از ساعاتی پیش انتخابات حضوری ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا با رأیگیری در منطقه کوچک «دیکسویلناچ» ایالت نیوهمپشایر آغاز شد و شمارش رسمی آرا نشان میدهد که ۶ نفر در انتخابات شرکت کردند.
فرادید| طبق اعلام رسانه های ایالات متحده، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از سهشنبه، 5 نوامبر ساعت 7 صبح تا ۹ صبح آغاز شد. بررسی ها نشان می دهد که نتیجه اولیه انتخابات چند ساعت بعد از بستهشدن اولین شعبه رایگیری در ساعت 7 بعدازظهر به وقت آمریکای شرقی مشخص می شود.
ترامپ و ملانیا رای خود را در فلوریدا به صندوق انداختند
دونالد ترامپ و همسرش ملانیا رای خود را در مرکز تفریحی ماندل در پالم بیچ فلوریدا به صندوق انداختند.
او در حالی که کلاه قرمز علامت تجاری خود را به سر داشت، به خبرنگاران گفت: «بسیار مطمئن هستم و به نظر میرسد که جمهوریخواهان با قدرت ظاهر شدهاند.»
ترامپ میگوید که از دیدن صفهای بسیار طولانی رایدهندگان احساس افتخار کرده است.
او با اشاره به گردهمایی ستاد انتخاباتی خود در اواخر شب گذشته در میشیگان گفت: «دیشب خیلی دیر برگشتیم و شنیدم که ما خیلی خوب عمل کردهایم.»
هریس: باید کار را تمام کنیم
تازهترین دادههای نظرسنجی در ایالتهای چرخشی چه چیزی را نشان میدهد؟
رایگیری در هر هفت ایالت چرخشی در حال انجام است.
نگاهی میاندازیم به تازهترین دادههای نظرسنجی تا ببینیم هر یک از آنها در چه وضعیتی هستند.
اختلاف بین دو نامزد همچنان بسیار کم است و نمیتوان به طور مشخص گفت که چه کسی پیشتاز است؛ مهم است حاشیه خطا را در حدود سه تا چهار درصد در نظر بگیریم.
با این حال، نظرسنجیها نسبت به اوایل امروز نشان میدهد که کامالا هریس در ایالت چرخشی و کلیدی پنسیلوانیا پیشتاز شده است. این در حالی است که پیشتر نامزدها در این ایالت برابر بودند.
ایالت پنسیلوانیا که لقب «شاهکلید» به خود گرفته است، به نظر کارشناسان بزرگترین جایزه در نقشه میدان نبرد انتخاباتی قلمداد میشود و هریس و ترامپ این ایالت را با گردهماییهای انتخاباتی خود سرریز کردهاند.
ترامپ همچنان در ایالات چرخشی نوادا، جورجیا، کارولینای شمالی و آریزونا کمی پیشتاز است، هریس هم در ویسکانسین و میشیگان پیشتاز است.
صفهای رای در شهرهای مختلف ایالت نوسانی پنسیلوانیا
در ادامه تصاویری از صفهای طولانی در شهرهای مختلف در ایالت نوسانی پنسیلوانیا را خواهید دید که در رقابتهای ریاستجمهوری تعیینکننده است. بررسی ها نشان می دهد که رای گیری در اکثر ایالتها آغاز شده است.
آغاز رایگیری در ایالتهای چرخشی
رایگیری در ایالت کارولینای شمالی آغاز شده و در پنسیلوانیا هم درهای حوزههای رایگیری به روی رایدهندگان گشوده شد.
این دو ایالت «چرخشی» هستند و آرای آنها برای هر دو نامزد مهم است.
با این احتساب، حوزههای رایگیری در ۲۰ ایالت از ۵۰ آیالت آمریکا باز شده است.
در مجموع هفت ایالت «چرخشی» در آمریکا وجود دارد که نتیجه این انتخابات را تعیین خواهند کرد.
دونالد ترامپ و کامالا هریس هم در آخرین روز تبلیغات انتخاباتی به میشیگان و پنسیلوانیا رفته بودند که در زمره ایالتهای چرخشی هستند.
