محققان با انجام آزمایشاتی در طول سالها در یافتهاند که ضمائم زایمانی، دورریختنی نیست و میتوان از آنها برای درمان برخی بیماریها استفاده کرد.
نشست خبری مدیرعامل شرکت فناوری بن یاختههای رویان به مناسبت روز جهانی خون بند ناف با اصحاب رسانه برگزار شد.
مرتضی ضرابی، مدیرعامل شرکت فناوری بن یاختههای رویان در این نشست مطرح کرد: علت آنکه یک روز به نام خون بند ناف نام گذاری شده ناشی از توجه کشورها به این موضوع است. چرا که در طول سالها ثابت شد ضمائم ناشی از زایمان دور ریختنی نیستند و می توان از آنها استفادههای دیگر کرد.
او با اشاره به اینکه شرکت در سال ۸۴ با هدف تامین سلول های بنیادی پیوندی تاسیس شد، گفت: هرسلولی ک دو ویژگی نوزایی و تقسیم را داشته باشند، سلول بنیادی میگوییم و دو نوع مهم سلول بنیادی در بدن داریم یکی خون ساز یکی غیر خون ساز.
ضرابی گفت: منابعی که از سلول های بنیادی خون ساز میشناسیم، خون محیطی، مغز استخوان و خون بند ناف است. امکان تامین هر سه منبع در حال حاضر در این شرکت وجود دارد.
مدیرعامل شرکت بن یاخته های رویان با بیان اینکه سلول های بنیادی میتوانند در درمان بیماری های مختلف درمانگر باشند، گفت: برای درمان بیماری های قلبی، فلج مغزی، اتیسم و آرتروز از سلول های بنیادی غیر خونساز یا مزانشیمی، و برای درمان بیماریهای سرطان خون، تالاسمی، نقش سیستم ایمنی و کم خونی مادرزادی، از سلولهای بنیادی خونساز استفاده میشود.
او ضمن اشاره به ذخیره سازی ۲۳۰ هزار نمونه خون بند ناف در کشور، اعلام کرد: ما در ایران بزرگترین بانک خون بند ناف در خاورمیانه را داریم. نمونههایی هم به دلیل نیاز، از ترکیه، ترکمنستان، رومانی، عراق، افغانستان ، اردن، نروژ، کانادا، انگلستان، امارات و عمان به کشور آورده و جمع آوری شده است.