اعلام حکم علیرضا بیرانوند و پس از آن رای محمود فکری این سوال را در ذهن مخاطبان به وجود آورد که:«آخراین چه حکمی است؟»امانکته اینجاست که فوتبال ایران آنقدر از این دست حکمهای عجیب وغریب داشته که روایت هر کدام دود ازسر مخاطب بلند میکند.
داشتیم بازیکنانی که به دلیل زدن ژل به موی سر محروم شده بودند. دیگری به دلیل بلندی موهایش مورد مواخذه قرار گرفته بود و یک بار هم چون یکی از بازیکنان به موهایش تل زده بود حسابی از خجالتش در آمدند و با محرومیتی سنگین او را جریمه کردند. تا همین چند سال پیش بیشتر محرومیتها و جریمههای نقدی مربوط به این تخلفات بود اما هر چه پیشتر رفتیم و جلو آمدیم شکل و شمایل تخلفها و جریمههای بازیکنان، مربیان و مدیران متفاوتتر شده است. اگر اهل تاریخ باشید و فوتبال ایران را مرور کرده باشید به بازیکنی میرسید که زخمهای زیادی از این محرومیتها خورده؛ علیرضا نیکبخت واحدی. سردمدار محرومیتها که سالها قبل نماد کلمه «منشوری» در فوتبال ایران بود. بازیکنی که هم موهایش بلند بود، هم تل میزد و هم ژل. او همان زمان هم خودش این تیتر معروف را به خبرنگاران داد و گفت: «تل میزنم، ژل میزنم، گل هم میزنم.»
روزی که زبان دایی را بریدند!
علی دایی راهمه میشناسند، آقای گل فوتبال ایران و آسیا شاید کمتر کسی مصاحبه تند وتیز علی دایی علیه داوران را به یاد بیاورد. او بر این عقیده بود که داوران علیه تیمش سوت میزنند و چند مصاحبه تند نیز علیه آنها و فدراسیون انجام داد. مصاحبههایی که از طرف کمیته انضباطی بیپاسخ نمیماند! علی دایی آن زمان ممنوعالمصاحبه شد و اگر این حکم را زیر پا میگذاشت جریمه نقدیاش و محرومیتش از همراهی تیمش فعال میشد.
مربیانی که منشوری بودند!
یکی دیگر از عجیبترین احکام تاریخ فوتبال ایران مربوط به مربیان منشوری بود! «ف – ک» معروف که محرومیت شان سر و صدای عجیبی را به راه انداخت؛آن هم به این دلیل که آنها فقط از حضور در لیگ برتر محروم بودند و منعی برای مربیگری در لیگ دسته اول نداشتند! سوال اینجاست که آیا منشوری بودن فقط در لیگ برتر مورد داشت و در لیگ دسته اول هر کسی آزاد بود هر کاری انجام بدهد؟ آن سالها بسیاری از «ف - ک»ها در لیگ دسته اول مربیگری کردند و هیچ اتفاقی هم نیفتاد.
محرومیت بازیکن برای سال آینده!
بازیکن عراقی استقلال به دلیل به زبان آوردن انتقادهای تند علیه نوع اداره فوتبال در ایران یک سال محروم شد! این خبر سال ۱۳۹۴عجیب سر و صدای زیادی به پا کرد. جاسم کرار که از وضع اداره این تیم استقلال چندان راضی نبود شروع به انتقاد کرد و جالب اینجاست که پس از این انتقاد یکسال از بازی برای استقلال محروم شد! نکته عجیب حکم کرار، محرومیت از فصل آینده برای او بود، زمانی که کرار در فوتبال ایران حضور نداشت!
کارت قرمزی برای پایان آرزوها
داستان محرومیت پیام صادقیان به زمانی برمیگردد که او در هفته دوم لیگ چهاردهم از محمدرضا اکبریان، داور بازی فولاد – پرسپولیس کارت قرمز مستقیم گرفت و با دست به قاضی میدان ضربه زد. برای صادقیان محرومیتی سه ماهه در نظر گرفتند، محرومیتی که در نگاه اول برای پیام که جوانی با آن استعداد درخشان در فوتبال ایران خیلی سنگین نبود اما همین محرومیت سه ماهه که علی دایی نوید آن را میداد، پیام را از این رو به آن رو کرد و عملا پایان دوران حرفهای پیام صادقیان از همین محرومیت شروع شد!
زندانی شدن به خاطر باب اسفنجی!
سوشا مکانی به دلیل جنجالهایی که در زندگی شخصیاش داشت رسما با حکم قضایی راهی زندان شد. در آن مقطع اما کمیته اخلاق هیچ پرونده جداگانهای برای دروازهبان اسبق پرسپولیس تشکیل نداد وسوشا بعد ازچند هفته از زندان آزاد شد و دوباره به ترکیب تیمش بازگشت! منتهی مکانی در پایان فصل به محض جدا شدن از پرسپولیس به دلیل انتشار عکسی با شلوار جنجالی زرد رنگ منقش به باب اسفنجی، توسط کمیته اخلاق چند ماه از حضور در میادین محروم شد.
خالکوبی، دیگر محرومیت ندارد!
احضار اشکان دژاگه و سردار آزمون دو ستاره مطرح تیمملی به کمیته اخلاق به دلیل خالکوبیهایشان از جنجالهای تاریخی به وجود آمده از زمان دایر شدن کمیته اخلاق در فوتبال ایران بود. درآن مقطع باز هم رأی کمیته اخلاق توسط علی کفاشیان، رئیس وقت فدراسیون فوتبال وتو شد و با توجه به سوابق قبلی، شرایطی به وجود آمد که تمام اعضای کمیته اخلاق در اعتراض به سیاستهای فدراسیون و ز یر سوال رفتن جایگاه و شأن خود از کار استعفا کردند.