کد خبر : 132487
تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۹:۲۱
1 بازدید

چرا ترامپ دشمن فناوری است؟

 اگرچه این‌بار او دست در دست ایلان ماسک که به اعتقاد برخی نمادی از فناوری و علم محسوب می‌شود به این سمت دست یافت، اما پرواضح است که سایر بزرگان این عرصه، دل خوشی از ترامپ و سیاست‌هایش ندارند. در دوره ریاست‌جمهوری پیشین او، سیاست‌های جنجالی‌اش تأثیرات عمیقی بر حوزه فناوری و استارت‌آپ‌ها در سراسر

 اگرچه این‌بار او دست در دست ایلان ماسک که به اعتقاد برخی نمادی از فناوری و علم محسوب می‌شود به این سمت دست یافت، اما پرواضح است که سایر بزرگان این عرصه، دل خوشی از ترامپ و سیاست‌هایش ندارند. در دوره ریاست‌جمهوری پیشین او، سیاست‌های جنجالی‌اش تأثیرات عمیقی بر حوزه فناوری و استارت‌آپ‌ها در سراسر جهان گذاشت. بازگشت او می‌تواند موجب تشدید برخی از این چالش‌ها و ورود فشار‌های بیشتری بر صنعت فناوری شود. ضمن اینکه نباید فراموش کرد که پیش‌بینی این موضوع که راه ترامپ و ماسک از یکدیگر جدا شود، بسیار محتمل است.

افزایش محدودیت‌های بین‌المللی بر شرکت‌های فناوری
یکی از سیاست‌های اصلی ترامپ در دور اول ریاست‌جمهوری‌اش، «اول آمریکا» (America First) بود که به‌معنای تمرکز بیشتر بر منافع داخلی و کاهش وابستگی به منابع و شرکای خارجی است. این رویکرد به‌معنای اعمال محدودیت‌های بیشتر بر شرکت‌های فناوری بین‌المللی و محدودیت همکاری‌های جهانی است. در دور قبلی، شاهد بودیم که با اعمال تحریم‌ها علیه شرکت‌های چینی نظیر هوآوی، رقابت در عرصه فناوری به‌شدت تحت‌تأثیر قرار گرفت.

فشار بر شبکه‌های اجتماعی
ترامپ پیش از این بار‌ها از غول‌های فناوری مانند فیسبوک، توییتر و گوگل به‌دلیل سیاست‌های سانسور و محدودیت‌های محتوایی انتقاد کرده بود. پس از خروج از کاخ سفید نیز با راه‌اندازی شبکه اجتماعی شخصی خود (Truthsocial)، به‌دنبال ایجاد بستری مستقل برای بیان نظرات خود بود. بازگشت او به قدرت می‌تواند به فشار بیشتری بر این پلتفرم‌ها و قوانین نظارتی سخت‌تر برای کنترل محتوا و همچنین محدودشدن آزادی بیان و ایجاد فضایی سنگین و محدود در پلتفرم‌های آنلاین منجر شود.

تشدید اختلافات تجاری با کشور‌های پیشرو در فناوری
ترامپ در دوره قبلی خود سیاست‌های تجاری سختگیرانه‌ای را علیه کشور‌هایی مانند چین و اتحادیه اروپا اعمال کرد. این اختلافات تجاری باعث افزایش تعرفه‌ها و محدودیت‌های صادرات و واردات فناوری شد. بازگشت او به قدرت شاید تشدید این اختلافات و اعمال تعرفه‌های بیشتر بر واردات فناوری را در پی داشته باشد. این سیاست‌ها می‌تواند باعث افزایش هزینه‌ها برای شرکت‌های فناوری و کاهش توان رقابتی آنها در بازار‌های جهانی شود.

افزایش نگرانی‌ها درباره هوش مصنوعی
با توجه به گرایش ترامپ به محافظت از مشاغل سنتی و صنایع کارگری، یکی از نگرانی‌ها، افزایش محدودیت‌ها و قوانین سختگیرانه علیه توسعه هوش مصنوعی و اتوماسیون است. این سیاست می‌تواند به‌معنای محدودیت در سرمایه‌گذاری‌های شرکت‌های فناوری برای توسعه هوش مصنوعی باشد، چراکه به عقیده برخی از مخالفان، رشد این حوزه باعث از بین رفتن مشاغل سنتی می‌شود.

کاهش حمایت از تحقیق و توسعه در حوزه‌های نوین
در دوران ترامپ، کاهش بودجه‌های دولتی برای پژوهش‌های علمی و فناوری منجر به کاهش حمایت از پروژه‌های نوآورانه شد. عدم‌تمرکز بر توسعه فناوری‌های سبز و استفاده از انرژی‌های پاک هم موجب نگرانی بسیاری از فعالان حوزه فناوری شد. احتمالا این‌بار نیز بودجه‌های دولتی دوباره به سمت صنایع سنتی و کمتر به سمت فناوری‌های نوین و سبز سوق داده خواهد شد و این موضوع مانع رشد حوزه‌هایی مانند هوش مصنوعی، فناوری‌های پاک و روباتیک خواهد شد.

منبع: همشهری آنلاین

+

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

advanced-floating-content-close-btn