به گزارش سایت طلا: از هر 2 تهرانی یک نفر مستأجر است و متوسط قیمت مسکن به گفته مدیران به 88 میلیون تومان رسیده است. خرید یک متر مسکن برای یک کارگر (درصورتیکه همه حقوق خود را پسانداز کند) 8 ماه طول میکشد.
معاون شهردار تهران حمیدرضا صارمی با بیان اینکه بیش از 60 درصد درآمد خانوارهای تهرانی برای مسکن هزینه میشود به فارس میگوید که «به دنبال ایجاد مسکن ارزانقیمت در تهران هستیم» و تفاهمنامه ساخت 573 هزار واحد مسکونی را بستهایم.
در سال 1400 شهرداری تهران برای تسهیل در ساختوساز، قرارگاه مسکن را با حضور تمامی نهادها و سازمانهای مربوطه ایجاد کرد.
ساخت مسکن استطاعت پذیر در دستور کار قرار گرفت و قرار است به گفته رئیس سازمان نوسازی شهر تهران مهدی هدایت تا «یک ماه آینده 50 هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده مورد بهرهبرداری قرار گیرد».
شهرداری تهران مراحل صدور پروانه را کاهش داده و همچنین با قراردادن زمینهای ذخیره بر اساس طرح تفصیلی به دنبال مانعزدایی در بخش مسکن است.
کمبود و گرانی زمین یکی از معضلات اساسی کلانشهر تهران است (که از هر 10 ایرانی 8 نفر در زندگی میکنند). رئیس مجلس شورای اسلامی معتقد است با آزادسازی ۳۰۰ هزارهکتار از ۱۵ میلیون هکتار زمین خالی در کشور میتوان معضل مسکن را برطرف کرد.
کارشناس مسائل شهری کیومرث فاطمی میگوید که ساخت مسکن اصلاً به ربطی شهرداری ندارد و نباید در این زمینه ورود کنند، چرا که باعث گرانی مسکن میشود.
در مقابل کارشناس مسکن محمد حسینیان با بیان اینکه شهرداری در ساختوساز ورود نمیکند، میگوید که ابزارهای که در اختیار شهرداری است میتواند روند ساخت را تسهیل و قیمت تمام شده را کاهش دهد.
کارشناسان میگویند که کلانشهر فرسوده تهران سالانه نیازمند 180 هزار واحد مسکونی است و به دلیل نبود زیر ساختها در شهرکهای اقماری اطراف تهران باید با دادن مشوقهای لازم شهروندان را به سمت نوسازی بافت فرسوده که همه زیرساختها در آن فراهم است، برد. همچنین استفاده از زمینهای ذخیره نهادها و سازمان میتوانند باعث رفع مشکل مسکن پایتختنشنیان شود.