جوجه کباب به عنوان یکی از محبوب ترین غذاهای جهان که با مرغ پخته می شود معرفی شده است.
سایت معتبر جهانی «اطلس مزه» که بهصورت تخصصی به دنیای شگفتانگیز غذا در دنیا میپردازد در بهروزرسانی خود از بهترین غذاهای مرغ کبابی در جهان، جوجه کباب را بین ۱۰غذای برتر در دنیا معرفی کرده است. همچنین مرغ شکمپر نیز در این لیست رتبه۱۱ را کسب کرد.
در دوران صفویه، جوجه کباب بهعنوان یک غذای محبوب در ایران شناخته میشد. در آن زمان، جوجه کباب به روشهای مختلفی تهیه میشد ازجمله کباب کردن روی زغال، کباب کردن روی آتش مستقیم و کباب کردن در تنور.
جالب است بدانید که جوجه کباب در شهرها و استانهای مختلف با طعمها و مزهها و ادویههای متفاوتی پخته میشود. تهرانیها معمولا جوجه کباب زعفرانی را دوست دارند و بهطور مثال جنوبیها جوجه کباب لبنانی یا مکزیکی که کمی تندتر است را میپسندند و شمالیها به جوجه قبل از کباب شدن موادی مثل رب انار و سبزیجات و سیر اضافه میکنند و به آن جوجه ترش میگویند.
تاریخچه دقیق جوجه کباب مشخص نیست، اما برخی معتقدند که این غذا از زمان ساسانیان در ایران وجود داشته است. در آن زمان، مردم از گوشت حیوانات مختلف برای تهیه کباب استفاده میکردند، ازجمله گوشت مرغ.
اگر فکر میکنید جوجه کباب به تازگی در جهان شهرت یافته، سخت در اشتباهید. در واقع در دوران قاجار بود که جوجه کباب به کشورهای دیگر معرفی شد. در آن زمان، جوجه کباب در کشورهای اروپایی و آمریکایی طرفداران زیادی پیدا کرد.
منبع: همشهری