جلوگیری از خروج ۱۶ میلیارد دلار با کاهش ضایعات بخش کشاورزی

جلوگیری از خروج ۱۶ میلیارد دلار با کاهش ضایعات بخش کشاورزی

مسعود بختیاری رئیس سندیکای کنسرو در همایش نقش صنعت کنسرو در تامین امنیت غذایی گفت: طبق آمارهای اعلامی وزارت جهاد سالانه ۱۳۵ میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور تولید می‌شود که حداقل ۳۰ میلیون تن آن به ضایعات تبدیل می‌شود.

به گفته او، پیشگیری از ضایعات بخش کشاورزی معادل غذای ۱۵ میلیون نفر است که بر این اساس سالانه از خروج ۱۶ میلیارد دلار ارز از کشور جلوگیری می شود.

بختیاری با بیان اینکه پیشگیری از ضایعات بخش کشاورزی معادل حدود ۲۵ درصد درآمد نفتی خواهد بود، افزود: امروزه صنعت کنسرو با فراهم سازی، دسترسی، سلامتی و پایداری در تولید در امنیت غذایی کشورها نقش کلیدی دارد که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

رئیس سندیکای کنسرو درباره آخرین وضعیت صادرات رب گوجه گفت: در سال گذشته ۲۶۷ هزار تن رب گوجه فرنگی با ارزش ۱۴۴ میلیون دلار صادر شده که نسبت به سال ۱۴۰۱، ۷۰ درصد رشد داشته است.

او تبلیغات منفی در خصوص مصرف کنسرو در کشور را یکی از معضلات این بخش دانست و گفت: شایعاتی مبنی بر استفاده از مواد نگهدارنده در صنعت کنسرو و سرطانی بودن مصرف زیاد این محصول، نگرانی‌هایی را برای مردم ایجاد می‌کند، در حالیکه که هیچ یک از اینها صحت ندارد چراکه در صنعت دو اصل بسته‌بندی در ظروف غیرقابل نفوذ و حرارت دهی در مدت زمان یک ساعته و شوک حرارتی باعث شده که نه تنها از مواد نگهدارنده استفاده نشود، بلکه زمان نگهداری کنسرو به ۲ سال افزایش یابد.

بختیاری قیمت گذاری دستوری کنسرو  را از دیگر مشکلات صنعت دانست و گفت: قیمت گذاری دستوری هیچ تاثیری در کنترل قیمت‌ها ندارد و تنها منجر به برهم زدن توازن بازار و آثار منفی در بازار شود. گفتنی است طی ۱۴ ماه اخیر قیمت کنسرو ماهی ثابت مانده و افزایشی نداشته است.

او درباره شاخص‌های سهولت کسب و کار گفت: ایران در بین ۱۹۰ کشور دنیا رتبه ۱۲۷ را داراست که نشان دهنده فاصله زیاد ایران با کشورهای امارات ،ترکیه، پاکستان و نوار غزه است. زیرا نوار غزه در سال ۲۰۲۰ رتبه ۱۰۸ جهان را داشت.

این مقام مسئول ادامه داد: ایران از لحاظ  شاخص کسب و کار از اکثر کشورهای دنیا عقب است و باید تمهیداتی در این خصوص بیندیشد که امیدواریم رویکرد دولت چهاردهم که شنیدن صدای تشکل‌هاست در این راستا به این صنعت کمک کند.

رئیس سندیکای صنعت کنسرو ایران اصلاح قانون تعزیرات حکومتی، اصلاح قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان و قانون برنامه هفتم پیشرفت در قیمت گذاری، معافیت کنسرو ماهی از مالیات بر ارزش افزوده و مدیریت یکپارچه این بخش را از راهکارهای رفع مشکلات صنعت کنسرو کشور برشمرد.

صنعت کنسرو با ۳۰ هزار نیرو مشغول فعالیت است

در ادامه محمدرضا مرتضوی عضو انجمن صنایع غذایی گفت: در سال‌های جنگ تحمیلی کنسرو تنها غذای سالم آماده بود که کمک بسیاری به تغذیه جامعه کرد.

وی افزود: امروز برخی نمی‌دانند در دوران جنگ چشم به یک قوطی کنسرو بود. در این دوره حتی کنسرو ماهی جزو غذای لاکچری محسوب می‌شد که گذر از این دوران سخت مدیون صنایع غذایی بود.

عضو انجمن صنایع غذایی با اشاره به کارآفرینی صنایع تبدیلی و تکمیلی ادامه داد: فعالیت این صنایع با حدود ۳۰ هزار نفر اشتغالزایی غذای سفره مردم را تأمین می‌کند.

کشاورزی قراردادی راهکاری مناسب برای تامین مواد اولیه صنایع تبدیلی

در ادامه محمدرضا ظهیر نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی با اشاره به کشاورزی قراردادی گفت: کشاورزی قراردادی در شرایط فعلی اقتصادی برای تولید محصولات سالم ضرورت به حمایت از سوی صنایع تبدیلی دارد. وزارت جهاد کشاورزی و ما در اتاق بازرگانی آمادگی همکاری داریم.

نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن گفت: کشاورزی قراردادی به تأمین مواد اولیه برای صنایع تبدیلی در راستای ایجاد امنیت پایدار غذایی کمک بسیاری می‌کند.

+

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn