همشهری- زینب زینال زاده: شهرداری تهران در این دوره با تشکیل قرارگاه اجتماعی به موضوع آسیب های اجتماعی ورود کرد و ساماندهی معتادان متجاهر، کودکان کار در خیابان، متکدیان، حاشیه نشینی و … را در دستور کار قرار داد. برای تغییر چهره تهران و تبدیل آن به شهر عاری از آسیب، نیاز به فراهم کردن برخی زیرساخت ها و توسعه ظرفیت های موجود بود که به فوریت این اقدامات انجام شد و به اذعان شهروندان، برخی از نمایندگان مجلس و مقامات انتظامی کارهای انجام شده با مدیریت و نظارت شهردار تهران در کاهش آسیب های اجتماعی بسیار اثر گذار بوده است. در سایه همین اقدامات کیفیت زندگی شهروندان به ویژه در محلاتی که کلونی آسیب بودند، افزایش یافته و شهروندان شاهد لبخند شهر هستند.
حکم شهردار تهران تایید شد
۲۵ مرداد سال گذشته بود که علیرضا زاکانی شهردار تهران از سوی دولت سیزدهم به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور برای پیگیری و مدیریت آسیب های اجتماعی انتخاب شد و دولت چهاردهم این حکم را تایید کرد. مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران هم دیروز (۱۳ آبان) در جمع خبرنگاران به این موضوع اشاره و عنوان کرد که حکم زده شده توسط دولت سیزدهم به قوت خود باقی است و نیاز به حکم جدید نیست و شهردار تهران چون روال گذشته امور آسیب های اجتماعی را ادامه خواهد داد. این تصمیم بیانگر آن است که شهرداری تهران در حوزه آسیب های اجتماعی کارنامه درخشانی دارد و عملکرد مدیریت شهری تهران در قالب الگویی به سایر کلانشهرها تعمیم داده شود.
رقم خوردن اتفاقات خوب
رفع مشکلات اولویت دارد، زمینه ساز اتفاقات خوب برای شهر و شهروندان خواهد بود. عبدالمجید رمضانی دبیر مرکز رصد، پایش و آسیبهای اجتماعی کلانشهر تهران، در راستای تایید این موضوع گفت که اولویت اول ما حل و رفع مسائلی بود که چهره شهر را به هم میزدند و به نتایج خوبی هم رسیده است. حالا باید تلاش کنیم که ریشه و سرمنشاء مشخص شود و در کل در حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، اقدامات خوبی انجام دادهایم و زمینه حضور موثر در حوزه آموزش و فرهنگسازی در راستای پیشگیری از بروز آسیبهای اجتماعی، ادامه دارد.
از وضعیت گذشته فاصله زیادی گرفته ایم
سرهنگ حسین باباپور رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی تهران بزرگ
با هماهنگی بخشهای مختلف از جمله دستگاه قضایی، بهزیستی و شهرداری تهران اقدامات خوبی در حوزه ساماندهی آسیبهای اجتماعی صورت گرفته است. اکنون کمتر با گزارشهای مربوط به تجمع افراد آسیب دیده در معابر هستیم. هنوز به مدینه فاضله نرسیده ایم اما از چیزی که در گذشته بود، فاصله زیادی گرفته ایم و شرایط بهتر شده است. وضعیت امروز آسیبهای اجتماعی نتیجه هماهنگی، همکاری و پشتیبانی تمام دستگاههاست که در راس آنها شهردار تهران قرار دارد و اگر پیگیری های شهردار و شهرداری تهران نبود امروز به شرایط خوب نمی رسیدیم.
رهایی فرحزاد از فساد با عزم ملی دستگاهها
ولی الله مهبودی، معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب تهران
همت بالای شهرداری تهران و کمک دیگر دستگاهها باعث شد که روددره فرحزاد که انباشتی از فساد بود، چرخش ۱۸۰ درجهای پیدا کند و به محلی تبدیل شود که شهروندان از آن لذت ببرند. در واقع یک عزم ملی بین تمام مسئولین صورت گرفت. همت بالای شهرداری تهران، کمک فراجا و دادستانی و… باعث شد که روددره فرحزاد که انباشتی از فساد بود و برای مردم و سکنهای که در آن مکان زندگی میکردند؛ مشکلاتی ایجاد کرده بود و موجب نارضایتی بود. امیدوارم دیگر مکانهای آسیبزای تهران نیز به چنین مکانی تبدیل شوند.
همکاری خوب شهرداری و قوه قضاییه
حجتالاسلام مسعود رضاپور، دادیار دادگاه انقلاب : در این دوره همکاری خوبی میان شهرداری تهران و قوه قضاییه شکلگرفته است و مدیریت شهری هم تلاش میکند با جمعآوری و ساماندهی آسیبدیدگان اجتماعی علاوه بر رعایت حقوق شهروندی، شرایط زندگی در تهران را بهبود بخشد. امروز در کلونیهای آسیب دیگر خبری از تجمعهای گسترده نیست و اقدامات خوب و جهادی در این حوزه انجام شده است. ساخت یاورشهرها برای پذیرش معتادان منع پذیرش، کار بینظیری در کشور بود که به همت شهرداری تهران اتفاق افتاد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