کد خبر : 10064
تاریخ انتشار : سه شنبه ۵ تیر ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۵

آخرین مناظره انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ برگزار شد

آخرین مناظره انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ برگزار شد

آخرین مناظره انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ با موضوع «کارآمدسازی دولت» با حضور آقایان محمدباقر قالیباف، مسعود پزشکیان، علیرضا زاکانی، مصطفی پورمحمدی، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی و سعید جلیلی برگزار شد. سوال اول مناظره نامزدهای ریاست‌جمهوری -اگر شما به ریاست جمهوری برسید اولین اقدامتان چیست و در چه مدت به نتیجه خواهد رسید؟ قاضی‌زاده هاشمی: دیوار سخت سربازی

آخرین مناظره انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ با موضوع «کارآمدسازی دولت» با حضور آقایان محمدباقر قالیباف، مسعود پزشکیان، علیرضا زاکانی، مصطفی پورمحمدی، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی و سعید جلیلی برگزار شد.


سوال اول مناظره نامزدهای ریاست‌جمهوری

-اگر شما به ریاست جمهوری برسید اولین اقدامتان چیست و در چه مدت به نتیجه خواهد رسید؟


قاضی‌زاده هاشمی: دیوار سخت سربازی را با طرح فروش خدمت برمی‌دارم

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در پاسخ به سوال اول مناظره گفت: در مواجه با هر بیماری اول باید درد را تسکین داد و بعد مشکلات را ریشه‌ای حل کرد. درخصوص مشکلات اقتصادی نیز به همین منوال است. اقدامات اجرایی فوری برای تامین رقاه خانواده‌های ایرانی داریم. نمی‌گذارم حقوق شما از تورم جا بماند. در روز‌های ابتدای دولت لایحه اصلاح حقوق کارمندان را با نرخ تورم دنبال می‌کنم.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی را اجرایی می‌کنم. با حل مسائل اقتصادی راه را برای ازدواج بیش از ۱۱ میلیون جوان ایرانی باز خواهم کرد. سهم خانواده‌ها از انرژی را به خودشان می‌دهم. اجازه نمی‌دهم آبان ۹۸ دوباره اتفاق بیافتد. راه شهید رئیسی را در جهت نهضت مسکن‌سازی و ساخت ۲.۵ میلیون ادامه می‌دهم.

او ادامه داد:  مقابل مافیای خودرو می‌ایستم  و خودر‌وهای برقی را به کشور وارد می‌کنم. دیوار سخت سربازی را از سر جوانان با طرح فروش خدمت اجباری برمی‌دارم. افزایش حقوق سربازی در دولت شهید رئیسی راه خوبی را برای حل مشکل جوانان کشورمان ایجاد کرد.

زاکانی: اولین گام من پرداخت یارانه طلایی است

علیرضا زاکانی نیز گفت: مردم عزیز میثاق من با شما قانون اساسی است و همه بسته‌هایی که مطرح کردم حق شماست و در قانون اساسی به آن تاکید شده، اما متاسفانه تا امروز زمین مانده است. مردم ولی نعمت ما هستند. من توزیع عادلانه همه امکانات کشور به صحنه آمدم. من نماینده شما برای اعطای حق طبیعی‌تان هستم.

 

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: اولین گام من پرداخت یارانه طلایی است و یارانه انرژی را بین همه مردم ایران تقسیم می‌کنم. ۲۰ میلیون تومان در سال به افراد می‌دهم و بنزین را از ۳ هزار تومان به ۱۵۰۰ تومان بازمی‌گردانم. 

 

او ادامه داد: بساط قاچاق و ناترازی انرژی برچیده خواهد شد، علاوه بر این عموم مردم، ثروتمند خواهند شد. کسانی که بیشتر مصرف می‌کنند باید از سایرین بخرند. این طرح از روز اول مشکل را حل می‌کند.