پنسیلوانیا با ۱۹ رای الکترال یکی از پربازدیدترین ایالت برای نامزدهای هر دو حزب بوده است. در سال ۲۰۲۰ این ایالت یکی از آخرین ایالاتی بود که نتیجه انتخابات را اعلام کرد و جو بایدن که خود نیز اصالتا از همین ایالت است، نهایتا پنسیلوانیا را از آن خود کرد.
میشیگان ۱۵ رای الکترال دارد و پیروزی در این ایالت برای هر دو نامزد ریاست جمهوری امری حیاتی است.
برای چندین دهه، میشیگان بخشی از ایالتهای موسوم به «دیوار آبی» بود و به طور قابل اعتمادی به دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری رای میداد.
آغاز رای گیری در ایندیانا، کنتاکی، مین، نیوجرسی، نیویورک و ویرجینیا
ساعت حدود 7.30 صبح در شرق آمریکاست و حوزههای بیشتری برای اخذ رای در آمریکا باز شده است.
رایدهندگان در ایالتهایی نظیر ایندیانا، کنتاکی، مین، نیوجرسی، نیویورک و ویرجینیا میتوانند رای خود را در صندوق بیاندازند.
نیویورک ۲۸ آرای کالج الکترال را در اختیار دارد.
رایگیری زودهنگام از چند روز پیش آغاز شده است و بیش از ۸۰ میلیون نفر رای دادهاند.
نتایج کی اعلام میشود؟ و یک پرسش کلیدی دیگر
روز انتخابات ایالات متحده فرا رسید، پس زمان خوبی است تا به یکی دو پرسش مهم پاسخ دهیم.
کی نتیجه مشخص میشود؟
این یک پرسش پیچیده است و پاسخ این است: «بستگی دارد.» برخی از ایالتها میتوانند نتایج را خیلی سریع اعلام کنند، اما برای بسیاری این میتواند یک فرآیند طولانی باشد، به خصوص اگر تعداد زیادی رای اولیه و پستی وجود داشته باشد که شب بعد از رایگیری حضوری شمارش میشوند. در آخرین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰، تازه روز شنبه پس از روز رایگیری بود که رسانههای این کشور به اندازه کافی برای اعلام نتیجه اطمینان داشتند.
چه زمانی برنده بر مسند قدرت مینشیند؟
آنچه ما میدانیم این است که هر کسی که برنده شود تا روز تحلیف، رئیسجمهور نمیشود. روز تحلیف در این دوره دوشنبه ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ است، زمانی که فرد منتخب در بیرون ساختمان کنگره ایالات متحده در واشنگتن دیسی در حضور قاضی عالی دیوان عالی سوگند یاد میکند.
آغاز رای گیری در ورمونت در سواحل شرقی آمریکا
با آغاز رایگیری در ورمونت در سواحل شرقی آمریکا، انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا رسما آغاز شده است.
در ساعات پیش رو ایالتهای دیگری صندوقهای رای را به شهروندان آمریکایی خواهند گشود.
اولین رای طبق سنت در دیکسویل ناچ در ایالت نیوهمپشر در آغاز رایگیری در نیمهشب به صندوق انداخته شد.
برنده انتخابات ریاستجمهوری در ایالات متحده چگونه تعیین میشود؟
پیروزمحرز انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در واقع کسی نیست که بیشتری آرای عمومی را کسب کرده باشد بلکه با رای مجمع گزینندگان ایالتی یا آرای الکترال انتخاب میشود.
نامزدهای انتخابات در ایالات متحده در ۵۰ ایالت آمریکا به همراه منطقه کلمبیا با یکدیگر رقابت میکنند.
انتخابات آمریکا به جای یک رقابت ملی، یک رقابت ایالت به ایالت است.
پیروزی در یکی از ۵۰ ایالت به این معناست که آن نامزد تمام آراء مجمع گزینندگان آن ایالت را کسب میکند.
در مجموع، ۵۳۸ رأی مجمع گزینندگان ایالتی وجود دارد.
