نجات ایران از تلاطم های اقتصادی با بکارگیری ارز بریکس
در گفتوگوی تیترکوتاه با عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس مطرح شد: نماینده مردم سبزوار گفت: اگر به طور کلی دلار را از اقتصاد ایران حذف کنیم، کشور از تلاطم هایی که در آن وجود دارد رهایی پیدا میکند و تنها راه حل، بریکس و ارز مشترک این گروه اقتصادی و حتی همکاری
در گفتوگوی تیترکوتاه با عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس مطرح شد:
نماینده مردم سبزوار گفت: اگر به طور کلی دلار را از اقتصاد ایران حذف کنیم، کشور از تلاطم هایی که در آن وجود دارد رهایی پیدا میکند و تنها راه حل، بریکس و ارز مشترک این گروه اقتصادی و حتی همکاری های اقتصادی و ارزی با چین و روسیه با استفاده از یوآن و روبل خواهد بود.
در دنیای پیچیده و متلاطم اقتصاد جهانی، جایی که دلار آمریکا به عنوان ارز ذخیره جهانی حکمرانی میکند، گروهی از اقتصادهای نوظهور با هدف کاهش وابستگی به این ارز واحد، دست به دست هم دادهاند. بریکس، به عنوان یکی از قدرتمندترین بلوکهای اقتصادی جهان، با ایجاد یک ارز مشترک، چشماندازی نوین از نظام مالی جهانی را ترسیم کرده است.
درهمین رابطه بهروز محبی نجم آبادی – نماینده و عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس دوازدهم در گفتوگوی اختصاصی با تیترکوتاه درباره تاثیر بریکس در توسعه تجارت خارجه ایران گفت: آمریکا همواره ثابت کرده است که قصد دارد کشورهای دوست و متحد خود را در سطح پایین تر و ضعیف تر از خود نگهدارد.
ایالات متحده در محاسبات اقتصادی خود دائما قصد ضربه زدن به کشور ما را دارد. بنابراین بهترین راه برای دفاع و مقابله با اهداف شوم آمریکا بحث ارز است.
محبی نجم آبادی افزود: اگر زلف اقتصادی ما به دلار گره بخورد، آمریکایی ها به راحتی و با سیاست هایی که دارند، خود را بهروز نگه میدارند و با توجه به پیشرفت هایی که داشتند مشکلات اقتصادی خود را به بیرون منتقل میکنند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره اهمیت پایان وابستگی اقتصاد به دلار گفت: نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه کرد این است که اقتصاد ما باید هر چه سریعتر نسبت به دلار بی نیاز شود. متاسفانه دلار در کشور ما تبدیل به یک کالای سرمایهای شده و برخی عوامل باعث گرانی بی رویه این ارز در کشور شده است. در حال حاضر میزان نقدینگی بالا و پول های سرگردان در کشور به سمت خرید دلار و منافع بیشتر میرود و همین سواستفاده از نابسامانی اقتصادی کشور و خرید مستقیم دلار باعث گران شدن کالای آمریکایی میشود.
اثرات حذف دلار برای اقتصاد ایران
نماینده مردم سبزوار خاطرنشان کرد: ما اگر به طور کلی دلار را از اقتصاد ایران حذف کنیم، کشور از تلاطم هایی که در آن وجود دارد رهایی پیدا میکند و تنها راه حل، بریکس و ارز مشترک این گروه اقتصادی و حتی همکاری های اقتصادی و ارزی با چین و روسیه با استفاده از یوآن و روبل خواهد بود. درنتیجه با حذف کامل دلار از اقتصاد وضعیت بسیار بهتری را میتوان برای کشور پیش بینی کرد.
کشورهای عضو بریکس دغدغه دلار ندارند
پیمان مولوی کارشناس حوزه اقتصادی در گفتوگو با تیترکوتاه درباره تاثیر ارز بریکس در اقتصاد و تجارت خارجی ایران گفت: بین کشورهای عضو بریکس تنها دو کشور هستند که دغدغه دلار زدایی دارند و آن هم روسیه و ایران هستند. مابقی کشورهای عضو بریکس مانند برزیل، چین و آفریقای جنوبی چنین دغدغه ای ندارند و حتی مشکلی هم با دلار ندارند و مهم تر از همه اینکه با تحریم های اقتصادی هم مواجه نیستند.
مولوی در ادامه افزود: نحوه تبادلات تجاری و اقتصادی با ارز بریکس در آینده احتمالا بصورت تهاتر خواهد بود. اما قبل از هر پیش بینی باید ببینیم کشورهای عضو بریکس آیا حاضر هستند ارز بریکس را جایگزین واحدهای پولی در ذخایر ارزی خود کنند یا خیر. و اینکه آیا تمایل دارند از ارز بریکس به عنوان پشتوانه اقتصادی خود استفاده کنند؟
نمی توان روی ارز بریکس حساب ویژه ای باز کرد
این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: ارز بریکس برای ایران تا زمانی که با تحریم های اقتصادی و تورم مواجه است تاثیر گذار نخواهد بود. بنابراین حتی اگر ارز بریکس در اقتصاد ما جایگزین دلار شود اما در نهایت به دلیل تحریم های اقتصادی موجب کاهش ارزش ریال خواهد شد.
وی در پایان صحبتهای خود اظهار داشت: در حال حاضر بحث بریکس و تاثیرات مثبت آن تنها در دو کشور ایران و روسیه مطرح است، اما باقی کشورها به کار عادی خود ادامه می دهند، بنابراین تا زمانی که در داخل کشور با تورم و تحریم مواجه هستیم نمیتوان روی اثرات مثبت ارز بریکس بر اقتصاد داخلی حساب ویژهای باز کرد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0