 

زاکانی اظهار کرد:گام دوم من مسکن است. بار مردم را می‌شود بر عهده خودشان گذاشت. بسته بعد درباره سلامت است. هیچکس غیر از درد بیماری نباید درد بی پولی بکشد. متصدیان علم سلامت در کشور به شدت از این بسته حمایت می‌کنند. بسته بعدی من تامین امنیتی غذایی است. کسی نباید گرسنه باشد؛ تجربه ما در شهرداری تهران این را نشان می‌دهد.

 

جلیلی: روستاهای ما عین فرصت هستند 

سعید جلیلی در ادامه مناظره انتخابات ریاست‌جمهوری بیان کرد: روستا‌های ما می‌توانند سلول جهش کشور باشند. من بسیاری از روستا‌ها را دیدم که چگونه توانستند موفق شوند. یکی از کشور‌هایی که قطب اقتصادی دنیا بوده در ابتدا ۱۳ و نیم میلیارد صادرات داشته، بعد چندین برابر شده است. 

 

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: یکی از اشکالات در سطح کلان این است که ۲۷ درصد تولید ناخالص از روستاها است، اما تسهیلاتی که به اینها می‌دهیم ۶ درصد است و بودجه کل ۴ درصد است که باید ارتقا یابد.

 

وی ادامه داد:کشاورز برای بازاریابی نباید مشکل داشته است. در ارومیه ۱ میلیون تن سیب تولید می‌شود که این یک فرصت است، نه اینکه روستایی عذا بگیرد که محصولاتش را چگونه بفروشد! باید فرصت برای روستا ایجاد شود که بتواند وام دریافت کند.

 

جلیلی اضافه کرد: اگر ما این بحث اطمینان دولت به کشاورز را ترمیم کنیم و در تیرماه اعلام شود قیمت عادلانه چقدر است. کشاورز می‌تواند برای محصول خود برنامه‌ریزی کند. کشاورز نباید همزمان شاهد واردات کالا شود. اولویت باید محصول داخلی باشد. باید جشن اتمام آبرسانی با تانکر را در این دولت شکل دهیم.

پورمحمدی: ظرف یک سال، تراز کامل مثبت را به بورس باز می‌گردانیم

حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی هم در ادامه مناظره پنجم اظهار کرد: نموداری را دوستان صدا و سیما به ما ارائه دادند و از مردم نظرسنجی کردند که مهمترین مشکل چیست؟ ۷۳ درصد گفته‌اند اقتصاد؛ این نکته‌ مهمی است.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: ما باید روی رشد اقتصاد برنامه داشته باشیم. زیرساخت رشد اقتصاد تولید است. در دولت سیزدهم بورس قفل شد. اکنون زیر ۲۰۰ هزار نفر فعال بورس داریم. ویژگی‌‌های اصلی بازار بورس، عدم دخالت دولت و شفافیت و رقابت هستند.

او ادامه داد: در شورای بورس افرادی هستند که مسئولیتشان تعارض منافع دارد. مردم درگیر بورس هستند. اگر ادعا کنیم که اقتصاد درست است و مشکلی وجود ندارد غلط است. چند راهکار اصلی داریم. یک ثبات متغیر‌ها است. بعدی از بین بردن تعارض منافع و کاهش اختلاف ارز نیمایی است که رانت گسترده‌ای را ایجاد کرده است.

حجت‌الاسلام و المسلمین پورمحمدی بیان کرد: ما وظیفه داریم موانع تولید را برطرف کنیم. مردم اگر می‌خواهید وضعیت اقتصاد را ببینید به بورس مراجعه کنید. تلاش من در دولت، بورس شفاف و گزارش با برنامه است. فکر می‌کنم ظرف یک سال تراز کامل مثبت را به بازار سرمایه و بورس باز می‌گردانیم.