یک نامزد برای پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری به حداقل ۲۷۰ رأی مجمع گزینندگان ایالتی نیاز دارد.
هر ایالت تعداد مشخصی رأی مجمع گزینندگان ایالتی دارد که تقریباً متناسب با جمعیت آن ایالت است. کالیفرنیا با ۵۴ رأی مجمع گزینندگان بیشترین تعداد را دارد، در حالی که ایالتهای کمجمعیتی مانند وایومینگ، آلاسکا، داکوتای شمالی و شهر واشنگتن دیسی حداقل سه رأی مجمع گزینندگان ایالتی را دارند.
بهطور کلی، ایالتها تمام رأیهای مجمع گزینندگان خود را به نامزدی میدهند که در رأیگیری آرای مردمی آن ایالت برنده میشود.
مثلاً، اگر یک نامزد ۵۰/۱ درصد آرای مردم تگزاس را بهدست آورد، تمام ۴۰ رأی مجمع گزینندگان آن ایالت به او اختصاص مییابد.
آخرین نظرسنجیها در هفت ایالت چرخشی
همانطور که در چند هفته گذشته اتفاق افتاده است، بر اساس نظرسنجیها فاصله بسیار کمی بین دو کاندیدا وجود دارد به طوری که نمیتوان قطعا گفت که چه کسی پیشتاز است به ویژه زمانی که حاشیه خطا را در حدود سه تا چهار درصد در نظر بگیریم.
بر اساس آخرین نتایج نظرسنجیها که چند ساعت پیش منتشر شده، دونالد ترامپ در ایالتهای نوادا، جورجیا، کارولینای شمالی و آریزونا و کامالا هریس در ویسکانسین و میشیگان با اختلاف بسیار کمی پیشتاز هستند.
به نظر میرسد آرای نظرسنجی این دو در ایالت پنسیلوانیا برابر است.
نتیجه نظرسنجی نیویورک تایمز در ایالتهای کلیدی آمریکا
چرا ایالات پنسیلوانیا و میشیگان اهمیت زیادی دارند؟
کامالا هریس و دونالد ترامپ مبارزات انتخاباتی خود را به ترتیب با بازدید از پنسیلوانیا و میشیگان به پایان رساندند. اما چرا این دو ایالت؟
به طور خلاصه، زیرا آنها دو ایالت از هفت ایالت «چرخشی» هستند که نتیجه این انتخابات را تعیین خواهند کرد.
پنسیلوانیا با ۱۹ رای الکترال یکی از پربازدیدترین ایالت برای نامزدهای هر دو حزب بوده است. در سال ۲۰۲۰ این ایالت یکی از آخرین ایالاتی بود که نتیجه انتخابات را اعلام کرد و جو بایدن که خود نیز اصالتا از همین ایالت است، نهایتا پنسیلوانیا را از آن خود کرد.
میشیگان ۱۵ رای الکترال دارد و پیروزی در این ایالت برای هر دو نامزد ریاست جمهوری امری حیاتی است. برای چندین دهه، میشیگان بخشی از ایالتهای موسوم به «دیوار آبی» بود و به طور قابل اعتمادی به دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری رای میداد.
اما ترامپ با پیروزی در سال ۲۰۱۶ این روند را تغییر داد، اگرچه بایدن در سال ۲۰۲۰ آن را دوباره برای دموکراتها پس گرفت.
حدود ۲۴۰ میلیون نفر واجد شرایط رای دادن در انتخابات ۲۰۲۴ ایالات متحده هستند، اما تنها شمار نسبتا کمی احتمالا تعینکننده نتیجه نهایی هستند و اینکه چه کسی رئیسجمهور بعدی خواهد شد.
کارشناسان بر این باورند که تنها تعداد انگشتشماری از ایالتهای به اصطلاح «چرخشی» هستند که هر دو نامزد امکان پیروزی در آنها را دارند.
گمان میرود که کلید کاخ سفید در دست این هفت ایالت است: آریزونا، جورجیا، میشیگان، نوادا، کارولینای شمالی، پنسیلوانیا و ویسکانسین.
