه از داشتن نماینده در مجلس شورای اسلامی محروم هستند، همزمان با انتخابات شوراها باید انتخابات این ۴ حوزه انتخابیه انجام پذیرد.
وی در ادامه تاکید کرد: در حال حاضر فرآیند انتخابات ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ زمان پیش ثبت نام ها محسوب می شود، طبق قانون فعلی ۶ ماه قبل از این تاریخ باید استعفا صورت می گرفت، در این طرح دو فوریتی آمده آنچه که ما تصمیم گرفته ایم زمان پیش ثبت نام از تاریخ ۷ آذر ۱۴۰۳ شروع می شود و تا ۱۳ آذرماه ۱۴۰۳ پایان می یابد. رعایت احکام این ماده واحده تا پایان پیش ثبت نام ها باید انجام می پذیرفت. در حال حاضر از این تاریخ عقب هستیم از نمایندگان درخواست داریم در خصوص کلیات این طرح موافقت نمایند.
محمد قسیم عثمانی در مخالفت با طرح دو فوریتی الحاق یک تبصره به ماده ۳۲ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت: این قانون برای تعداد محدودی تصویب شده، در حال حاضر ۴ حوزه انتخابیه هستند که از داشتن نماینده در مجلس محروم می باشند، قانون باید فراگیر باشد نباید فقط برای ۴ حوزه انتخابیه و ۲۰ نفر تصویب شود. مخالف تغییر این قانون هستیم.
سید محمد پاک مهر نماینده مردم بجنورد، جاجرم و سملقان در مجلس شورای اسلامی در موافقت طرح یاد شده اظهار داشت: همانگونه که کمیسیون اشاره کردند مردم ۴ حوزه انتخابیه بدون نماینده دچار مشکل می شوند؛ مردمی که دل بسته اند به وکلای خود برای حل مشکلاتشان در مجلس حضور داشته باشند ناعادلانه است تا از این موضوع بی بهره باشند، در مجلس اگر یک تبصره به این مسئله اضافه کنیم شرایط برای این حوزه ها فراهم می شود، حق این مردم است که از داشتن نماینده محروم نباشند.
علی بابایی کارنامی نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی در مخالفت طرح مورد بررسی تاکید کرد: در چنین شرایطی باید به نخبگان کشور فرصت بدهیم، افرادی که علاقمند هستند در مجلس حضور داشته باشند، نباید قوانین برای گروه خاصی اصلاح شود، این گروه نیز باید در تصمیمات کشوری نقش داشته باشند، اراده ملت باید حاکم باشد، قانون دائمی را نباید به نفع گروهی خاص تغییر دهیم. باید دست به اصلاحاتی بزنیم که به نفع مردم است بنده با اصل این ماده مخالف هستم، همه مسئولان وظیفه خدمت کردن را دارند، در نظر بگیریم که قدرت زیربنای خدمت است. شرایط را برای حضور نخبگان فراهم کنیم.
حسنعلی محمدی نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی در موافقت طرح دو فوریتی الحاق یک تبصره به ماده ۳۲ قانون انتخابات مجلس اظهار داشت: ما در حال حاضر ۴ نفر از نمایندگان مجلس را که در حوزه انتخابیه خود استعفا داده اند به دولت ارسال کرده ایم و تا ۴ سال آینده مردم این شهرها بدون نماینده خواهند بود، انتخابات بعدی ۴ سال بعدی شکل می گیرند. ماده ۳۲ می گوید افرادی که از سمت خود استعفا داده اند این افراد قبل از ۶ ماه طبق قانون غیر ممکن بود که استعفای آن ها پذیرفته شود، در حال حاضر ۱۱۰ روز به انتخابات بعدی باقیمانده است براساس ماده ۵۴ می توان این انتخابات را انجام داد، امیدواریم نمایندگان با این طرح موافقت کنند.
مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی در مخالفت طرح مورد بررسی تصریح کرد: در ماده ۳۲ آمده افرادی که قصد حضور در حوزه انتخابیه را دارند باید ۶ ماه قبل استعفا می دادند، تبصره ۸ به ماده ۵۴ اضافه شده افرادی که قصد حضور در انتخابات را دارند باید ثبت نام کنند. بنده از نماینده وزارت کشور جویا شدم، ثبت نام ۷۰ روزه است اما نکته ای که اینجاست در خصوص مسئله استعفا نمایندگان بوده که باید اصلاح شود، این مسئله برای عده خاصی نباید تنظیم شود.
علیرضا سلیمی در مخالفت این طرح گفت: موضوع کاملا آشکار و واضح است، در ماده ۳۲ عنوان شده افرادی که نمی توانند کاندیدا شوند نباید در زمان ثبت نام اقدام نمایند و همچنین افرادی که شرایط ثبت نام دارند می توانند به راحتی حضور پیدا کنند، در انتخابات مجلس فرآیندی انتخاب شده براساس ماده ۵۴ فرایند انتخابات در وزارت کشور تعیین گردیده است، در حال حاضر انتخابات میان دوره ای داریم که باید مورد توجه قرار بگیرد. ایرادات مطرح شده همه در جزئیات آورده شده است در حال حاضر ما باید به کلیات رأی بدهیم، اجازه دهید پیشنهادی در جزئیات مطرح شود و به کلیات آن رأی دهید.
محمد صالح جوکار نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی در توضیح این طرح عنوان کرد: نمایندگان محترم باید به این مسئله توجه کنند ۴ حوزه انتخابیه ما به دلیل این که نماینده ندارند باید فرصتی به آن ها داده شود، طبق قانون باید ۶ ماه قبل از انتخابات مجلس استعفا می دادند، در حال حاضر زمان را از دست داده ایم، طبق فرآیندی که وزارت کشور تنظیم کرده از ۷ آذر تا ۱۳ آذر زمان پیش ثبت نام بوده است. این طرح با نظر شورای نگهبان و وزارت کشور تنظیم و در صحن کمیسیون رأی آورده، دو فوریتی آن در هفته گذشته نیز در صحن علنی رأی آورده است. مردم این ۴ حوزه انتخابیه چه گناهی دارند که نماینده ای ندارند.
منبع: خانه ملت
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