قالیباف: مردم درگیر اجاره‌نشینی و معیشت هستند

محمدباقر قالیباف هم در ادامه برنامه گفت: نباید در نقشه دشمن باشیم، چون دشمنان به دنبال پریشان کردن مردم هستند و ما نباید مردم را پریشان‌تر کنیم. آنها نمی‌خواهند افقی روشن در ذهن مردم ما ساخته شود. ما با حرکت و بیانات و نوع رفتار خود به این موضوع توجه کنیم و نقشه دشمن را تکمیل نکنیم و وظیفه درست خود را انجام دهیم. 

او افزود: مردم دغدغه کرایه خانه دارند و پس از پایان مهلت اجاره در کجا خانه پیدا کنند. ما باید آرامش ایجاد کنیم. من معلم اخلاق نیستم و نباید تنش درست کنیم، بلکه باید گشایش درست کنیم. اگر باهم دعوا کنیم برای حل مشکلات مردم باشد. هفته آینده هرکس انتخاب شود باید برای حقوق و کسری بودجه و قیمت ارز تصمیم بگیرد و این موضوعات قدرت مدیریت می‌خواهد.

نامزد انتخابات ادامه داد: اگر بحث از کرسنت و چای دبش کردیم ریشه آن در ناکارآمدی است. در سه ماه گذشته مصوبه قانونی برای پرداخت بازنشستگان را ندادیم، لذا نیاز به همکاری و وحدت داریم.

قالیباف بیان کرد: هرگونه تلاش و فعالیت و هرگونه هم افزایی برای حل مشکل مردم را باید دنبال کنیم. اگر گرفتار تنش‌ها و بگومگو‌های گذشته شدیم، اگر به حال مردم چاره اندیشی نکنیم، به وظیفه ایرانی و اسلامی خود عمل نکردیم. 

پزشکیان: وعده‌های بی‌پشتوانه نمی‌دهم

مسعود پزشکیان هم گفت: اگر از مردم بپرسیم که چه مشکلی را باید رئیس جمهور حل کند اکثریت قاطع مردم به مسائل اقتصادی اشاره می‌کنند، چون تورم، عدم تناسب دخل و خرج، بیکاری، بی‌ثباتی سیاست‌ها وجود دارد. سوال است که چرا این مسئله‌ها حل نمی‌شوند؟ وجود مسئله در همه جوامع طبیعی است، آنچه طبیعی نیست حل نشدن مسئله‌ها و باقیماندن آنها برای مدت طولانی است

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: من به شما می‌گویم چرا این مسئله حل نشده و نخواهد شد؛ شکاف‌های عمیق داخل ساختار سیاسی و نیز شکاف میان مردم و دولت اینها مهم‌ترین موانع تصمیم گیری است مصالح مردم قربانی درک‌های متفاوت از منافع ملی‌ است، با نزاع‌ها و شکاف‌ها نمی‌شود برای تورم نظام، چند نرخی شدن ارز، قیمت‌گذاری حامل‌های انرژی، مسئله آب و تحریم‌ها راحل پیدا کرد.

او اظهار کرد: من می‌خواهم الگویی از سیاست ورزی و اخلاق سیاسی معطوف به توافق سازی را سرلوحه کار خود قرار دهم. من از رویکرد زورمدارانه و تحقیر و توهین می‌پرهیزم، این شیوه زندگی من است. من ارزش‌های دینی و اجتماعی خودم را دارم، ولی معتقدم در هیچ زمینه‌ای نمی‌توان دیگران را نادیده گرفت و تحقیر کرد و یا توهین نمود. 

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: من وعده‌های بی پشتوانه نمی‌دهم، چون برای مردم احترام قائل هستم. ممکن نیست برای کسب رای یا خوشایند صاحبان قدرت و ثروت مردم را فریب دهم. اگر موفق نشدم عذرخواهی خواهم کرد. اطمینان دارم فقط با راستگویی خودم و همه ارکان دولت، اعتماد شما را جلب می‌کنم و این سرمایه عظیم ما در مسیر ساختن ایران خواهد شد

پزشکیان اضافه کرد: من در عمرم از رانت‌ها بهره نبردم. به آزادی رسانه‌ها و شفافیت باور دارم. من معتقد به توسعه هستم. هرگز نخواهم گفت این بزرگترین رذیلت اخلاقی و ویروس کشنده است که مثل اپیدمی به جان سیاست ایران افتاده است.