به همین دلیل کارزار انتخاباتی هر دو حزب رایدهندگان مردد در این ایالتها را هدف گرفتهاند.
شکست سنگین هریس در بازار داغ شرطبندی انتخاباتی آمریکا
آراء مساوی در ایالت نیوهمپشایر
طبق گزارش انبیسینیوز، از ساعاتی پیش انتخابات حضوری ریاستجمهوری ۲۰۲۴ با رأیگیری در منطقه کوچک «دیکسویلناچ» ایالت نیوهمپشایر آغاز شد و شمارش رسمی آرا نشان میدهد که ۶ نفر در انتخابات شرکت کردند.
سه نفر از ۶ نفر به دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا رأی داده و ۳ نفر دیگر نیز به کامالا هریس، نامزد دموکراتها رأی داده است.
در انتخابات 2020 جو بایدن، رئیسجمهور کنونی آمریکا همه ۵ رأی در دیکسویلناچ را کسب کرده بود و در انتخابات ۲۰۱۶، چهار نفر به هیلاری کلینتون، نامزد دموکراتها و دو نفر هم به ربه دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان رأی دادند.
ساعت شروع انتخابات در نیویورک و لس آنجلس
بررسی اختلاف زمانی ساعت جهانی نشان می دهد که شروع رسمی رای گیری در لس آنجلس تا 6.5 ساعت دیگر شروع می شود. در نیویورک نیز 3.5 ساعت تا آغاز رسمی رای گیری باقی مانده است.
وضعیت نگران کننده برای دموکرات ها در انتخابات ۲۰۲۴ کنگره
روزنامه گاردین طی گزارشی نوشت: نتایج نظرسنجیها واقعیت وحشتناکی را برای آمریکایی های چپگرا نشان میدهد؛ جمهوریخواهان، شانس مناسبی برای کنترل کامل بر کنگره را دارند و نتایج نظرسنجیها تصویر نگران کننده ای برای دموکرات ها ارائه میدهند./ایرنا
نام و نشان هریس و ترامپ روی هر چیز و همه جا
هواداران دو آتیشه کامالا هریس و دونالد ترامپ در آخرین ساعات باقی مانده تا روز انتخابات، حضور خیابانی خود را به حداکثر رساندهاند. آنها نه تنها در هر کوچه و خیابانی به دنبال جذب رایدهندگان مردد هستند، بلکه نام و تصویر کاندیدای مورد علاقه خودشان را به هر طریق ممکن نمایان کردهاند تا از دور هم رهگذران را جذب عقیده سیاسی خود کنند.
آمار آرای زودهنگام از ۸۱ میلیون رای گذشت
در حالی که تنها چند ساعت تا آغاز رای گیری در روز سه شنبه پنجم نوامبر مانده، آخرین آمار آرای زودهنگام مجددا به روز شده و حکایت از آن دارد که تا دوشنبه شب بیش از ۸۱ میلیون آمریکایی با حضور زودهنگام در شعبات رای یا ارسال رای خود از طریق پست در انتخابات ۲۰۲۴ شرکت کردهاند.
عصر امروز جدیدترین آمار آرای زودهنگام را مرکز تحقیقات انتخاباتی دانشگاه فلوریدا ۸۱ میلیون و ۳۷۹ هزار و ۶۸۴ رای گزارش کرد.
از این میان ۴۴ میلیون و ۴۰۲ هزار و ۳۷۵ رای حضورا در صندوق ها ریخته شده و ۳۶ میلیون و ۹۷۷ هزار و ۳۱۱ رای هم از طریق پست ارسال شده است.
این آمار اگر چه هنوز با ۱۰۱ میلیون رای زودهنگام و غیرحضوری که در سال ۲۰۲۰ و به هنگام شیوع کرونا ثبت شد فاصله زیادی دارد اما بسیار بالاتر از آمار مشابه در جریان انتخابات سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۲ است که به ترتیب ۴۷.۲ و ۴۶.۲ میلیون رای زودهنگام ثبت شده بود.
