کد خبر : 127926
تاریخ انتشار : دوشنبه 4 نوامبر 2024 - 8:02
0 بازدید

شهری که ماهی ها عاشقش می شوند + فیلم

شهری که ماهی ها عاشقش می شوند + فیلم

به گزارش همشهری آنلاین، به گفته مدیرکل شیلات کرمانشاه، پرورش ماهی در ریژاو به ۲۲ سال قبل برمی‌گردد. سهراب صحرایی در این باره به همشهری می‌گوید: «در گذشته ماهی از دریا و رودخانه صید می‌شد و صید ماهی از رودخانه‌ها نیز اقتصادی نبود. صید ماهی از دریای خزر و خلیج فارس با توجه به افزایش

به گزارش همشهری آنلاین، به گفته مدیرکل شیلات کرمانشاه، پرورش ماهی در ریژاو به ۲۲ سال قبل برمی‌گردد. سهراب صحرایی در این باره به همشهری می‌گوید: «در گذشته ماهی از دریا و رودخانه صید می‌شد و صید ماهی از رودخانه‌ها نیز اقتصادی نبود. صید ماهی از دریای خزر و خلیج فارس با توجه به افزایش جمعیت هم جوابگوی جامعه نبود.» او با اشاره به اینکه ۹۳ درصد از گونه‌های خاویاری جهان در دریای خزر است، تاکید می‌کند که دولت برای حفظ ذخایر آبزیانی چون ماهی در دهه‌های قبل تصمیم گرفت پرورش ماهی را در استان‌های غیرساحلی راه‌اندازی کنند.

میزان اکسیژن در آب

«ماهی بیشتر از اینکه آب استفاده کند، از اکسیژن آب بهره می‌برد؛ هم برای تنفس و هم برای خوراک. اکسیژن موجود در آب برای آبزیان بسیار مهم و آب‌های سرشار از اکسیژن برای پرورش ماهی بسیار مناسب است.»

مدیرکل شیلات کرمانشاه با گفتن این مطلب درباره شرایط جغرافیایی منطقه ریژاو برای پرورش ماهی می‌گوید: «در میان منابع آبی، آب چاه از نظر اکسیژن بسیار فقیر است ولی چشمه‌ها و رودخانه‌های خروشان و رودخانه‌های پلکانی برای پرورش ماهی خیلی مناسب هستند. منطقه ریژاو این خصوصیات را از نظر جغرافیایی دارد، زیرا آبی که برای پرورش ماهی در این منطقه استفاده می‌شود، از یک دره سرازیر شده است و با شیب تند جریان دارد.»

او عنوان می‌کند: «از دهه‌های گذشته به واسط این رودخانه باغات بسیاری در ریژاو احداث شد و زمانی که سازمان شیلات بحث آبزی‌پروری را مطرح کرد، متوجه شدیم می‌توان به پرورش ماهی پرداخت، زیرا یک لیتر از این آب هدر نمی‌رود و فقط گذر آب را دارند. بنابراین، چنین شد که در این منطقه هم باغداری مرسوم است و هم پرورش ماهی. از حدود ۲۲ سال پیش نخستین واحد پرورش ماهی در این منطقه راه‌اندازی شد.»

کسب و کار، صادرات

وجود بیش از ۱۸۰ مزرعه پرورش ماهی میزان اشتغال‌زایی را در منطقه ریژاو به شدت افزایش داده است. مدیرکل شیلات کرمانشاه با اشاره به این موضوع می‌گوید: «در مزرعه‌های پرورش ماهی به صورت مستقیم برای حدود ۵۵۰ نفر و به صورت غیرمستقیم برای بیش از ۲ هزار نفر اشتغال‌زایی کرده است.»

صحرایی درباره صادرات ماهی هم عنوان می‌کند: «ماهی ریژاو در حال حاضر به یک برند معتبر تبدیل شده است و در بازارهای شهرهای بزرگی مانند تهران هم به فروش می‌رود. سال گذشته نیز ماهی قزل‌آلای این منطقه به ترکیه و روسیه صادر شد.»

برق‌رسانی

سالانه بیشتر از ۶ هزار تن ماهی قزل‌آلا در منطقه ریژاو تولید می‌شود در حالی که با بهره‌برداری رسیدن طرح برق‌رسانی به این منطقه، میزان تولید ریژاو را افزایش خواهد داد. مدیرکل شیلات کرمانشاه درباره برق‌رسانی به ریژاو می‌گوید: «از سال ۱۳۹۷ اقداماتی برای برق‌رسانی به ریژاو صورت گرفت، اما به دلیل اینکه اعتباری تخصیص داده نمی‌شد، این کار نیمه تمام مانده بود.»‌

او ادامه می‌دهد: «امسال با پیگیری‌های انجام شده و با کمک سازمان برنامه و بودجه، ۶ میلیارد تومان به طرح برق‌رسانی اختصاص داده شد به طوری که در روزهای گذشته توانستیم این پروژه را به اتمام برسانیم و اکنون خط اصلی هر برق‌رسانی صورت گرفته و باید هر واحد برای برق انشعاب بگیرد.» صحرایی اضافه می‌کند: «با تکمیل پروژه برق‌رسانی به این مجتمع علاوه بر حفظ تولید کنونی به دلیل استفاده از نانو حباب و پمپ برگشت آب، میزان تولید در واحد سطح مزارع پرورش را از ۶۲۰۰ تن در سال تا ۹ هزار تن هم افزایش دهند.»‌

محل ریزش آب

ریژآو یا ریجاب نام شهری در کرمانشاه است که یکی از ۵۰ منطقه نمونه گردشگردی استان هم محسوب می‌شود. ریجاب معرب ریژاو است که در زبان گورانی به معنی محل ریزش آب آمده. وجه تسمیه ریجاب، وجود رود خروشان الوند و آبشارهای زیبای آن است که از دامنه کوه دالاهو سرچشمه می‌گیرد. مظاهر و میراث‌های باشکوه و درخشان تاریخی هم چون دیوار دفاعی یزدگرد سوم آخرین پادشاه ساسان، آتشگاه ریجاب، مجموعه قلعه یزدگرد سوم و غیره همگی گویای تاریخی درخشان ریجاب است.

منبع خبر: همشـهری

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.