قاضی‌زاده هاشمی: قائم‌مقام ستاد پزشکیان عامل اصلی فیلترینگ است

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در بخش بعدی مناظره اظهار کرد: اجازه نخواهیم داد شرایط اقتصادی کشور، تفریح و گردش را از سبد خانوار ایرانی حذف کند. تفریح حق همه خانواده‌های ایرانی است. کارت خانواده ایرانی یا همان فرهنگ کارت را با اعتبار سالانه مشخص در اختیار تمام خانواده‌های ایرانی قرار می‌دهیم تا از محصولات فرهنگی مانند سینما، تئاتر، کتاب، خدمات سفر، اسباب بازی، موزه و ورزش استفاده کنند.

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: سال‌ها پروژه‌های عمرانی روی زمین مانده بود که با همت دولت سیزدهم جان دوباره گرفت و اجازه نخواهیم داد این پروژه‌ها دوباره به سرنوشت قبل دچار شوند. توسعه اینترنت و تغییر مبنای فیلترینگ اینترنت با کیفیت پرسرعت و امن تعهد ما نسبت به مردم است. پرده از دعوای دروغین فیلترینگ و مخالفت با فیلتر فضای مجازی نیز بردارم؛ مردم عزیز ایران امروز با وجود این بازار مکاره فیلترشکن فروشی اساساً چیزی به اسم فیلترینگ وجود ندارد.

او افزود: قائم مقام ستاد جناب آقای پزشکیان فرمانده قرارگاه شات دان کل اینترنت جهانی و فیلترینگ تلگرام در آبان ۹۸ بود. شش دانگ سیاه‌ترین کارنامه سلاخی اینترنت آزاد به نام دولت آقای روحانی ثبت شده و بدبختانه تمام عوامل پروژه ستیز با آزادی‌های شهروندی در راس ستاد آقای پزشکیان هستند. 

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: روزی که بحث حجاب در مناظره فرهنگی مطرح شد می‌خواستم فریاد بزنم که به خدا این ملت مسلمانند، به خدا این دختر‌ها بچه‌های خودمان هستند. من معتقدم دختران و زنان ما حتی آنهایی که حجابشان کمی متفاوت است درد‌های شنیدنی بسیاری دارند. درد اینها، درد خیانت کسانی است که با وعده‌های دروغین رای شأن را ربودند.

زاکانی: باید به داد اجاره‌نشین‌ها رسید

علیرضا زاکانی بیان کرد: مردم این کشور متعلق به شماست و سالار و آقای ما هستید. یارانه طلایی را از همان ماه اول انجام می‌دهیم. باید به داد اجاره‌نشین‌ها رسید. در سال اول بسته اجاره نشین‌ها را ارائه می‌کنیم. هم با دادن زمین و هم با بافت‌های فرسوده می‌شود مشکل مسکن را حل کرد. در حوزه سلامت بسته ما می‌تواند کمک حال باشد.

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: در حوزه معیشت می‌توانیم خرید قراردادی از کشاورز و دامدار داشته باشیم. در دولت رئیسی موافقت شد و برای کل کشور شهرداری‌ها میتوانند کالا را به مردم تحویل دهند. در حوزه اشتغال بازنشستگان عزیز بدانند در سال اول همسان سازی را اجرا می‌کنیم.