مزایا و معایب رأی الکترال چیست و چه کارکردی در انتخابات امریکا دارد؟
در انتخابات امریکا لزوما رئیس جمهور منتخب با رای مستقیم مردم انتخاب نمی شود! برای نمونه در انتخابات سال ۲۰۱۶ نامزدی که بیشتری رأی را کسب کرد، برنده انتخابات نبود، زیرا در انتخابات آمریکا رئیسجمهور نه با رأی مستقیم مردم بلکه با رأی گروهی که به «مجمع گزینندگان» یا «الکترال کالج» معروف هستند انتخاب میشود.
در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو، آمریکاییها به یکی از دو نامزد، یعنی کامالا هریس از حزب دموکرات یا دونالد ترامپ از حزب جمهوریخواه، رأی خواهند داد. اما این آراء مستقیماً تعیینکننده برنده انتخابات نیستند. در واقع انتخابات ایالات متحده به جای یک رقابت ملی، یک رقابت ایالت به ایالت است. پیروزی در یکی از ۵۰ ایالت به این معناست که آن نامزد تمام آراء مجمع گزینندگان آن ایالت را کسب میکند.
در تاریخ انتخابات ریاستجمهوری آمریکا تا به حال ۵ بار اتفاق افتاده که رئیسجمهور با رأی مردمی کمتر، پیروز نهایی انتخابات شده است. در آخرین مرتبه که سال ۲۰۱۶ اتفاق افتاد «هیلاری کلینتون»، نامزد حزب دموکرات بیش از سه میلیون رأی بیشتر از «دونالد ترامپ» کسب کرد اما ترامپ با کسب اکثریت آرای الکترال پیروز شد.
به همین دلیل، رأیی که مردم آمریکا در روز انتخابات میدهند در واقع برای انتخاب کردن اعضای این «الکترال کالج» است. واژه «کالج» (college) در این عبارت، در واقع به گروهی از افراد اشاره دارد که برای انجام وظیفهای مشترک گرد هم جمع میشوند. به هر یک از اعضای این مجمع، «الکتور» یا «برگزیننده» گفته میشود و وظیفه آنها انتخاب رئیسجمهور و معاون رئیسجمهور است.
مکانیزم کالج آرا در انتخابات چگونه است؟
به گزارش خبرآنلاین، مجمع گزینندگان هر ۴ سال یکبار، چند هفته بعد از روز انتخابات برای انجام این وظیفه تشکیل جلسه میدهند. رأیی که هر برگزیننده به نامزد حزب دموکرات یا جمهوریخواه میدهد به «رأی الکترال» معروف است. برای هر نامزد انتخاباتی، رای الکترال به این ترتیب به دست میآید که اگر آرای مردمی در ایالتی برای مثال به کاندیدای جمهوریخواه باشد، برگزینندههای آن ایالتها هم رأی الکترال خود را به نامزد حزب جمهوریخواه میدهند. البته بعضی از برگزینندگان در انتخابات آمریکا هستند که ممکن است متناسب با رأی مردم رأی ندهند. برای مثال ممکن است در ایالتی رأی مردم به نامزد حزب دموکرات باشد، اما یک برگزیننده آن ایالت رأی خودش را به نامزد حزب رقیب بدهد. به این برگزینندهها، «غیروفادار» میگویند.
مجمع گزینندگان مجموعاً ۵۳۸ برگزیننده دارد. تعداد برگزینندههای هر ایالت تقریباً متناسب با اندازه جمعیت آن ایالت است. هر ایالت به همان تعدادی که در کنگره آمریکا (شامل مجلس نمایندگان و مجلس سنا) نماینده دارد در مجمع گزینندگان هم برگزیننده دارد. کنگره آمریکا در حال حاضر شامل ۱۰۰ نماینده مجلس سنا و ۴۳۵ نماینده مجلس نمایندگان آمریکا است.
