ذخیره پشت سدها از ۹۱۹ میلیون مترمکعب به ۴۲ میلیون مترمکعب رسید
به گزارش خبرنگار برنا، محسن اردکانی، مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران، با اشاره به وضعیت بارشها در تهران اظهار داشت: در یک سال آبی که از ابتدای مهر شروع و تا پایان شهریور سال بعد ادامه دارد، میزان بارندگی معمولاً ۲۸۰ میلیمتر است. اما اگر بارندگی در طول این ۱۲ ماه کمتر از ۲۸۰ میلیمتر
به گزارش خبرنگار برنا، محسن اردکانی، مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران، با اشاره به وضعیت بارشها در تهران اظهار داشت: در یک سال آبی که از ابتدای مهر شروع و تا پایان شهریور سال بعد ادامه دارد، میزان بارندگی معمولاً ۲۸۰ میلیمتر است. اما اگر بارندگی در طول این ۱۲ ماه کمتر از ۲۸۰ میلیمتر باشد، از نظر هواشناسی به آن سال، سال خشک یا سال خشکسالی گفته میشود. ما اکنون، اگر سختگیرانه به موضوع نگاه کنیم، در پنجمین سال خشکسالی هستیم، چرا که در چهار سال گذشته میزان بارندگی به ۲۷۲ میلیمتر رسیده است.
وی در ادامه افزود: با نگاهی خوشبینانه به میزان بارندگیهای ۴۰ سال اخیر، اگر ۲۷۲ میلیمتر بارندگی قبلی را در نظر نگیریم، امسال چهارمین سال خشکسالی استان محسوب میشود. به طور کلی، معمولاً در ۵۰ سال گذشته در استان تهران، دو سال خشکسالی بوده و سپس چند سال ترسالی و مجدداً دو سال خشکسالی تجربه میشد. اما اکنون برای اولین بار در ۵۰ سال گذشته، ما چهار سال متوالی خشکسالی را تجربه میکنیم.
اردکانی ادامه داد: در گذشته بخش عمده آب استان تهران از منابع سطحی و سدها تأمین میشد و به همین دلیل خشکسالی بر ما اثر بیشتری میگذارد، زیرا با کاهش میزان بارش، رودخانهها خشک شده و میزان آب پشت سدها کاهش مییابد. استان تهران ۲۵ درصد آب شرب و بهداشتی کشور را تأمین و توزیع میکند و به عبارت دیگر، یکچهارم آب کشور در استان تهران تأمین و توزیع میشود.
وی با اشاره به منابع تأمین آب تهران گفت: آب تهران از پنج سد تأمین میشود که شامل سد طالقان و سد امیرکبیر در غرب و سدهای لتیان، ماملو و لار در شرق استان تهران است. بقیه آب مورد نیاز نیز از منابع زیرزمینی تأمین میشود. در سنوات گذشته، ۶۰ درصد از منابع تأمین آب، منابع سطحی و ۴۰ درصد منابع زیرزمینی بودند. اما در دو سال اخیر، این نسبت تغییر کرده و اکنون ۶۰ درصد از منابع زیرزمینی و ۴۰ درصد از منابع سطحی تأمین میشود.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل تعدد مخازن ذخیره آبی در سطح استان تهران، این امکان را داریم که آبهای سطحی و منابع زیرزمینی را با هم اختلاط کنیم. به این ترتیب، از نظر گوارایی، میتوان ادعا کرد که طعم و مزه آب شهر تهران تقریباً یکسان است، زیرا آب منابع زیرزمینی و آب سطحی به صورت اختلاط شده در شبکهها توزیع میشود.
مدیرعامل آبفا استان تهران افزود: بیشترین حجم آبی که ظرف پنج سال گذشته در پشت سدهای تهران ذخیره شده، مربوط به سال ۱۳۹۸ با ۹۱۹ میلیون مترمکعب بوده و پس از آن در سال ۱۳۹۹، این حجم به ۸۱۶ میلیون مترمکعب رسیده است. اما متأسفانه در سالهای ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ این حجم به ترتیب به ۵۳، ۴۴ و ۴۲ میلیون مترمکعب کاهش یافته است.
اردکانی بیان کرد: ما سالانه به حدود یک و نیم میلیارد مترمکعب آب برای شرب و بهداشت استان تهران نیاز داریم. اکنون با فضل الهی و تلاش شبانهروزی همکاران، توانستهایم ناترازی موجود بین منابع و مصارف را مدیریت کنیم و خداوند را شاکریم که در سال گذشته حتی در فصول گرم سال، هیچگونه مشکلی برای تأمین آب در شرق و روستاهای تهران به وجود نیامد.
وی افزود: ما همچنان در خشکسالی به سر میبریم و سازمان هواشناسی پیشبینی کرده که میزان بارندگیها در پاییز جاری پایینتر از نرمال خواهد بود. در ده سال گذشته نیز ۳۸ درصد به تعداد مشترکینی که تقاضای آب دارند، اضافه شده است و در نتیجه ما با محدودیت منابع مواجه و ناگزیر به مدیریت ناترازیها هستیم.
وی همچنین به اقدامات صورتگرفته در راستای تأمین آب اشاره کرد و گفت: در ۲۴ ماه گذشته، همکاران ما در شرکت آب و فاضلاب استان تهران اقداماتی را به سرانجام رساندهاند که از جمله میتوان به ارتقای ظرفیت تصفیهخانه ششم به میزان دو و نیم مترمکعب بر ثانیه و احداث ایستگاه پمپاژ با ظرفیت ۱۵۰۰ لیتر بر ثانیه اشاره کرد. مسیر جریان آب تهران به صورت مهندسی از شمال به جنوب طراحی شده، اما با کاهش سدهای شمال شرقی، ناگزیر به انتقال آب از جنوب شرقی به شمال شرقی شدیم و برای همین منظور، یک ایستگاه پمپاژ ۱۵۰۰ لیتر بر ثانیه احداث کردیم.
افزایش ذخایر آبی و بهرهبرداری از چاهها
اردکانی ادامه داد: احداث ایستگاه پمپاژ موسوم به “محمدی” با ظرفیت ۲۲۰۰ لیتر بر ثانیه، بهرهبرداری از چاههای مراکز خصوصی و دولتی و شهرداریها، احیا و بهسازی چاههای موجود و انتقال آبهای باکیفیت از ارتفاعات جنوبی البرز به تصفیهخانهها نیز از دیگر اقدامات ما بوده است. در نتیجه این اقدامات، ۱۰ هزار لیتر بر ثانیه به ذخایر آبی شهر تهران نسبت به دوره مشابه سال گذشته اضافه شده است، اما به دلیل خشکسالیهای متوالی، حدود ۵۶۰۰ لیتر از منابع تأمین را از دست دادهایم.
وی در خصوص اقدامات در بخش توزیع آب گفت: تکمیل خط انتقال قمر بنیهاشم در گستره شهر تهران از دیگر اقدامات انجامشده است. این خط به طول ۱۷۰ کیلومتر بوده و تاکنون ۱۳۵ کیلومتر آن به پایان رسیده است. این خط امکان مدیریت آب از تصفیهخانهها به مخازن و انتقال از شرق به غرب و از شمال به جنوب تهران را فراهم میکند. همچنین توسعه سیستم اسکادا و مدیریت فشار در شبکه از دیگر اقدامات ما در راستای مدیریت مصرف آب بوده است.
ادامه دارد…
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