وی ادامه داد:کارگران را شریک کارخانه‌ها می‌کنیم تا با کوچک سازی دولت، کارگران صاحب کار باشند. درآمد مکفی نیرو‌های شرکتی را در سال اول انجام می‌دهیم و اشتغال موضوع جدی است. در حوزه وام مسکن خدماتی را ایجاد می‌کنیم و در کنار آن برای بچه آوری خدمات ویژه داریم. زیرساخت شهرزاد برای کل کشور قابل تعمیم است.

زاکانی گفت: سرفصل بعدی ناظر به توسعه تعلیم و تربیت است و بر آموزش و پرورش تاکید داریم. صیانت از آزادی و حریم خصوصی شما و ایجاد زمینه برای دسترسی به اینترنت آزاد و اشتغال در دستورکار ماست.

جلیلی: بخش عمده‌ای از جامعه ما توسط برخی رسانه‌ها و جریانات سیاسی سانسور می‌شوند

سعید جلیلی هم متذکر شد: برخی جریان‌ها صحبت از حقوق زن می‌کنند، اما زنان روستایی و زنان خانه‌دار و زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست را سانسور می‌کنند. یکی از موضوعات مهم، امنیت شغلی است.

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: کارگر شما که دارد به تولید شما کمک میکند و زیربنای تولید است باید امنیت شغلی داشته باشد. حتی فراتر از این، باید او خود را در سود آن شرکت و کارآیی آن شرکت سهیم بداند. ۲۶ درصد جمعیت ما روستاست، اما سهم مناسبی از تسهیلات ندارند.

او ادامه داد: ۵۰ درصد از مدال آفرینان روستایی هستند. اگر برنامه درست برای استعداد یابی در روستا‌ها شوند گام مهمی برای جهش کشور می‌شود. یکی از مسائل مهم امنیت شغلی کارگران است. هزاران میلیارد تومان از درآمد‌های کارگران به شرکت‌های واسطه‌ای پرداخت می‌شود.

جلیلی بیان کرد: در عصری که ما فناور‌های بسیاری داریم میتوان این واسطه‌ها را کم کرد. در بودجه امسال سهم شرکت‌های دولتی ۵۸ درصد بودجه است، درحالی که بودجه دولت ۲۷۰۰ همت است. اگر فرآیند خرید محصولات کشاورزی را احیا کنیم، بخشی از این مشکلات حل خواهد شد.

پورمحمدی: با ساختار معیوب اداری همه منابع هدر خواهد رفت

حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی اظهار کرد: علم الیقین دارم در حوزه نظام اداری؛ ۴۵ سال در بخشهای مختلف این نظام اداری بوده‌ام. شعار ندهیم؛ تاکید میکنم دماسنج رشد تولید بازار بورس و سرمایه است. دولت الکترونیک امروز مشکل گشاست. داشبوردهای الکترونیک به راحتی می تواند در اختیار مردم و در خانه‌هایشان باشد.

  نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: آینده تغییر می‌کند. هوش مصنوعی و دولت الکترونیک می‌تواند پاسخگوی ما باشد. ما اکنون ظاهری را درست کردیم که شفافیت ندارد و مردم هم تکلیف خودشان را نمی‌دانند. با این نظام اداری راه به جایی نمی‌بریم. وظیفه مدیر عالی کشور است که نظام اداری کشور را اصلاح کند.

حجت‌الاسلام و المسلمین پورمحمدی بیان کرد: عده‌ای می‌گویند با این کار عده‌ای را بیکار می‌کنند. مردم نباید برای یک کار اداری روز‌ها درگیر باشند. بسیاری از این افراد که در ادرات کار می‌کنند می‌توانند مشاور باشند. بدانیم از مشکلات اصلی کشور نظام اداری است و با نگاه نو نگاه تجربه شده در جهان دولت‌ها کوچک شده است.

وی تاکید کرد:باید از این تجربه استفاده کنیم. بزرگترین طرح را در وزارت اطلاعات ارائه کردیم و در بالاترین سطح این کار را انجام دادیم. مجری شاخص دولت الکترونیک در کنار مردم خواهیم بود.