هر ایالت تعداد مشخصی رأی مجمع گزینندگان که تقریباً متناسب با جمعیت آن ایالت است. کالیفرنیا با ۵۴ رأی مجمع گزینندگان بیشترین تعداد را دارد، در حالی که ایالتهای کمجمعیتی مانند وایومینگ، آلاسکا، داکوتای شمالی و شهر واشنگتن دیسی حداقل سه رأی مجمع گزینندگان را دارند. بهطور کلی، ایالتها تمام رأیهای مجمع گزینندگان خود را به نامزدی میدهند که در رأیگیری رأیدهندگان عادی آن ایالت برنده میشود.
مثلاً، اگر یک نامزد ۵۰.۱ درصد آراء تگزاس را بهدست آورد، تمام ۴۰ رأی مجمع گزینندگان این ایالت به او اختصاص مییابد. حتی اگر نامزدی با اختلاف زیاد پیروز شود، تعداد آراء مجمع گزینندگان همان خواهد بود.
چرا سیستم انتخابات امریکا با تمام جهان متفاوت است؟
در زمان تدوین قانون اساسی آمریکا در سال ۱۷۸۷، برگزاری رأیگیری سراسری برای انتخاب رئیسجمهور بهدلیل وسعت کشور و نبود روشهای ارتباطی مطمئن تقریباً غیرممکن بود. به همین دلیل، طراحان قانون اساسی سیستم مجمع گزینندگان را ایجاد کردند. این سیستم در ایالتهای جنوبی که بردهها بخش بزرگی از جمعیت را تشکیل میدادند، محبوب بود. بردهها حق رأی نداشتند، اما بخشی از جمعیت به حساب میآمدند و این امر به ایالتهای جنوبی نفوذ زیادی میبخشید.
در قانون اساسی آمریکا هیچ بند یا قانونی وجود ندارد که گزینندهها را ملزم کند رأی خودشان به نامزدهای ریاستجمهوری را طبق آرای مردمی بدهند. با وجود این، برخی از ایالتها گزینندههای خودشان را ملزم کردهاند در رأی دادن به نامزدهای انتخابات، عیناً مطابق با رأی مردم عمل کنند که به آنها «گزینندههای متعهد» گفته می شود. غالباً گزینندهها در روز انتخاب نهایی (در ماه دسامبر) به نامزدی رای میدهند که اکثریت رای دهندگان ایالتی آنها، انتخاب آن نامزد را توقع دارند.
با این حال، در برخی از ایالتها گزینندهها میتوانند میتوانند صرف نظر از اینکه رأی مردم در آن ایالت چه بوده به هر نامزدی که ترجیح میدهند، رأی بدهند. اگر گزینندهای بر خلاف رأی مردم رأی بدهد به او «عهدشکن» (یا غیرمتعهد) میگویند. در انتخابات سال ۲۰۱۶، هفت نفر از اعضای مجمع گزینندگان به این صورت رأی دادند.
اگر هیچ یک از نامزدهای ریاست جمهوری نتواند اکثریت آرای کالج الکترال را کسب کند، مجلس نمایندگان آمریکا از بین سه نامزدی که بیشترین رأی را در کالج الکترال کسب کردهاند، یکی را به عنوان رئیس جمهوری انتخاب میکند. با این تفاوت که در مجلس نمایندگان، نمایندگان هر ایالت آمریکا، به صورت یکجا و در قالب یک رأی واحد به یکی از نامزدها رأی میدهند. برای انتخاب معاون رئیس جمهوری نیز، در این شرایط، سنای آمریکا از بین دو نفری که بیشتری رأی را در کالج الکترال کسب کردهاند، یکی را برای این سمت انتخاب میکند.
مزایا و معایب سیستم رای الکترال چیست؟
مزایا:
ایالتهای کوچکتر همچنان برای نامزدها مهم باقی میمانند
نامزدها نیازی به سفر به تمام کشور ندارند و میتوانند بر ایالتهای کلیدی تمرکز کنند
بازشماری آراء آسانتر است چون مقامات میتوانند مشکلات را در یک ایالت مشخص پیگیری کنند
معایب:
ممکن است برنده رأی مردمی، انتخابات را ببازد
برخی رأیدهندگان احساس کنند رأی آنها تأثیری ندارد
قدرت بیش از حدی در «ایالتهای چرخشی» متمرکز است