به گزارش پارسینه به نقل از ایرنا، فرجالله شوشتری با اشاره به اینکه درصد قابل توجهی از اتباع غیرمجاز در شهرهای غربی استان سمنان مستقر هستند، بیان کرد: طرد تمامی اتباع غیرمجاز تا پایان امسال برنامهریزی شده است.
وی با بیان اینکه در شرق استان سمنان به دلیل وجود شهرهای ممنوعه، تعداد اتباع کمتر است، افزود: در غرب استان به دلیل نزدیکی به پایتخت و گمشدن در پوشش جمعیتی، جذابیت برای سکونت اتباع بیشتر است.
وی گفت: اتباع مجاز در حدود مشخصی کنترل میشوند، اما مشکل اصلی کنترل اتباع غیرمجاز است که اِعمال محدودیتهای شغلی در این راستا انجام شده است.
شوشتری با بیان اینکه شماری از اتباع مجاز در شغلهای خاصی میتوانند فعالیت داشته باشند، اضافه کرد: به هیچ وجه اتباع مجاز نمی توانند در شغلهایی که در حوزه اشتغال شهروندان ایرانی است، مشغول به کار شوند.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان تاکید کرد: صنوف نباید در اختیار اتباع باشد و باید تلاش شود وضعیت صنوف را پالایش کرد و اتباع را در شغلهایی که در حوزه کنترلی دولت قرار دارد، سوق داد. این موارد از جمله سیاستهای مهم دولت برای کنترل، رصد و ساماندهی اتباع است.
بر اساس آخرین سرشماری رسمی و با توجه به شاخص جمعیت، سمنان پس از استان قم، دومین استان پذیرای اتباع خارجی در کشور است.
بر اساس نتایج آمار سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ از سوی مرکز آمار کشور ۲.۱ درصد جمعیت را اتباع تشکیل می دهند که از این میزان، ۹۷.۸ درصد اتباع افغانستانی هستند و استان سمنان به نسبت جمعیت بیشترین تعداد اتباع خارجی را پذیرا شده است.
۳۵ هزار نفر از جمعیت استان سمنان را اتباع و مهاجران تشکیل میدهند و بیش از ۱۰ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدرسه های استان از خدمات آموزشی بهرهمند هستند.
آمار رسمی از شمار اتباع خارجی غیرمجاز در سمنان اعلام نشده، اما برخی بررسیها نشان میدهد شمار این اتباع در استان دستکم بیش از ۲ برابر اتباع مجاز است.