نزدیکی ایران و عربستان در حساس ترین روزهای منطقه!
گفته شده که توسعه دیپلماسی دفاعی و گسترش همکاریهای دوجانبه از محورهای اصلی این نشست است. باقری در این دیدار خواستار افزایش همکاریهای امنیتی بین دو کشور شد. نواندیش: روز گذشته رسانه دولتی ایران گزارش داد که مقام ارشد نظامی عربستان سعودی در یک نشست بی سابقه در سطح عالی پس از احیای روابط دو کشور
گفته شده که توسعه دیپلماسی دفاعی و گسترش همکاریهای دوجانبه از محورهای اصلی این نشست است. باقری در این دیدار خواستار افزایش همکاریهای امنیتی بین دو کشور شد.
نواندیش: روز گذشته رسانه دولتی ایران گزارش داد که مقام ارشد نظامی عربستان سعودی در یک نشست بی سابقه در سطح عالی پس از احیای روابط دو کشور در سال گذشته، برای گفتگو با مقامات ایرانی به تهران سفر کرده است.
به گزارش آریا سعادتمند از سرویس ترجمه نواندیش، الجزیره در مورد دیدار دو مقام نظامی ایران و عربستان نوشت: فیاض الرویلی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح عربستان روز یکشنبه با سرلشکر محمد باقری همتای ایرانی خود در ستاد کل نیروهای مسلح ایران در تهران دیدار کرد.
گفته شده که توسعه دیپلماسی دفاعی و گسترش همکاریهای دوجانبه از محورهای اصلی این نشست است. باقری در این دیدار خواستار افزایش همکاریهای امنیتی بین دو کشور شد.
ایران ابراز تمایل کرده که نیروی دریایی عربستان در سال آینده چه به عنوان شرکت کننده یا ناظر به رزمایش دریایی این کشور بپیوندد.
همزمان مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران با محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی تلفنی گفتوگو کرد.
پزشکیان به ولیعهد گفت که به دلیل مشغله کاری نمی تواند در نشست سران سازمان همکاری اسلامی در ریاض شرکت کند و معاون اول رئیس جمهور ایران را به عنوان نماینده اعزام می کند.
توحید اسدی، کارشناس مسائل ایران به الجزیره گفت که دیدار سران دو قوای مسلح می تواند گامی رو به جلو در روابط ایران و عربستان تلقی شود.
این دیدار همچنین پس از انتخاب [دونالد] ترامپ در آمریکا انجام می شود که وعده صلح در [خاورمیانه] را داده بود. با این حال، احتمال افزایش تنش ها همچنان وجود دارد. بنابراین ایران و عربستان سعودی واقعاً در تلاش هستند تا مطمئن شوند که همه چیز در مسیر درست قرار دارد.»
او افزود: «آنها در تلاش هستند تا نوعی اعتماد به نفس در مورد اقدام جمعی در برابر تهدیدات جمعی ایجاد کنند.
تهران و ریاض در سال ۲۰۱۶ پس از حمله به نمایندگی های دیپلماتیک عربستان در ایران در جریان اعتراضات به اعدام نمر النمر رهبر مسلمانان شیعه توسط ریاض، روابط خود را قطع کردند.
این دو کشور همچنین مدتهاست که از طرفهای مخالف در مناطق درگیری منطقهای، بهویژه در سوریه و یمن حمایت میکنند.
در مارس ۲۰۲۳، دو کشور با میانجیگری چین توافق کردند که پس از هفت سال خصومت، روابط خود را دوباره برقرار کنند.
بدون شک نزدیکی ایران و عربستان آن هم در حساس ترین روزهای منطقه اقدامی مهم است، به نظر می رسد که ریاض با نزدیکی به تهران سعی دارد خودش را از هر گونه تنش احتمالی دور نگه دارد و همزمان تهران هم به دنبال این است که حداقل در شرایطی که آتش تنش با اسراییل داغ است عربستان را نزدیک خود نگه دارد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