به گزارش تیتر کوتاه – خبرگزاری رویترز (Reuters) در بخش اقتصاد به گزارش خبر زیر پرداخت:
- پایان اعتصاب پر ماجرا بوئینگ با پذیرش قرارداد جدید توسط کارگران
کارگران بوئینگ در سواحل غربی آمریکا روز دوشنبه با پذیرش قرارداد جدیدی به اعتصاب هفتهفتهای خود پایان دادند؛ اعتصابی که تولید هواپیماها را مختل کرده و بحران مالی شرکت را تشدید کرده بود. بر اساس اعلام اتحادیه، این قرارداد با موافقت ۵۹ درصد اعضا تصویب شد و طی چهار سال آینده، افزایش ۳۸ درصدی دستمزدها را به همراه خواهد داشت.
مدیرعامل بوئینگ، کلی اورتبرگ، ضمن استقبال از این توافق، بر اهمیت همکاری و بازسازی روابط با کارکنان تاکید کرد. از سوی دیگر، مذاکرهکننده ارشد اتحادیه، جان هولدن، این قرارداد را «پیروزی» توصیف کرد و از کارگران خواست به کار بازگردند.
حدود ۳۳ هزار کارگر اعتصابی که به دنبال افزایش ۴۰ درصدی دستمزدها و بازگشت مزایای بازنشستگی قدیمی بودند، با این توافق به افزایش حقوق و پاداشهایی دست یافتند؛ هرچند بازنشستگی سنتی احیا نشد. بوئینگ همچنین تعهد داد که تولید هواپیمای بعدی را در منطقه سیاتل انجام دهد.
با پایان اعتصاب، کارگران از ۱۲ نوامبر به سر کار بازخواهند گشت، اما شرکت هشدار داده است که بازگشت به سطح تولید پیشین زمانبر خواهد بود. این اعتصاب روزانه حدود ۱۰۰ میلیون دلار خسارت برای بوئینگ به دنبال داشت.
خبرگزاری آسوشیتدپرس (Associated Press News) در بخش سیاسی اعلام کرد:
- امید هریس و ترامپ فقط به ایالت پنسیلوانیا است
در روزهای پایانی پیش از انتخابات، کامالا هریس و دونالد ترامپ در رقابتی شدید برای جلب آرای مردم پنسیلوانیا تلاش کردند؛ ایالتی کلیدی که میتواند سرنوشت انتخابات را تعیین کند. هریس در فیلادلفیا و شهرهای مختلف پنسیلوانیا با حامیانش دیدار کرد و با تاکید بر «انرژی مثبت» و امیدواری به آینده، رأیدهندگان را به حمایت از خود فراخواند. او همچنین در جمع لاتینتباران پنسیلوانیا از تعهد خود به جامعه پورتوریکویی گفت و وعده داد رئیسجمهوری برای همه آمریکاییها باشد.
ترامپ نیز با برگزاری تجمعاتی در پنسیلوانیا، به موضوعات مهاجرت و اقتصاد پرداخت و با حملات شدید به هریس، خود را تنها گزینه برای بازگرداندن «افتخار آمریکا» معرفی کرد. وی همچنین در سخنانش از آرمانهای محافظهکارانه خود دفاع کرد و بر امنیت مرزها و کاهش جرایم تاکید کرد.
پنسیلوانیا که بزرگترین آرای الکترال در بین ایالات رقابتی دارد، اکنون به نقطه محوری تبدیل شده است. انتظار میرود که انتخابات با اختلاف کمی تعیین شود و نتایج نهایی شاید تا چند روز پس از رأیگیری مشخص نشود.
روزنامه اکونومیست (Economist) نیز در بخش سیاسی اعلام کرد:
- آمریکا چین تنها تهدید جهانی علیه قدرت ماست
نوسازی ارتش آزادیبخش خلق چین با سرعتی بیسابقه ادامه دارد و چین در برخی حوزههای قدرت نظامی از آمریکا پیشی گرفته است. بر اساس گزارش جامعه اطلاعاتی آمریکا، هرچند روسیه تهدیدی منطقهای برای اروپا بهشمار میآید، اما تنها چین توانایی به چالش کشیدن جهانی آمریکا را دارد. نهادهای اطلاعاتی آمریکا هشدار دادهاند که چین بر تقویت قابلیتهایی تمرکز دارد که بتواند در مواجهه با آمریکا از آنها استفاده کند.
اگرچه ارتش چین هنوز آماده جنگ کامل با آمریکا نیست، اما هدف این کشور دستیابی به یک ارتش مدرن تا سال ۲۰۳۵ و نیروی نظامی همسطح با قدرتهای جهانی تا سال ۲۰۴۹ است. ارتش چین، که در گذشته بیشتر بر تعداد نیروها تمرکز داشت، اکنون در حال افزایش اثربخشی تسلیحات و توانمندیهای مدرن خود است و در برخی حوزهها به قدرتی قابلمقایسه با آمریکا بدل شده است.