کد خبر : 129401
تاریخ انتشار : چهارشنبه 6 نوامبر 2024 - 6:54
0 بازدید

اعجاز خاصیت آنتی‌کسیدانی سیلیکون در چند برابر شدن عمر گل شاخه‌بریده

اعجاز خاصیت آنتی‌کسیدانی سیلیکون در چند برابر شدن عمر گل شاخه‌بریده

به گزارش همشهری آنلاین، صنعت گل بریدنی از اهمیتِ اقتصادیِ بالایی در سطح جهان برخوردار است و از آنجا که ژربرا، یکی از محبوب‌ترین گل‌های بریدنی در ایران و جهان محسوب می‌شود، بهبود عمر پس از برداشت آن دارای اهمیت زیادی است. ژربرا گیاهی زینتی از راسته میناسانان است که بومی جنوب آفریقا، ماداگاسکار، آسیا

به گزارش همشهری آنلاین، صنعت گل بریدنی از اهمیتِ اقتصادیِ بالایی در سطح جهان برخوردار است و از آنجا که ژربرا، یکی از محبوب‌ترین گل‌های بریدنی در ایران و جهان محسوب می‌شود، بهبود عمر پس از برداشت آن دارای اهمیت زیادی است.

ژربرا گیاهی زینتی از راسته میناسانان است که بومی جنوب آفریقا، ماداگاسکار، آسیا و اندونزی بوده و دارای حدود۳۰ گونه است. این گیاه زینتی، یکی از ۵ گل مهم بریدنی جهان است که گردش مالی بزرگی را در صنعت گیاهان زینتی به خود اختصاص داده است.

ارزش زیباشناختی ژربرا به دلیل گلبرگ‌های حاشیه‌ای زیبای آن بوده که دارای دامنه‌ای از رنگ‌ها مانند زرد، سفید، بنفش، نارنجی، قرمز و صورتی است.

خمیدگی ساقه در اولین مراحل عمر گلجایی، به عنوان یکی از مشکلات اساسی در بسیاری از رقم‌های ژربرا نام برده می‌شود؛ چراکه خمیدگی ساقه گل ژربرا، به اختلال در روابط آبی و تشدید روند پیری دامن می‌زند.

محققان کشورمان در دو دانشگاه شهید باهنر کرمان و دانشگاه شیراز در پژوهشی پی بردند که کاربرد سیلیکون به‌عنوان یک ترکیب آنتی‌اکسیدان در غلظت‌های ۵۰۰ و ۱۰۰۰ میکرومولار، عمر گلجایی را در رقم‌های مختلف ژربرا نظیر Rosalin، Apollo و Stanza افزایش می‌دهد.

بر اساس این پژوهش، کمترین عمر گلجایی (۶ روز) در رقم Stanza، بدون کاربرد سیلیکون و بیشترین عمر گلجایی (۳۳/۱۷ روز) در رقم Rosalin و با کاربرد سیلیکون ۱۰۰۰ میکرومولار به دست آمد.

بیشتر بخوانید:

بر اساس مقاله علمی منتشر شده در پایگاه انجمن علمی گل و گیاهان زینتی ایران، سیلیکون با رُبایش رادیکال‌های آزاد، حفظ یکپارچگی غشاء، کاهش فعالیت آنزیم PPO و افزایش بافت‌های استحکامی و آوندی، سبب بهبود کیفیت پس از برداشت گل ژربرا می‌شود.

وظایف اصلی سیلیکون در گیاه را می‌توان به سه دسته ساختاری، فیزیولوژیکی و حفاظتی تقسیم‌بندی کرد؛ بنابراین سیلیکون به‌عنوان یک عنصر مؤثر در گیاه در شرایط تنش‌های زیستی و غیرزیستی شناخته شده است.

سیلیکون به دلیل کارکردهای گوناگون در رشد و نمو گیاهان، کاربردهای متفاوتی در صنعت گیاهان زینتی دارد. این عنصر سبب افزایش عمر گلجایی و کیفیت ظاهری گل‌های بریدنی و همچنین افزایش دوره گلدهی گیاهان گلدانی می‌شود.

کاربرد پیش و پس از برداشت سیلیکون، سبب افزایش عمر گلجایی و همچنین افزایش ضخامت ساقه‌های گل‌دهنده در گل بریدنی ژربرا شده است. افزون بر این، کاربرد همزمان اسید سالیسیلیک و سیلیکون پیش از برداشت، سبب افزایش استحکام ساقه در گل بریدنی ژربرا شد.

یافته‌های پژوهش محققان کشورمان نشان داده که سیلیکون به‌کار رفته دارای ویژگی آنتی‌اکسیدانی بوده و توانایی افزایش فعالیت دفاعی گیاه را دارا است.

منبع خبر: همشـهری

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.