قالیباف: من اهل کارم نه اهل دعوا و ستیز

محمدباقر قالیباف در ادامه مناظره پنجم گفت: ولی همه جوانی و عمرم را برای زندگی و دین مردمم جنگیده ام. منتهی بحث اینجا با آن جنگیدن‌ها متفاوت است.  این دعوا‌ها نه مشکل مسکن را حل می‌کند نه گرانی خودرو را و نه تحریم و تورم و بیکاری را و نه امنیت را.

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: دعوا‌های سال ۸۸ مناظره‌ها برای زندگی مردم نبود. دعوا‌های سال ۹۲ مناظره‌ها برای زندگی مردم نبود. این را مردم لمس کردند و دیدند. تلاش می‌کنم خدمتگزار و یک مدیر ارشد قوه مجریه باشم.

او گفت: من به پشتوانه عملکردی که دارم طرح‌های اجرایی دارم و در مناظرات آنها را روی میز گذاشتم و برای آنها می‌جنگم. شهروندانمان در تهران که در اوج آگاهی هستند آنقدر رفتار بد کردیم برای اینکه بدانند پروژه کی شروع و کی تمام می‌شود را نمی‌دانستند. امروز صداوسیما می‌گوید باید زمان بندی ارائه دهید. من همه چیز را زمان بندی می‌کنم تا مدیون شما نباشم. 

قالیباف ادامه داد: برای معیشت مردم بدون جدل سیاسی تلاش می‌کنیم. من می‌خواهم مدیر قوی قوه مجریه باشم نه اینکه سخنگو باشم. روزی که به نیروی انتظامی رفتم این نیرو با مردم درگیر بود اولین کاری که کردم این بود که جلوی درگیری را گرفتم و در ۱۲ سال شهرداری به سه دولت کار کردم و نگذاشتم هیچ تنشی پیش بیاید و امورات مردم را پیش بردم.

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: نباید با جدل سیاسی و بعد عافیت جویی زندگی مردم را تلف نکنیم. همین کار را در مجلس کردم الان قانون تجارت در چندین مجلس باقی مانده بود که در آخر نهایی شد.

پزشکیان: تصور نمی‌کنم قاضی‌زاده هاشمی تا پایان در انتخابات بماند

مسعود پزشکیان در ادامه مناظره گفت: نمی‌دانم چرا آقای قاضی‌زاده می‌خواهد ما را وارد یک جریانی کنند که همان اختلاف است. برادر عزیزمان قبلاً هم می‌گفت سه روزه مشکل بورس را حل می‌کند. ما نتوانستیم مشکلات را حل کنیم و این یک واقعیت است و امکان اینکه آن را یک روزه حل کنیم  نیز وجود ندارد. 

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: تصور نمی‌کنم که آقای قاضی‌زاده تا پایان در انتخابات بماند. انشاالله که اشتباه می‌کنم. مشکلاتی که در کشور در مسائل مختلف وجود دارد تقصیر کیست؟ حتماً آمریکا انجام داده است! کارشناس تجربه و علم دارد. 

وی ادامه داد: مشکلات حل نمی‌شود چون با یکدیگر مشکل داریم در حالی که میثاق مشترک ما قانون است. اگر مشکلات فرهنگی زاییده دولت‌هاست؟ فرهنگ را صدا و سیما، روحانیون و کسانی که ادعای مذهبیت دارند ایجاد می‌کنند. بنده با تمام وجود به مردم عشق می‌ورزم و این در تمام وجوه زندگی من نمایان است.

پزشکیان بیان کرد:اینکه یکدیگر را متهم کنیم راه به جایی نمی‌بریم. اختلاف یعنی لبه آتش و نابودی کشور؛۱۶۰ میلیارد دلار هدر رفت انرژی داریم در حالی که این امر راه حل دارد.

+

از میان اخبار

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار

advanced-floating-content-close-btn